Nikad ovako !

Danas sam premestao put koji je bio na losem mestu. Privatne male parcele udaraju sa krajem na drzavnu zemlju i svako je ulazio koliko je hteo. Bilo je mesta gde je put bio "kod mene" i 20 m. Stari put sam unistio sa podrivacem. Novi put koji je sada na mestu ( bile su oranice do sada) sam tanjirao 5 puta i drugar koji ima dasku za prednju hidrauliku je zatrpao sve brazde. Na kraju taj novi istanjirani put sam izgazio sa traktorom trag pored traga da moze lepo da se ide na njemu. Moje su ove psenice na slikama. Nisam nasao odgovarajucu temu pa sam stavio ovde.
Milsim da si bas pogodio temu...Ja se samo nadam kolega da si izveo geometra pre svega ovoga??? Jel kolko vidim u obliznjem naselju celo naselje je greskom napravilo objekte 6m na put. A s obzirom da znam kolko ove stvari mogu da se iskoplikuju :confused: Jer kolko vidim imas 44 komsije na ovom pravcu,platiti samo advokata 5 evra puta 44=220evropljana.Jedino da ih zamolis da podnesu grupnu tuzbu,salu na stranu :censored: Gresi ovo podosta skoro svaki dan sam na terenu sa geometrima i vlasnicima koji podnesu zalbu...
 
Kada sam pogledao na tom sajtu svaka parcela je bila nekoliko metra ujednu stranu.Odnoso greska.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
 
Milsim da si bas pogodio temu...Ja se samo nadam kolega da si izveo geometra pre svega ovoga??? Jel kolko vidim u obliznjem naselju celo naselje je greskom napravilo objekte 6m na put. A s obzirom da znam kolko ove stvari mogu da se iskoplikuju :confused: Jer kolko vidim imas 44 komsije na ovom pravcu,platiti samo advokata 5 evra puta 44=220evropljana.Jedino da ih zamolis da podnesu grupnu tuzbu,salu na stranu :censored: Gresi ovo podosta skoro svaki dan sam na terenu sa geometrima i vlasnicima koji podnesu zalbu..
Sliku sa geosrbije sam postavio samo da bi se videla kakva je situacija. Radio sam sa navigacijom u koju su uneti GPS koordinate parcela tako da nema greske.
 
Može mreža sa ucrtanim parcelama da malo pobegne sliki sa satelita pa onda ne odgovara stanju na terenu, ali mere koje su na toj mreži su dobre...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
 
Наградна игра пронађи пут...
981829bf4c2739a4580417e35bd3fe61.jpg
Gde se nalazi put?

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka
 
Što se geoSrbije snimak je star par godina ali mreža tj širine parcela su dobre. Malo na geoSrbiji izmerite duzinu njive, malo kombinujete knveb sa tačnom površinom, ako nemate kamenje kod sebe na njivi izmerite na geoSrbiji 3-4 komšije levo-desno i tada sve bude jasnije. Tako sam radio ranije dok nisam imao navigaciju, sada ne **greška 5% komšije sa njihovim "tačnim medjama" iz razloga jer je geometar isao za mnom kada sam poceo koristiti navigaciju i merio 13 parcela koje sam ja po navigaciji uradio i debelo ušao u komšijske njive što se ispostavilo tačno u centimetar-dva.
 
Драган18, видите у даљини пролаз између дрвећа. У том правцу је био пут. Сад је мистериозно нестао. Оном зеленом површином пролази или треба да пролази заливни систем.
 
Ја срећа таквих њива немам али када би их имао и у мојем власништу ја би ту посадио багрем или тополу. Ово је зло сјебеш машину из зајебанције.
 
Јеси ли могао сам да изађеш или је требала помоћ?
 
Nažalost arenda je u pitanju. Tu ima tri njive spojene. U sredini je jedan vlasnik a sa strana je drugi vlasnik. Ovaj u sredini je dok su oni radili zemlju navukao jedno 20-30 kamiona normalne zemlje u tu slatinu i rešio je problem. Dok kod ovih sa strane muka... Došao ćale sa 577 ali imao zakačenu korpu iza pa je probao od napred ali ni makac, fali mu prednja vuča. Dve njive dalje drugar sejao sa Armom pa on došao i isto zakačili od napred pa smo uspeli...
 
U tim slatinama i kad je suvo ispod je blato samo jedan okret tocka istera suvo prokipi voda i ako ne reagujes eto te naseo… zlo od terena… sto bi jedan kolega pitao, kakva se tu katastrofa morala desiti da je takva zemlja.
 
Nazad
Vrh