Cena tovljenika na tržištu

Mitris digao 5 dinara za sledecu nedelju.
180 din polutka sa 56 % mesnatosti.
Kolju dosta za sledecu nedelju.
To je nesto sto sam saznao iz prve ruke.
 
Hoce li biti danas protest u Bogaticu? Da li je neko upucen u to?
Malo pre završena emisija '' dobra zemlja '' gde rekoše da je pomenuti skup DANAS u 12h.
Inače , učesnici te emisije su mišljenja kako bi jedno od resenja trenutnih problema u svinjarstvu bilo i dozvoljeni uvoz G.M. sojine sačme ?
 
Idu gore kaze mi nakupac.
Ja mislim da treba da povecaju subvencije po tovljeniku sa hiljadu na dve, ali samo za prvih ~500 komada, ako zaista zele da pomognu manjim stocarima. Mozda je malo nazadno nekome, ali to je moje misljenje, osim ako zele da sve budu farme na hiljadu komada gde par radnika rade, a ovi mali da spadnu na socialu ili da se pretvore isto u farmu i drze veliki broj svinja.
 
Ma kakav dogovor,ovi organizatori ne znaju sta da kazu,sve nesto okolo. Stisli ih sigurno, bio sam nista tacno sto navode. On ce da resi pa sto si dozvolio da dodje do ovoga,sad cea kao da resavas i pomazes. Namestaljka cista
 
Пратио сам до дела где спомињу увоз прасади и ладно каже па шта ћемо да товимо када нема домаће прасади.
 
Moji otišli u četvrtak, pare legle u petak. Cena 120 din/kg, prosek 144 kg.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Sada treba izaći ponovo ali mnogo ozbiljnije,i to mali proizvođači Da traže da se ukinu podsticaji od 1000 din za tovljače koji tove preko 1000 kom/godišnje a da se malim tovljačima koji tove do 1000 kom./godišnje podignu podsticaji na 2000din/kom.Zatim,da se vodi evidencija ko je dobio subvencije za objekte,priključke, mehanizaciju i da ne mogu oni koji su dobili da ostvare pravo i sledeći put pre onih koji nisu ništa ostvarili,odnosno da oni koji nisu ništa ostvarili imaju prednost na konkursu.Radi se o tome da neki sve iskoriste a neki ne mogu da ostvare nikakva prava.
 
Treba izaci,samo jel si ti video ko nas predstavlja u nedelju. Nema ni jednog malog. Video si ko se gura do ministra onaj iz Zasavice, a ovaj iz udruzenja krmacara nezna sta da kaze,mora da su mu jezik skratili kad su bili kod ivankovica.
 
Nazad
Vrh