Pneumatske sejalice za kukuruz

Грунт јел ти беше сејеш са Агријом
 
Јел си задовољан са том контролом и код мене иде она ове године,кад си сам на њиви нема више зезања :osmeh:
 
Ja sam bio vlasnik 20 godina pa da ti objasnim kako sam ja radio. Sejalica se vozi prazna na njivu ,ukljucis kardan sipas seme i polako okrenes tocak da krene seme da ispada ,ne smes da osetis da zapinje onda slomi seme ,gas do 1600 obrtaja motora,kad je sve ok cujes turbina lepo pišti svira ,kod kuce pre setve ukljucis kardan tirbinu i sve dizne otvoris i ocistis hoce da bude prasine i mrtvi buba ,te dizne skidaju visak semena i nabijaju seme u plocu mozda one su prljave i ne rade kako treba ,pre svake sezone skinem raonik odvrnem ona tri sarafa i rastavim kuciste setvenog aparata i ocistim prasinu i lom od semena a tako se i skida ploca . Prve dve godine sam se navikavao na nju posle je sve islo bez problema . Trazi mekanu i lepo spremnu njivu ,cisto suvo seme ne sme biti mokro i lepljivo ,ne mozes iskljuciti bateriju da seje posebno moras seme isprazniti i podici je da ne para bez veze . Kad je sve u rede seje jako prezno i nez nekog preteranog jakog gasa ,na kraju njive kad okreces mozes i da smanjis gas na ler da ti ne lupa kardan bez veze ne moze seme da spadne .
hvala puno,sad cu sve da je ocistim pa cu da probam
 
Ja sam uzeo neku kontrolu iz Starčeva "Seja" prvi utisci su dobri jedino je možda trebalo malo brže da se oglašava pri nekom nedostatku ,sada je posle otprilike 5 sekundi,možda bi valjalo posle 2-3 sekunde.Jbg ako sejem brzinom oko 7km/h oglašava se posle 10-tak metara.
 
Sve sam mislio šta će mi kontrola, bez veze se muči provlači žice senzore ovo ono medutim uz sejalicu mi je ove godine stigla i kontrola pa sam je postavio ajde samo da vidim kako je to sa tim raditi. Evo treći dan kako sejem sa njom i mogu samo da kažem da sam mnogo pogrešuo što je nisam kupio ranije. Čovek je mnogo sigurniji sa njom.
 
Trenutno ugrađujem Agroelektronika kontrolu setve na svoju sejalicu, ali imam par problema. Pošto nema usmerivača zrna, nema ni imbus vijka koji mi je potreban. Da li bi umesto imbus vijka mogao da ide i običan M8 vijak? Ne znam da li bi smetala par mm deblja glava koju običan vijak ima. Da li bi ovo na fotografiji moglo da ide bez ikakvih problema?
de5310be49c1be9c38f341f5f72a6fda.jpg


Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Ja sam isto ovako zavrnuo pa ćemo videti


Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
 
Zvao sam prodavca, kaže da neće biti problema sa običnim vijcima. Pitao sam i za razmak senzora od ploče, rekao da je namestim što manji razmak, samo da ne češe senzor.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Код мене стоји овако сензори постављени на усмериваче са имбусом.п4вле стави плочу па пробај да ли ће нешто сметати.
Photo1092.jpg
Photo1093.jpg

Photo1091.jpg
Photo1095.jpg
 
Poslednja izmena:
Pitam moga majstora što mi seje soju sa nekim starim sejačem, a kamo kontrola setve, on kaže- Na pola njive kad stanem tada se najbolje vidi.
 
Ja sam uzeo neku kontrolu iz Starčeva "Seja" prvi utisci su dobri jedino je možda trebalo malo brže da se oglašava pri nekom nedostatku ,sada je posle otprilike 5 sekundi,možda bi valjalo posle 2-3 sekunde.Jbg ako sejem brzinom oko 7km/h oglašava se posle 10-tak metara.
I mi imamo "Seju".Moze to da se podesi da reaguje na koliko hoces sekundi,kod nas je na 4 sekunde namestena.
 
Danas namontirani senzori od kontrole,usmerivači na glodalici skinuti 1,5mm,namontirani, ostalo samo da se poveže napajanje,sve pretreseno,naštelovani diskovi da budu 1-1,5cm višlji od raonika,promenjene čaure na gumenim točkovima na kojima se šteluje dubina setve,zamenjene puškice na nagaznim točkovima,zamenjene osovine na tanjirima od markira,išao danas da naštelujem markire.Može da počne setva,biće slike.
 
Sta se desava kad majevica u ovaj deo podize seme?
c8d28de388c57ce50d54f448fbbbda0a.jpg


Послато са M2003J15SC помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh