Kazan za pečenje rakije

Ne znam sta je pametno. Des je dosta povoljan,ali verovatno da je i losijeg kvaliteta. Na Kp ima raznih polovnih,ali sve je to vec dotrajalo
 
Ili DES i drugi "industrijski" od tankog bakra , za 1000e 100L ili od nekog majstora rucno kovan za 2000e 100L, nema tu neke sredine ,pa ti vidi sta ti odgovara.

Cene sam napisao okvirno ,ali to je tak neki odnos cena ..
 
Prevrtači su oko 10e po litru. Dođi 15. u Smed. Palanku i naćićeš za 1200e kazan od 120l nov, skroz dobrog kvaliteta. I možeš isto 365 dana da ga prevrćeš, ako imaš šta u njega da sipaš.
 
Ali sa prevrtačem si ograničen na šljivu, većinu ostalih voćnih rakija nema šanse da pečeš sa njim. Ko peče isključivo šljivu za svoje potrebe uvek je bolji izbor kvalitetan zanatski prevrtač od nekog DES-ovog sa mešačem.
 
To je spas za vas u Banatu kad nigde drveta nema... Južno od Save i Dunava za tim nema potrebe, drva za kazan u izobilju.

Moj kazan je kupljen kod Ćebića 2008. godine, prevrtač od 100 lit, plaćen je 1200 evra.
 
Mislim da nije dobro za kazan ako samo greje 20-30% dna taj plamen,po meni bi trebalo dosta veci gorionik,veceg precnika mislim.
 
Dragane korisna stvar samo je nezgodno što moraš posebno ložiti vatru za roštilj, sač ili ražanj a ovako već imaš sve uslove samo obezbediš mesište. 😁
 
Mislim da nije dobro za kazan ako samo greje 20-30% dna taj plamen,po meni bi trebalo dosta veci gorionik,veceg precnika mislim.
Ovaj je bio naj veci kojeg sam nasao ako se dobro secam treba da je 15kw i dobra stvar je sto ima regulaciju vazduha, dovoljno je jak jer kazan od 200l krene za 1h, jedino je sa sojinom slamom (jendom sam testirao) krenuo ranije, al je trpanje u loziste svakih 15sekundi :haha:
Jedino da mu oblik malo brukciji, da je u sirem luku, al jbg.
 
Nazad
Vrh