Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma dao je ko zna kolko, al verovatno ne zeli da se na taj nacin popularise, cuo sam da je Ana Ivanovic donirala skoro 100 onih respiratora, cuo si valjda kad je predsednik rekao da ce da daje i u okruzenju pomoc u respiratorima...
 
U vezi onog sto smo tupili sinoc o porijeklu naroda . Muslimani tj Bosnjaci ovde u Bosni , ne svi naravno nego oni zlonamjerni , kada pricaju nesto o Srbima Bosanskim pogrdno nas nazivaju Vlasi. Da me neko ne shvati pogresno nista drugo ne porucujem ovde niti dijelim narode po naciji ali samo me zanima zasto nas nazivaju Vlasi jel ima neko pretpostavku ?
Kada su Germani i Sloveni dosli na Balkan zatekli su romanizovano starosedelacko stanovništvo.To su bili potomci Dacana,Tracana,Ilira i rimskih kolonista.Oni su govorili istocnoromejskim dijalektima i sebe su nazivali Romanus-Rimljanin.Zbog latinskog kojim su govorili Goti-Germani su ih zvali Welsch u značenju onaj koji prica latinski.Sloveni su to preuzeli i u slovenskoj varijanti to je Valah,Voloh,Vlah.Ili madjarski Olah.Mnogo kasnije kada su teritorije gde se ocuvalo starosedelacko stanovništvo postale nezavisne,oni su tražili da im se prizna rimsko-latinsko poreklo imenom Romania.Tako danas imamo Rumuniju.
 
Poslednja izmena:
Muka je što je odluka od 19.3. Bila da se migranti smeštaju na Čardak. Ništa bez kuke i motike. Ali da ne bude epilog prijave za registarke table.
Prava pobeda će biti kada vojska vrati Čardak na upravljanje preduzeću Vojvodinašume. Šta će biti sa divnim ljudima koji su zaposleni sada u Čardaku?
 
Najnovija vest, Boris Džonson pozitivan. Izgleda da ima Boga.
__________________________

Licitacija zemljišta u Zrenjaninu.

 
Aj ne lupaj vise! Ne raduj se tudjoj nesreci nikad. Sta bi rekao da se deo Hrvata ili Bosanskih muslimana raduje bolesti naseg naroda.
Bolje drzi to za sebe nego da javno iskazes bes koji lezi u tebi.
Taj Bog je jedini i njegovo je da presudi ko, kako, zasto i da li neko treba da oboli ili ne.
 
Ako si u toku, on je bio do pre nekoliko dana zagovornik da svi preleže virus i da samo jaki preteknu. Sada je na testu. Tražio je, dobio je.
Ne znam kakve veze opet to ima sa nacionalnošću? Nešto si pobrkao ili ne pratiš dobro.
 
Nisam se radovao nego sam napisao u prevodu “tražio je, dobio je”. Verovatno se nije ni nadao. Verovatno da onog dana kada je počeo da se nada da je ugrožen, promenio je politiku.
____________________

Novak Đoković donira milion evra za medicinsku opremu i respiratore.
 
Valjalo bi da neke nase stigne Korona da malo sjase sa naroda, al opet cisto sumnjam da ne bi gledali opsirna izlaganja o zdravstvenom stanju i live ukljucenja iz toplog doma

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
 
Red za prijestolje je dugačak. Rezervisano za čitav vijek.
Nema šanse da nešto ozbiljnije promjene. Samo kozmetika. Šišanje, brijanje i to a glava ostaje ista. Jednom sam upitao popa kako to da nešto ne mijenjaju u crkvi jer neke stvari nisu dobre. Odgovorio je: "Što da mijenjamo kad je i ovako dobro"
 
Bio sam u Deliblatu u sredu ujutru i zasada je odlozeno useljenje nesvrstanih bice u cardaku centar za izolaciju ali moje je misljenje da je ovaj cin SAMO ODLOZEN ali videcemo.Sto se Dzonsona tice sta se njemu desava je totalno nebitno a ono sto je bitno to je nas predsednik koji je uleteo u prepisku izmedju Dzonsona i Trampa na drustvenim mrezama i krenuo nicim izazvan da se UVLACI I TO JE DELOVANO TOLIKO JADNO I PONIZNO.Inace ovaj covek je krenuo Djindjicevim stilom UVLACENJA I PONIZAVANJA iako to niko ne trazi od njega a mozda se i uvlaci Trampu jer zna da je finansirao Klintonove a oni su pod istragom i ako se dokaze da su krivi snosicemo posledice zbog katastrofalnih poteza naseg predsednika.Sto se tice istorije pominju se razna plemena ali niko ne pominje Turke koji su ovde bili 500 godina i segurno da je se dobro izmesala genetika od minimum 30 nacija tako da je najbolje svako da se pogleda u ogledalo i netreba da vadi DNK bice mu sve jasno po izgledu a sada ce krenuti mesanje sa Kineskom populacijom to ce sada biti pravi hit jer ce novonastala kombinacija nositi najbolje osobine oba naroda i jedino tako mozemo da opstanemo da se pomesamo sa Kinezima a bice mesanja i sa Arapima,seicima a stizace i mlade iz Albanije .Sto se tice tice naseg predsednika mnogo bolje bi bilo za Srbiju kada bi on napravio malo intimniji odnos sa premijerom Baby Dzonsonom i kada bi mu budzati prisao na neki suptilniji nacin kao pravi muskarac mislim i da bi ga vise zagotivio a i Srbija bi znacajno profitirala
 
za MATICA Dragi Maticu clan PEET se uplasio posto je Baby Dzonson pasivni a nas BUDZATI i aktivni i pasivni DA MU OVAJ NAS NE POREMETI CREVNU FLORU ali do toga se nadamo da nece doci ON JE SAMO ZELEO U TOJ PREPISCI DA BUDE SIMPATICAN
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh