Psenica 2019/2020

Ja cu sa "Seksijem",msm vec sam uzeo,a i ne menjam,ja sam zadovoljan sa njime.
 
Iskreno ja sam pre dve godine imao jako dugo delovanje sekatora (jel to sexy .......), gorušice bilo dosta koja je sporo odumirala, pa i malo razredila pšenicu. Prošle godine koristio biatlon, nije bilo ponovnog nicanja korova, pšenica bila čista u vreme žetve.
 
Od nedelje ce se raditi na veliko,bar tako kaze prognoza. Sve a.m. iz grupe triazola su posebno osetljive na niske temperature,a i ne bi se slozio sa tim da ce posle kad otopli da fungicid nastavi delovanje,prvo pravilo je da nece biti ni usvojen ako prva noc nakon tretiranja bude hladna.
 
Danas prihranio psenicu drugi put sa 250kg H Kana, malo sam poranio ali sta cu situacija je takva kakva je, pitanje sta ce biti do kraja.Od mene ukupno oko 600kg po hektaru, mislim da ce biti to dosta, predusev je detelina trojka na svim parcelama od sorti, Sostin,Farineli,Balaton, sve su nikle oko nove godine ali raduje me to sto dobro bokore i za sada je mnogo bolje nego prosle godine.Odradio sam tretman Presingom pre par dana, nisam hteo namerno Sekator jer najavljuju mrazeve, sacekacu malo, planiram jos Falkon i neki insekticid, videcu u kom smeru ce ici ova teska godina.
4q8HmbL.jpg


FYwGn5h.jpg
 
Mozda si bacio mnogo to,ipak je bila detelina a ona opasno djubri njivu

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
a4cab5256f047e5946200bdeea9be2ec.jpg

Jos prolaze stare zalihe ove godine inace sve ovo je zabranjeno ubuduce.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Mozda si bacio mnogo to,ipak je bila detelina a ona opasno djubri njivu

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Ma nema veze, sorte su malo otpornije na poleganje, bila je kasna setva, kasno nicanje, moram malo da je poguram nece joj nista faliti, mnogo znaci kada je biljka jaka onda je i zdravija. U principu uvek bacam od 500do600kg ukupno za neki potencionalno dobar prinos.Na jednoj parceli imam prvu prihranu urejom a drugu Kanom a na ovoj je samo Kan i uradicu kontrolu sa ekobusterom, vec sam odradio tretman polovinu njive i jos dva puta cu, zelim da otklonim sve dileme, od ove godine izbacujem sva folijalna djubriva, necu da se zamaram time, mozda odradim folijalno urejom u jakoj kocentraciji, videcu.
 
Zna li neko ima li herbicid za ovakvu uskolisnu travu u psenici ?.Jel ovo mozda nekom lici na francuski ljulj,Lolium perene ?.
AXIAL® 50 EC je herbicid za suzbijanje širokog spektra uskolisnih korova u ozimoj pšenici i ječmu.
Osigurava potpunu i dugotrajnu zaštitu od divljeg ovsa (Avena fatua), ali i od drugih ekonomski najznačajnijih uskolisnih korova – muharika (Setaria spp), ljuljeva (Lolium spp.), mišjeg repka (Alopecurus myosuroides), slakoperke (Apera spica-venti)
 
a4cab5256f047e5946200bdeea9be2ec.jpg

Jos prolaze stare zalihe ove godine inace sve ovo je zabranjeno ubuduce.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Po ovome je zabranjen Betanal. Ostace onda safary, lontrel i goltiks. Problem je sto sa betanalom ako nema ambrozije i abutilona sam uspevao drzati cistu njivu, a sada je zabranjen.
 
Nazad
Vrh