Psenica 2019/2020

Ja sam tebe razumeo kao odmah sledeći, postrni usev nakon pšenice...zbrzao sam.
Pa otkud znam kako on seje, I kako pravi plodored, samo sam rekao da ako koristi tu hemiju a planira sejati dogodine soju, nije baš pametno.
Nema potrebe za citiranjem zadnjeg posta...

Ja sam tebe razumeo kao odmah sledeći, postrni usev nakon pšenice.
Pa otkud znam kako on seje, I kako pravi plodored, samo sam rekao da ako koristi tu hemiju a planira sejati dogodine soju, nije baš pametno.
Pa niko ko koristi normalan plodored ne seje soju na strnjiku, zato pitam, to ide samo u dvopolju. Kao kad bi sejao pšenicu pa suncokret pa šećernu repu, to je za 50 batina mešaljicom za čvarke...

Ja imam njiva gde sejem dvopolje psenicu i suncokret.Takva struktura zemlje.Kukuruz i soja rode jednom u 5-6 god ne vredi sejati.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Danas razbacao 250 kg/ha KAN, druga prihrana. Možda u sledeću nedelju kreće i prskanje žita.

Zasto ne valja taj plodored? Psenica pa suncokret?
Zato što je axiom da je suncokret jako loš predusev za sve, najmanji gubici su ako se na suncokretište seje pšenica tj ozime kulture. Taj plodored ne može da se koristi u dvopolju takođe zbog toga što suncokret ne može na istu njivu svake druge godine.

Koristi se to dvopolje ovde kod mene u okolini jako puno. Takva je zemlja, ali takvi su i prinosi.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Malo ste me zbunili u vezi ovog Lancelota,i ja sam prosle godine prskao psenicu sa njim a ove godine je za te njive spremna soja,posto je zemlja dosta peskovita i kukuruz bas ne uspeva na njoj. Vidim da na poledjini herbicida pise da soja ide tek posle 14 meseci . Da li da sejem soju ili vec sta?

Nazad
Vrh