IMT

kod ovog sistema sa ovim cilindrom kod hladnjaka uzmite u obzir da donju cev hladnjaka treba prepraviti i skratiti difuzor.
Cevi se mora promeniti ugao da bi mogao trap pa se klacka podjedneko na obe strane a difuzor se mora skratiti.
Zbog lakse ugradnje orbitrola najbolje je plocu od menjaca potraziti od 558,mnogo lakse se sve spakuje i mnogo lepse izgleda.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока
Izbaci se gornji deo kučišta volana i tu se ubaci orbitrol između dva dugačka brezona sam malo treba brusilicom ukopati na orbitroli ne puno
 


Na snimku izgleda da je taj princip ispostovan. Mozda nije bas kao kod mehanickog ali na prvi pogled deluje ok. Poluge rukavca jesu blize gumama, izgleda da je to dovoljno

Jos samo bi bilo dobro odraditi celicne cevi umesto creva. Na svim traktorima sa fabrickim volanom su cevi i to nekako izgleda mnogo bolje uklopljeno nego creva na sve strane. Creva su jedino kratko kod cilindra zato sto se most giba
 
Mislim da su ovde poluge rukavaca trebale biti skraćene, bilo bi dosta povoljnije i volan direktniji.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
 
A na originalnom mehaničkom imaš različite uglove?
Ta kompenzacija se obezbeđuje nagibom osovinice trapa(king pin).
Na original mehanickom radi lepo i guma ne ostavlja crne tragove na betonu. Na ovom sam malo otvorio trap da bih kompenzovao problem ali opet nije bas dobro pogotovu kad se skrece do kraja. E sad nisam te razumeo ovo poslednje sto si napisao. Ako moze da se malo poboljsa bio bih ti zahvalan.
 
Bilo na sajmu,

Bilo na sajmu poljoprivrede u Ns,sve osim creva mislim 550e,vrhunski odradjeno. Ako hoces poslacu ti koja firma je u pitanju.
Pošaljite u slučaju da nešto zatreba.
Mada ja kako sam računao izađe me jeftinije. Komšija se bavi mehanikom i kaže da sada masovno ugrađuje orbitrole od rusa i da se još niko nije žalio. On je 80e, klip 150e, pumpa 135e, rezervoar od 110ke na otpadu za 1000din, creva me koštaju samo utrošen materijal, pločevine za nosač orbitrola uvek ima kući u nekom ćošku.
Ovo kućište je već remontovano i nema mu više pomoći, ipak je 44 godine i više nego puno. Opet da stavljam novo ne znam koliko se isplati u odnosu na ugradnju hidro volana.

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока
 
Izbaci se gornji deo kučišta volana i tu se ubaci orbitrol između dva dugačka brezona sam malo treba brusilicom ukopati na orbitroli ne puno
sve to sto ste napisali stoji ali jednoatavno mnogo laksa varijanta je drugi poklopac a i mnogo kulturnija,kada se ostavi originalno kuciste izgleda kao da su ga deca pravila na opste tehnickom.
Mozda to nekome ne smeta ali mislim da za nekih tridesetak eura koliko su mi zadnji put trazili za poklopac ne ispalati se muciti se i daleko lepse.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh