Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Treba ga pitati šta će nam po 20 ha,državne zemlje kad su nam cene naših proizvoda na istorijskom minimumu,i ispod svake granice isplativosti a cene inputa na istijskom maksimumu.
Što je najluđe, gorivo je kod nas skuplje nego u USA, a za kg kukuruza često dobijemo manje novca nego što je kod njih na berzi, a pritom je ta cena kukuruza u USA veštački spuštena ispod proizvodne cene jer američka Vlada subvencioniše njihove poljoprivrednike kako bi industrija koja koristi kukuruz imala siguran izvor jeftine sirovine (Coca-Cola, baterije, kečap, pelene i gomila drugih proizvoda imaju u sebi sastojke nastale preradom kukuruza), a i da bi obezbedili ono o čemu je Žika Vuković govorio...


30.08.%20CENE%20ZITARICA_2.jpg
 
Apropo vaše tvrdnje da su cene poljoprivrednih proizvoda niske -
Noćas sam prolazio kroz malinarski kraj, podno Goča, Željina i Kopaonika. Prolazio sam i ranije ali mi noćas upadoše u oko tri otkupna mesta. Hladnjače kao da su rađene za vlasnika iz Dubaija. Kaže mi žena koja povremeno radi tu u nadnicu a svoje maline pustila u korov, da je gazda za nekoliko godina u poslu sa malinama sve to pošteno zaradio. Koliko li tek imaju para ovi malinari što često protestuju? Oni su prva ruka, a prva ruka najviše zarađuje. Npr nafta. Vlasnici izvora(Emirati) su najbogatiji, pa iza njih je tek industrija. Eto i Mercedes ima veći kapital od bilo kog preprodavca auta.
Takođe i naše mesne industrije. Sve su teške u milionima. Valjda su proizvođači teži? Ili je ovo robovlasničko društvo pa robovi proizvode za koru hleba a svi iza njih se bogate?
.
 
Јел имате неки број тел.од ових што штанцују регистарске плочице за приколице и пољомашине
Потражи на "Купујем-продајем". Ја сам тамо пролетос набасао на једног који се тиме бави.
 
Jel moiže neko ko ima imr 130 ili neko ko je u prilici da uslika zadnji kraj konkretmo poluge hidraulike tj. one španere između ramena i poluga.Hvala.
 
Nego treba imati srca kupiti ono što je oteto...

Oteto prvom u redu, koji nije nešto platio, znači oteo drugom u redu...

Da se razumemo, tom ko se nađe u situaciji da gubi svojinu, najviše pomaže da se postigne poštena cena za tu robu.
A traži se licitacija kud bude jeftino i u istoj rečenici proklinje tog što se to oteto usudi kupovat.
 
Kako god se okreneš, **greška ti od pozadi.
Bila je jedna morbidna ulična anketa na YouTube. Pitali su Amerikance:
Vreme, drugi svetski rat. Nacisti ubacili u jamu 100 porodica. Nude ti buldožer da završiš posao. Ako odbiješ, silaziš u jamu sa porodicom.
Anketu sproveo neki Izraelac, borac protiv nacizma.
 
Pohledajte sta je bilo u lidlu u Srbiji,misevi zavrsili u zacin c,kako onaj sto je pakovo to da uopste nije primetio da mu kutija cudno izgleda...
a3b420858db39f9c6b7b7547d8af0950.jpg
96e4dd5c4f8b64f0d76231172bddd7ea.jpg


Послато са SM-A510F помоћу Тапатока
 
Planiram na suprugu da otvorim poljoprivredno gazdinstvo. E sad ona je stalno zaposleni radnik,pa me interesuje da li gazdinstvo sutra moze da joj utice na smanjenje penzije?
 
Ne može da utiče, ali ako je radnik u državnoj firmi može da utiče da lakše ostane bez posla jer je “obezbeđena”. U slučaju gubitka posla nebi išla na biro već bi automatski prešla na poljoprivredno osiguranje i morala bi da plaća.
Rođak uzeo program u FKS, tj novac da napusti posao. Otišao posle mesec dana u socijalno da overi knjižicu kao nezaposlen međutim rekli su mu da je on automatski prijavljen na poljoprivredu i da mora prvo da plati doprinose. Hobi gazdinstvo automatski prelazu u profesionalno, i ti ne može nikako da se spreči
 
Planiram na suprugu da otvorim poljoprivredno gazdinstvo. E sad ona je stalno zaposleni radnik,pa me interesuje da li gazdinstvo sutra moze da joj utice na smanjenje penzije?
Ne može uticati,jedino u slučaju prestanka radnog odnosa morala bi početi da plaća PIO preko poljoprivrede tj preko zemlje ,samo u slučaju da poseduje neku zemlju u vlasništvu.Ako ne poseduje nikom ništa može na biro.
 
Ako ima ugovore o zakupu mora sa ispoštuje gazdinstvo do kraja zakupa pa tek onda da ugasi gazdinstvo pa na besplatno osiguranje. A ako ima svoju zemlju, ne može na besplatno osiguranje nikad.
Na biro može uvek da se prijavi i traži posao ali to ne prekida obavezu plaćanja doprinosa na poljoprivredu. Biro ne uslovljava ali prijavom ništa ne dobija.

A posao se ovako gubi i dobija

 
Ne razumem šta si hteo reći prvom rečenicom.Muž joj da zemlju u zakup verovatno tako da može i raskid ugovora napraviti kad hoče samim tim može ugasiti ugazdinstvo a u slučaju da treba može najprostije spojiti gazdinstva ako su na istoj adresi bez ikakvih peripetija.
Zakon je izričit u slučaju da neko poseduje zemlju mora na PIO preko zemlje ili promeniti osnov za PIO.
U ovom slučaju je Milovana žena osigurana preko PIO u firmi u kojoj radi.Ako bi jednog dana došlo do prekida radnog osnova ona automatski mora da plaća PIO preko zemlje .Ako ne poseduje zemlju znači da nema osnov za plaćanje PIO.
 
Ako uzmeš subvencije za tekuću godinu nisam siguran da možeš u potezu da ugasiš gazdinstvo.
 
Ako je vlasnik zemlje maloletno dete, da li u slučaju ako roditelj ostane bez posla roditelj mora da plaća PIO na tu zemlju?
 
MOj kolega plaća samo zdrastveno ,ne radi ima zemlju i decu i ženu koja nije u radnom odnosu,a živi na istoj adresi sa bratom koji plaća pio iroditelji penzioneri.
 
Zdravstveno da bi overili knjižice. Penzijsko mu vode kao dug i vodiće mu večno sa kamatama. Niko ne zna šta će do kraja biti. Mnogima dug premašuje vrednost imovine.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh