Lucerka

Juče,u kafani,mi drugar divani da je jedared balirao lucerku u kojoj je bilo toliko buba da mu je zaštopala presa koliko se sve nalepilo na klip i tunel...
 
Gotovo i kod mene sa prvim otkosom.Na 7 k.j 1390 lepih bala s'tim da su 3 k.j bube ošišale pa smanjile prinos za sigurno 100 bala.Pokisla je u subotu kada je pokošena i u četvrtak kada ju je kiša zalepila za zemlju ali je ispala jako lepa,zelena i svaki list na njoj.

Slaba je za prvu , zato se tako brzo i osusila , mrzilo me da slikam , prosle godine u 8 mj sijana OS99 , prvo nagnojeno stajnjakom pa jos rasuto 250kg/kj 0-20-30 , bilo kise , narasla ogromna ,cista, sigurno za 50% visa od OS66 , cini mi se i otpornija na polijeganje , steta stoku sam rijesio. Trebalo slikati za reklamu:osmeh:.

- - - - - - - - - -

Juče,u kafani,mi drugar divani da je jedared balirao lucerku u kojoj je bilo toliko buba da mu je zaštopala presa koliko se sve nalepilo na klip i tunel...

Jel clan ribolovnog ili lovnog drustva taj drugar, prije nekoliko godina sam oprskao jako napadnutu lucernu, ostale samo stabljike kad kosio, poslije prskanja isao da pogledam , nabrojao oko 100 buba po m kvadratnom i nije stopala presa samo jos bolje podmazu da ne skripe blokirani valjcici na klipu:osmeh:.
 
Grabik ja sam zadovoljan jer su mi parcele iz 2014 i 2016 godine a uopšte ne sumnjam da je kod tebe najbolja na svetu.
 
Kod nas od nedelje uveče nema teorije da se balira jer svakog dana padne nešto kiše što je sasvim dovoljno da zeza krizu.
 
Rastresena i u subotu i u nedelju ujutru, grabljena u nedelju oko 11 i poceto sa baliranjem u 4. Zrela je lucerka i sa rastresanjem moze i u nuznom zlu za 2 lepa dana da se balira.
 
Jos nisam uradio prvi otkos, ima sam prilike za vikend ali sam propustio jer sam imao dosta obaveza..Ovih dana pada kisa svakodnevno pa ne bih da je kosim, da ne bi pokisla.. Prema prognozi od 5. juna bi trebalo biti bez kise. Da li je kasno da je tad kosim, inace odlicna je? (amater sam u ovome,pa bi mi svaki savet dobrodosao) Pozdrav !
 
Nazad
Vrh