Lucerka

R&R kombinacija
07d7115fa9f9e6c70ade8d29796bd8cf.jpg


Послато са TA-1032 уз помоћ Тапатока
 
Gotovo i kod mene sa prvim otkosom.Na 7 k.j 1390 lepih bala s'tim da su 3 k.j bube ošišale pa smanjile prinos za sigurno 100 bala.Pokisla je u subotu kada je pokošena i u četvrtak kada ju je kiša zalepila za zemlju ali je ispala jako lepa,zelena i svaki list na njoj.
 
Izbalirana danas, nesto prevezeno nesto sutra.
577 se navikao da je vuce pa DF radi utovar i druge stvari :osmeh:
Sa 3,5ha 66 rolo bala. Zadovaljan slicno kao prosle godine.
Koseno prosle subote, drugoj se zuri i vec je solidno izasla.
b2f001e75d0ce8f1698cdb72a7217c3c.jpg


Послато са Moto G (5S) уз помоћ Тапатока
 
Daa bilo je mase poprilicno kod svakoga,nego zaboravio sam da napisem jednu zanimljivost jesenas sam trovao miseve uzeo 25 kg cinkfosfida i 25kg dodao obicnog zita pa izmesao i prosao rasipacem. Danas baliram i ne mogu da verujem koliko je bilo zita sa lepim vlatovima u detelini. :osmeh:
 
To je krajnje nehumano.Mi smo trovali miševe Cinkosanom ali smo sipali dozatorom redom u aktivne rupe bez razbacivanja.Jeste naporno i dosadno ali je odrađen posao i potrošeno 15kg Cinkosana a imao sam i ukucane čeke za orlove mišare i ostale predatore.
 
Može na silu kada vreme potera.Prošle godine sam isto tako prvi otkos na jednoj parceli sklonio nakon 4 dana.Bitno je da se ograbi suva i balira suva jer u suprotnom propuši dok izađe iz prese.
 
Ovih dana je rosa,bar kod mene,do 10 ujutru,zato mi malo čudno da može za tri dana,a da se ne upali...
 
Video lika u petak kosio u subotu rasturio balerinom u nedelju skupio sunce grabljem i izbaliro do uvece, bala kao ladne vode l klase! Mi smo izgubili dosta sa zastarelim sistemom, znaci susila se nedelju dana, 2x pokisla. Negde oko 130bala prosek sa 20kj. al hvala bogu sve izvezeno sa njive i prosledjeno kupcima, nova raste kao zmaj!
 
Ja sam morao jednu njivu 50a da pokosim 8.5 da bih mesao malo sa starom dok je ima. Odmah rasturio otkose 9tog malo pokisla i 12.5 pred najavljene obilne kise ujutru skupljena a uvece izbalirana. Bila je dosta vlazna ali nema cekanja, bale izgledale lepo i bile su lake ali cim su krenule one obilne padavine povukle su vlagu iz vazduha, otezale i krenule da se greju. Jedva smo nas trojica uspeli da ih odguramo jednom cosku tavana kako bih otvorili da se ne ukvare. Sreca pa je bilo 9 rolo bala inace bi bio haos da smo kosili vise. Ali ce zato tih 50a moci da se kosi vec za 10 dana :osmeh:
 
Nazad
Vrh