Ulja i maziva!

Koliko ti je izasla rimula r4 15w40? pretpostavljam da si 20l pakovanje kupio.
 
Kupio neki dan ovdje (HR) , nije bilo INA super turbo ili max pa uzeo rimula R4 L , izadje 20l 480kn sa pedeve-om, 25%., , bez pedevea oko 55E.
 
Servis mi je doneo ulje. Naplatili su 400din+pdv tj 480din litru. Inace za Pg u specijakizovanoj radnji za filtere i ulja je isto ulje oko 360din sa pdv.
 
Nije skupo...to je izgleda od prilike cena za ulja tog kvaliteta tj razlicitih proizvodjaca.
 
Ulje je o.k. cena takođe.
Interval zamene 200 do 250 rh.
Btw. može i R3 turbo ali ako je mala razlika u ceni, onda nema mnogo svrhe.
 
To mi je interesantno kod tih vecih\najvecih proizvodjaca da imaju zvanicno ispunjena navedena odobrenja mada i oni izgleda za top of the line ulja imaju najveci broj odobrenja sto je do negde i logicno.
 
Tako i ja nalazim na 250rh da je propisala Armatrac, a recimo identican motor u JCB kombinirci je interval zamene 500rh. U Claas traktorima 300rh u Landiniju 350rh za zapadnu evropu. Ja cu na 200rh menjati. Sem ako je radio u tom intervalu iskljucivo lake poslove (kada pocne prskati, sejati) onda cu na 250rh.
 
Pokusacu da objasnim moje skromno vidjenje situacije u vezi odobrenja zasto vece\najvece proizvodjace favorizujem,nije mi zelja nikog da ocrnim to su informacije koje su oni objavili da svima budu dostupne iako vazi i za putnicki program ovde je teretni interesantniji.Mogul na primer u jednoj njihovoj brosuri navodi za odredjeni artikal da ispunjava api cl-4,man 3477,acea e7\e6\e4 objavljen u 2010g.Taj isti artikal\istog naziva\gradacije sad po njima ispunjava api cj-4,man 3677itd(nisam nikakav strucnjak ali mi ne deluje isto) .Da ne gresim dusu mozda je proizvodjac iskren i stvarno(sad) ispunjava ali bar ja nisam nasao zvanicna odobrenja za te tvrdnje(poboljsanu formulaciju istog a ver. ni za staru nije imalo),ukoliko su hteli da budu konkurentni mejdzorsima ili manjim sa visokim kvalitetom ili bolje reci da odrze korak, `konkurentni` je malo jak izraz jer su to ipak giganti koji imaju para za razvoj\marketing i pre svega da plate najbolje strucnjake koji ce za njih da rade.Zasto nisu akreditovali zvanicno odobrenje.Onda se postavlja pitanje zasto uzeti to ulje i po nesto(malo verovatno) nizoj ceni ukoliko je uopste niza.
 
Q8 je bio sponzor Fordu u WRC-u tamo ranih 90-ih tako da to dovoljno govori.

Inace ni gorivo im nije lose.Mada ako neko treba da ima kvalitet onda su to oni jer im nafta tece na cesmi :haha:
 
Da, u Kuvajtu nafte definitivno ima toliko da ne moraju štedeti ni na čemu..
Za one koji neznaju Q8 za naše tržište se radi u Holandiji a vlasnici su navodno *kuvajćani*..
Voleo bih kada bi imali i neku dobru sintetiku za moj sadašnji vozni park..
 
Meni bas interesantno da ima ovde dosta domacina koji ne stede na ulju,ima dosta likova sa 539 ili rakovicom ceo motor zamazan, vise ulja spolja negu unutra tacno se pitam dali ikad i zamenili ulje u masini...,,@Mirosti neki noviji vozni park pa sintetiku?
 
Nije novije, imam VW pd i Fiat mjt iz prethodne decenije, ali i za to godište sam uvek sipao sintetiku uglavnom Castrol.. Fabrički nije predviđeno lošije..
 
Realno koliko pd prelaze ako ne gazis vecu kilometrazu pre ce sasija i ostalo da strada od motora,ja imam 1.9 awx 130hp.
 
Meni bas interesantno da ima ovde dosta domacina koji ne stede na ulju,ima dosta likova sa 539 ili rakovicom ceo motor zamazan, vise ulja spolja negu unutra tacno se pitam dali ikad i zamenili ulje u masini...,,@Mirosti neki noviji vozni park pa sintetiku?

Moji fergusoni su nosioci proizvodnje. Ne sme stati ljudskom greskom. Zato se odrzavanju pristupa identicno kao i JD traktoru. Kada sam menjao ulje u hidraulici u 539 majstor mi rece da to ne menja niko ni kod nas.
 
slike.php
[/URL] [/IMG].....Нова амбалажа....дали могу ова уља у ове нове машине типа Арма,Хаттат,Махиндра,Солис,Зетор,Урсус?Питање за колегу Сталкера?Чеси су у ЕУ па треба да су под неком ригорознијом контролом......
 
Mogul je sad pod Orlen grupom (iz Poljske). Prilično o.k.
Naravno da mogu ALI potražite odgovarajući nivo kvaliteta (prama zahtevima; npr. ACEA E4, E6, E7 ili E9) za odgovarajući motor (pogledajte uputstvo).
 
Nazad
Vrh