Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

  • Da

    Glasovi: 180 54,2%
  • Ne

    Glasovi: 152 45,8%

  • Ukupno glasača
    332
Iz iskustva, kada skladištar ima spiskove plaćanja, taj je skoro sigurno pukao, i treba ga pritisnuti da što pre plati...
 
Ja danas moj dzakiran dao po 19,5, na malo je isao po 22din ali nemam vise zivaca da sitnicarim.
 
za sole komerc nisam cuo lose ... mada kada se cuje vec je kasno... ja bih verovatno promenuo skladistara u takvoj situaciji...
 
Nekoliko puta sam radio sa jednom firmom iz Sombora,na kamion, ja čoveku kažem koliko kukuruza imam otprilike,dogovorimo datum utovara,dan ranije on meni uplati avansno sav iznos za dogovorenu količinu,ukoliko imam više doplati mi posle vaganja a ukoliko ima manje ja njemu uplatim višak,tako sarađujemo već par godina bez problema.
 
Izgleda da kod vas niko ne uzima repromaterijal na zaduzenje kad tako birate kupce i trazite avans . Onda vam dobro ide fala bogu.

Pa ne moze da ide dobro onome ko se razduzuje u robi kada mu 20% cene uzme trgovac. A tih 20% je tvoja cista zarada. Kesh krediti kod banaka su 7-8%, pa sada vidi koliko je to razlike po sezoni. Kada se na to nakarika vlaga pa ulaz-fumigacija-lager, dajes 50% tvoje zarade drugome a tebi ostaje da placas troskove.
 
Poslednja izmena:
Ne bih se baš složio da je to baš tako. Sem toga kako neko da dobije kredit u banci kad nema ništa na sebi , nije ni u pio, ima duga za odvodnjavanje ili neplaćen porez? Jel ima banka koja daje kredit ovakvima?
 
Nema ništa na sebi radi dedinu zemlju a zemlja na ocu,gazdinstvo na njemu a ne drži arendu ,znam par njih koji su u ovoj kategoriji.
 
Kako nije tako?

Kukuruz seme, hemija, vestak nek budu 20000, koliko je 20% od toga? A koliko je odvodnjavanje i porez po KJ?

Lako je naci nekog jadnika koji muku muci pa sa njim dokazati da je svet nepravedan. Daj da ga za pocetak naucimo da ne baca pare, posle cemo vec videti.
 
Nazad
Vrh