NS hibridi

Zdravo!
Stockstar herbicid dobro NS Sumo suncokret?Prodavnica je rekao da je ovo Express umesto dobar Stockstar.Pravi?:sta:
 
Šta se dešava sa NS hibridima kukuruza? Hoće li ih sejati ko?

Ja sam godinama sejao NS hibride za branje, poslednje dve godine ih nisam imao u proizvodnji, ali zbog enormno visokih cena pojedinih semenskih kuća, za branje u klipu sejaću isključivo domaće hibride.
 
Napisa juce Grunt ja se pridruzio a verovatno tako mnogo proizvodjaca razmislja,kad je izasao 5051 sam sejao i nije bio los verovatno cu ove god posejati koje jutro a bice i Kws kerbanisa i 3381
 
Kome treba za vrsidbu probajte NS6102, ali bar na 23cm nikako redje jer neizduzuje klip u redjem sklopu. Za branje u klipu po meni najbolji 6140 i 5051.
 
NS 6102 ipak trazi bolju zemlju,pre nekoliko god zafalilo semena u ritskoj zemlji a sejali smo 5051 i parcelu zavrsimo sa 6102 ,znaci 5051 ga je pojeo za dorucak bas se videla razlika u korist 5051.
 
5051 sam krunio proslih godina.Od rekordno visokog prinosa do rekordno niskog prinosa.Jako jako treba da mu se sklope kockice da bi dao dobar prinos.Iz tog razloga sejem strance jer dosta bolje podnose ovo nase ludilo od vremena.Imao sam ove godine na svojoj njivi 2500 kg/kj stranca a komsiji sam uradio parcelu sa domacim semenom i jednim strancem cije je seme bilo na "akcijskoj" ceni pa sam mu skinuo nekih 400 kg /kj.Isti predusev sa istom kolicinom padavinama,njiva do njive.
 
Evo lepo neznam sta da sejem sto vise citam sve sam ludji i dalji od cilja {a to je stabilnost}.Mislim lepo je kad rodi rekord ali na ovakvo vreme ocekivati rekorde nije realno
 
3950 cena tretiranog ako uzmes 10 dobijas 1. gratis.
Ima i Syngenta dobru ponudu 1sj izadje oko 3520 din tretirano ,i o tome vredi razmisliti... u odnosu pionira oko 6500din
 
Spajki nesto mi se mota po glavi ovaj vas post naime ovako deluje da su strani hibridi bolji ali ta vasa i komsijska parcela sigurno nisu u istoj kondiciji a znamo da su ove godine nijanse odlucile koji ce dati nesto a koji nista.Hocu reci realno bi bilo porediti na istoj parceli,inace zahvaljujem se na informacijama koje su veoma dragocene da bi lakse odlucili kako u isto vreme ustedeti i posejati siguran {ako takav postoji}hibrid
 
Trenutno razocaravajuca ponuda u distributivnom centru NS. Od 33 hibrida kukuruza,na stanju(bar na njihovom sajtu) ima svega 7.Umesto da se ponuda uvecava,za protekla dva dana su nestala dva huibrida iz ponude(7020 i 6140)
 
Danas bilo predavanje Ns hibrida u Turiji, oni kažu da semena kukuruza ima dovoljno e sad koliko je to po njima dovoljno neznam, suncokret je uglavnom otišao za Rusiju i Ukrajinu a za naše tržište je ostalo dovoljno i da ima klijavost preko 90% a soje ima koliko ima (bar sam ja tako shvatio), bem li ga.
 
Nazad
Vrh