New Holland

Manjevic imas kod mene u selu drugar prodaje TX34 , tx 32 i ima deut fahr 2780... 0638666437 Dragan... Kombajni su ove godine uvezeni mozes se sa njim lako dogovoriti...
 
Za te pare moze samo neki les od 34e da se nadje.

Pa ja cu dati i 22.000-23.000e da je kao casa i da ima mercedesa gore. Ali u ovog ima ulaganja barem 2.000e, da bude tip-top, a gume su na pola.

- - - - - - - - - -

Manjevic imas kod mene u selu drugar prodaje TX34 , tx 32 i ima deut fahr 2780... 0638666437 Dragan... Kombajni su ove godine uvezeni mozes se sa njim lako dogovoriti...

Zvao, ne javlja se. Probacu drugi put.
 
Probaj javice se,posto je po ceo dan u guzvi... Ili mu pusti poruku da zoves u vezi kombajna...
 
Cuo sam se sa njim.
Možda ću doći u ponedeljak ili utorak da vidim kombajne.
I još kafa bi mogao kredit da se uplati kod njega direktno bilo bi super. Tj. Banka da uplati direktno njemu, manja je kamata.

Jel si zagledao možda one New holland e i 3610 što ima?
 
Pa na agriaaffaers ih nešto baš i nema povoljno. A Tx32-34 ne može u ceradu, mora niskonoseca, tako da ke prevoz i carina izadju na 5.000e kao od sale.
Znaci da ga tamo trebam naci za 14-15.000.
Mada povezao sam se jednim koji mi traži u Francuskoj.
 
Ma ne placas carinu na njega ako uzmes Eur1 obrazac o poreklu,placas samo PDV na masinu ako si u sistemu PDV-a vraca ti se natrag PDV.
A prevoz sve zavisi ako ti je siri od 3metara masina placas pratnju i u zemlji i van granice kao sto je bilo u mom slucaju.
 
Cuo sam se sa njim.
Možda ću doći u ponedeljak ili utorak da vidim kombajne.
I još kafa bi mogao kredit da se uplati kod njega direktno bilo bi super. Tj. Banka da uplati direktno njemu, manja je kamata.

Jel si zagledao možda one New holland e i 3610 što ima?
dobri su kombajni, nemoj da ne svratis kod mene... Ja i zaboravio za 3610... On ima firmu otvorenu tako da mozda i moze kredit da ide odma njemu...

- - - - - - - - - -

3610 je danas kosio soju malo dalje od mene,lepo radi...
 
Dobar kombajn, bez obzira na proizvodjaca, a u ovom slučaju NH TX 34 se preko ne moze naci ispod 20000. Moze neki les koji treba kompletno raditi i dodati jos 5000 do 6000 da se sredi. Bolje u startu kupiti dobar kombajn i dati koju hiljadu vise nego posle oci izbijati sa krsinom. Onaj ko zna da "gleda" kombajn moze da nadje dobar a cenovno pristupačan.
 
Svi TX kombajni su isti i razlika je samo u kapacitetu. Samo novi koji imaju 6 umesto 3 imaju jos jedan mali biter ispred samih slamotresa. Sve ostalo je isto sto se tice pogona i ostalih resenja.
 
Kad je vec tema aktivna,ako neko zna da mi odgovori :).Pitanje cisto iz radoznalisti,jel TR modeli spadaju u aksijalce ili gde vec :p?.Na netu nisam mogao naci nigde sematski prikaz tih kombajna,za TF modele jesam,posto mi bili zanimljivi bez slamotresa ,pa reko mozda su i oni aksijalci,no nisu,samo eto nemaju slamotrese,a zanimljivo kako su odradjeni.
 
Zašto je na dosta TX-a pucao ovaj nosac remenice. Jedan varen, drugi krenuo, ovaj na slici tek treba sutra da gledam, ali rekao sam vlasniku da mi poslika i evo slike.
 
Moze biti da je nesto progutao. Inace taj separator treba da se vrti jako, jako lako, ali bas lako da ga beba moze zavrteti. Na mom tx-u nista nigde nije vatreno i tome slično. Ima dosta stvari koje treba gledati kad se kupuje kombajn.
 
Pa onda napisi sta treba gledati na TX ako ga vec imas.
Ja znam gledati osnovno kao i na svakom kombajnu. Spirale, lance, sasiju, heder...
 
To što si postavio sliku remenice po istrošenosti najmanje ima oko 5000mč. Treba gledati ležajeve na slamotresima je unutar ležaja je konusna čaura na kojoj je navoj i time pričvrćuje ležaj za osovinu( kako zatežeš maticu) da nije slučajno varen jer ako jeste onda je ležaj bio blokirao pa trošio osovinu i onda ne može da se stegne jer će šetati po osovini i mora se zavariti. Pa aki ti vlasnik dozvoli da otvoriš poklopac sa desne strane ispred zadnjeg točka drži ga 3 šrafa i tu ti se nalazi ti čuveni silentovi koji su dosta skupi pa ujedno proveriš i to i ceo mehanizam koji pokreće sita i sto (isto to se nalazi i sa druge strane manje je pristupačno ali se može pogledati). Ovo ostalo je kao na ostalim kombajnima.
 
Ovom na satu stoji 4600. Sve ostalo je dosta dobro. Osim ovoga.
Gledao sam ga danas, verovatno je teren tako pa je osovina od separatora krenula da trza lim. Tako da bih se plasio da kupim ovo.
 
Skoro sam pogodio mč ne mora da znači da je loš ali treba pregledati sve ko zna kad je to popustio i zbog čega. Sve se može namestiti samo zavisi kolko se ceni i dali se isplati namestiti. A to ne važi samo za ovog proizvođača svaki ima neku slabu tačku koja čeka da se sanira samo je pitanje kod koje gazde će se pojaviti. Jer ipak svi kombajni su slični pa kako ko potrefi, nekad i najgori kod nekog radi godinama uz redovno održavanje.
 
Nazad
Vrh