Radovi u malinjaku

Danas malo sredjivali
96e0c422623eac1fc2ff7ea0a10280b4.jpg
c0ff209717c756a2c27ddcdd15b93720.jpg
b126d39ee13b677e14f458ccb272c7d6.jpg

Juče tretirao pehar,aliansa i prihrana,sutra ide nurell d i prihrana
E sad brine me od čega je ovo ima na nekoliko grana
88a279d9dc1c4625855b4b8ba8b17833.jpg
5230ec92cd8a1e2e8905b3f3d55cf877.jpg
27ac7fb856420289354aa78fd713e9d8.jpg
 
Naskovicu, je l' moguće da ostane u zemlji od prosle godine iako je frezirano i kultivirano posle toga mesecima?
 
Do kada se kidaju mladari,tj. od kada se ostavljaju da rastu?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
 
@nino5
Definitivno od herbicida... Imao sam i ja par komada prošlr godine, prešlo od komšije koji je tretiraonjegov zasad. Posle dva redovna tretmana Trainerom oporavila se i na kraju čak dala i rod koliko-toliko.
 
Još jedan glas za herbicid :) isto sam i ja imao kod polane... Jedan deo bašte sam prskao oko ograde i samo taj red do nje je bilo na par mesta tako... A pazio sam, i smer vetra je bio pogodan, ali neka kapljica je nekako stigla...

Sent from my K013 using Tapatalk
 
Naskovicu, je l' moguće da ostane u zemlji od prosle godine iako je frezirano i kultivirano posle toga mesecima?

U sustini ne bi trebalo. Ali proslogodisnja biljka koja je bila u kontaktu sa njim moze ove godine ispoljiti simptome.
Ja obavezno korisitm fizicku barijeru ako sam prisiljen na herbicide izmedju redova. Dvojica idu sa mojih bokova drzeci table od kartona tipa 0.5*2m . korak su ispred mene a te table vuku po zemlji strogo vodeci racuna da sakriju mlade maline. Mozda neko ima bolje resenje, ali ja sa ovim za 1.5h zavrsim posao na 10a Uz napomenu da to odradim iskljucivo u mladim malinama, nikako u proslogodisnjim.
 
Ja sam prskao pre bilo kakve sadnje... Zato mi je bilo čudno. Prskao sam pocetkom avgusta, a sadio krajem novembra... Uz 2 jaka kultiviranja i freziranja... Plus kiše.
 
ako su simptomi vrlo retki, tek na par biljaka, moze se desiti i da su sadnice oprljene u tom malinjaku odakle su.
 
Jeste da na svega par... A tamo vrrrloo teško. Oni su tek pazili na sve da bude po ps-u. Ma uostalom, možda sam se isrtipovao, verovatno je zbog ovog ružnog vremena... :)

Samo jedno pitanje još... Čime ti ispiraš tvoje prskalice ili atomizer? Samo vodom ili ima jos nešto?
 
ledjna prskalica, tzv drukara! :D

do sada samo vodom, nikakvih problema nisam imao. detaljno u vise navrata istresem i isperem unutrasnjost pa posle pustim malo uz drukanje da prodje cista voda kroz crevo. operem rucku, puza, poklopac, filter, ma komplet pumpu spolja :D mzoda sam lud, jbm li ga, al to radim nakon svakog tretmana po mrklom makru, na groblju (tamo je cesma) :D ne volim da ostavljam neprano.
 
Pa vidi, mislim da nisi lud što je čistiš kompletno naglavačke, ali što je čistiš po mraku i još na groblju... Eee... To je diskutabilno :haha:
 
Pozdrav ljudi. Imam jednu nedoumicu. Sad u martu kada sam vezivao maline u jednom redu su mi ostali kratki lastari od prosle godine, nisam hteo da ih vezujem jer su imali svega 20-30cm. Sada su se tu pojavili novi lastari, pa ne znamda li da ih zakidam ili da ih ostavljam. Neki kazu izbice novi, neki kazu nece jer su retki. Red je 60m a na prste mogu da se prebroje lastari. Naravnotda ce ihbiti jos, ali se plasim ako ih sad zakinem da nece imati nista za sledecu godinu. Ako neko ima kakav predlog nek slobodno kaze. Hvala puno.
 
Bacena yara nitrabor upravo sad po kisi,ostala je brzo da se topi. 27og sam prskao sa actarom,merphan,amino kiseline i san majt. Sada cekam da se otvori pola cveta i prskam ridomilom i cipkordom. Da li radim ispravno?
 
Bacena yara nitrabor upravo sad po kisi,ostala je brzo da se topi. 27og sam prskao sa actarom,merphan,amino kiseline i san majt. Sada cekam da se otvori pola cveta i prskam ridomilom i cipkordom. Da li radim ispravno?
druze Ridomil je odavno na zabranjenoj listi fungucida za tretiranje do pred berbu.....tek posle berbe je dozvoljen...tako bar struka kaze.....verovatno jer je sistemik..
 
Nazad
Vrh