Ugradnja duplih(pomoćnih)točkova na traktore

Pozdrav imam jedno pitanje na traktoru imam gume 460/85 r38 visine 175cm,a na drugom traktoru imam gume 520/70 r 38 visine 177cm,e sad me interesuje dali bih mogao da na traktoru ostavim te nize a da mu stavim ove vislje kao duple posto su malo vislje? A nemogu da stavim te vislje prve zato sto su rupe za brezon manje 3mm od tih visljih.
 
Kad se mecu dupli tockovi sve gume idu na nizi tlak nego kad je jedna sama... Postavljane su tablice u nekoj temi, dal u ovoj i li temi GUME ne znam...
 
Imao sam ja na ursusa pre duple tockove ali su bili istih dimenzija i gume do traktora sam duvao na 0.9 bara a spoljnje na 0.5,probacu tako i sa ovim pa cemo videti.
 
Ako je ista dimenzija u pitanju, obje bi trebale biti na istom pritisku... Kod kolege par komentara iznad je problem sto nije ista dimenzija pa zato razlicit tlak da kompenzira sto je jedna vislja od druge da ne dodje do kakvog loma.

Isto tako bih napomenuo da se s uduplanim tockovima s velikim teretom na polugama na vozite pun gas preko rupa i grbavih puteva, pa cak ni po asfaltu. Ovdje su prije par godina na novom traktoru popucale felge samo od transporta po cesti jer su majstori vozili 40km/h s uduplanim tockovima a u onim nesretnim uputstvima sve pise koliko se brzo smije voziti da se ne desi sranje al jbg, "sta ovi sto pisu te upute znaju, valjda ljudi voze traktore 30 godina i znaju bolje" ;)
 
Jel se tako i na kamionima treba unutarnje jace pumpati ili?

Svrha uduplanih tockova je manje gazenje posredstvom manjeg pritiskanja traktora ne zemlju. Ako je u jdnoj gumi veci tlak nego u drogoj ona ima veci pritisak na podlogu i tu se gubi dobar dio koristi uduplavanja tockova. U ovakvom slucaju vanjski tockovi imaju "grip" tek kad unutarnji dovoljno propadnu u zemlju...

A i da nije 1.7 malo prevelik tlak za traktorsku gumu??
 
5fd8b2c84175ad517d9866a1eb573dc3.jpg
77e60c42b61b703f1eb692b644aa22ab.jpg




Sent from my LG-D855 using Tapatalk
 
Dali neko zna kako da razbusim felnu,rupe su mi 18mm,a trebam da razbusim na 22mm dali neko zna nekoga ko to radi?
 
Mtz dupli točkovi 18.4x34 udvojeni sa 15.5x38
2i0nk6.jpg


- - - - - - - - - -

U ovakvoj kombinaciji ne prelazi 3 metra pa se spojilo ugodno i korisno. Duplaci se iskoristili sa starog rujkana....
 
Nazad
Vrh