TRAVA U VOCNJAKU (Kakvu sortu trave posejati u voćnjak)

Ni meni nije jasna cena, odgovorih mu na email ali nisam dobio odgovor, da li je po kilu ili pakovanje. Koliko je plaćao Kanački, ispada da je po kilu i da za hektar treba tačno 200 eur. Nisu napisali koji miks je u pitanju.
 
  • Like
Reagovanja: amg
To je cena za kg ,nema jeftinije ,jedino da se ide sa manje kg, ali nisam siguran koliko je to pametno, cak preporuka ide preko 40kg/h ,tako je i kolega aremane pisao... E sad ,da je skupo skupo je ,ali kad se uzme u obzir da cena kostanja hektara savremenog vocnjaka , dostize cifru od 40000 eura ,onda 200e za travu nije mnogo..
 
Ono jes kad pogledaš i nije puno, nekako na prvu loptu puno zvuči za travu 100 evra da dam, al realno nije to tako puno...
 
Ja sam, kao sto sam napisao, posadio tu travnu mesavinu iz Instituta za krmno bilje Krusevac, tek zadnjih nedelju dana pocela lepo da se zeleni od ove kise
 
Cime bih efikasnije (i da li je uopste moguce zatravljivanjem) ugusio pirevinu.Da li cistom belom detelinom, nekom mesavinom deteline i trave ili mesavinom trava bez deteline?
 
Čime sejati travu u voćnjaku na površini oko 3 ha? Znam da ručno može svakako, ali može li nekom sejalicom ?
 
Pozdrav ljudi,
Sta mislite o ideji da posejem kamilicu u mladi vocnjak? Posadio sam rusku dzanariku u tri reda po 15 stabala ,razmak 5m, pa bih sa svih strana i izmedju posejao nesto. Ako nesto "iskoristivo" ne mogu,onda cu sejati travu...
 
Verovatno da moze da se poseje posto je mlado voce nece mnogo da pravi hladovinu.Problem je sto moras da prskas te sadnice pa ce sigurno da pada na kamilicu,a onda tesko da ces moci da je koristis za nesto.Stavi jagodu izmedju ako imas uslova pa da imas neke koristi dok ti ne stigne voce.
 
за руску џанарику је довољно једњо прскање бакарним средствима почетком марта. То не смета камилици јер неће ни бити посијана. Јагоде нису препоручиве, а камилица јесте.
 
Tako sam i mislio, prskanje samo jednom pre kamilice...
Mozda neku drugu lekovitu biljku? Meni je kamilica prva pala na pamet...
Inace, ne planiram nista ozbiljno ovde da radim, jer nemam vremena. Dzanariku sam posadio zao sto ne trazi mnogo paznje, pa tako ni ne mogu jagode ili išta slično... Nego nešto čemu mogu samo vikendom da se posvetim...
 
Већина љековитог биља одговара воћкама. Ја сам у воћњаку оставио самониклу хајдучку траву, а успио сам и нешто сјемена сачувати за прољећну сјетву.
 
Ova trava nije normalna,kupio u institutu za krmno bilje u Mackovcu mesto blizu Krusevca,napravila ledinu od njive,po ovakvom kisnom vremenu odmah posle kise ulazis u vocnjak bez ikakvih problema,blata nema nigde,i koliko god je gazis ona sve vise raste,od cega je ne znam al svaka im cast. Ja sam platio 19000 din za hektar.
 
Za neverovati nema je nigde ni u pokusajima,a dok je na tom mestu radjena basta klasicna imalo je svega,ali bukvalno svih kombinacija trave i uskolisnih i sirokolisnih,udavila je bukvalno sve oko sebe...odlicna stvar,preporucujem svima!
 
Za neverovati nema je nigde ni u pokusajima,a dok je na tom mestu radjena basta klasicna imalo je svega,ali bukvalno svih kombinacija trave i uskolisnih i sirokolisnih,udavila je bukvalno sve oko sebe...odlicna stvar,preporucujem svima!
Reci mi je si li imao na parceli pirevinu pre zatravljivanja?
 
Nazad
Vrh