Landini

Pa jest dijelovi su skupi bili. Lamela i korpa 800 eura, set dihtunga za glavu motora i jos gdje idu u motor je bio 200 eura, 2 puta radjena osovina od prednje vuce 400 eura. Problemi sa hiraulikom malo malo pa nece da dize zasteka. Ulje i filter hidraulike novi u mjenjacu bilo i opet nece, pa razvodnike skidao majstor pa procistio i onda je radio pa tako na trenutke oce nece da dize. Tijesna mu kabina bila.
Sve zavisi na kakvog potrefis, ovaj moj je bio pred kraj mjenjac poceo da melje vec u drugoj brzini.
 
Za 9880 Npr. jedan sinhron kosta 200eura. U gornjem snopu pasu sinhroni od Zetora.

Znaci ovaj dio(sinhron) crveno zaokruzit kosta 200eura.Ovvo u crvenom pravougaoniku kosta 40eura.
 
po meni, ako se kupi u ocuvanom i ne previse izradjenom stanju je dobra kupovina.
 
Najbolje bi bilo šaltat ga kao fergu...staneš, promijeniš brzinu i opet kreneš. Jeftinije je to nego davati 400KM za 50 grama metala.
 
Najbolje bi bilo šaltat ga kao fergu...staneš, promijeniš brzinu i opet kreneš. Jeftinije je to nego davati 400KM za 50 grama metala.
Upravo tako piše u uputstvu za malog fergu. Samo ne znam dali se iko toga pridržava i kako? Kako krenuti teretom u 3. brzoj bez zaleta? Nije li glupo? Ja ga 35 g vozim i menjam u hodu kao starog FAP-a sa duplom kvačilom i skoro da i ne krči a nikada problem sa menjačem nisam imao.
 
Ti sinhroni stradaju iz razloga grubog i nepravilnog rukovanja, a ne zato sto je menjac lose projektovan.
Sinhro prstenove skoro iskljucivo prave veliki proizvodjaci(ZF, Mercedes, Fiat itd) i siguran sam da se mogu iz prve ruke naci po normalnoj ceni.
Tehnologija izrade(sinterovanje), je takva da bi se tesko ko od nezavisnih proizvodjaca odlucio da ih sam pravi.
Kada bi se brzine na sinhronizovanim menjacima menjale sa bar pribliznom paznjom kao kod nesihronizovanih menjaca, nebi nikada stradali.
One blokirajuce capice na Lisnikovoj slici se takodje rade sinterovanjem.
Dakle, glavni problem je sto ljudi pocnu menjati brzine bez smirivanja zupcanika i tako izderu frikcione konuse na sinhronima.
Takodje, kod sinhronizovanih menjaca se teze primeti da kvacilo ne odvaja, pa neko vreme sinhroni glume lamelu(dok se ne poderu)..
 
Nebi se slozio kolaga sa tvojom tvrdnjom.Sinhroni ne crkaju tako lako zbog saltanja.Glavni uzrok stradavanja sinhrona je luft.Uvijek stradavaju zbog prvelikog lufta na snopu.Tacnije za sve savremene nacine saltanja preveliki zazori su osnovni problem .
 
Da rezimiramo ,prijasnji vlasnik na zapadu je trebao da parkira traktor u garazu a ne da radi sa njim prije nego sto ga je prodao:ppozdrav:.
 
olega kupuje traktor pa smo prije neki dan prilikom razgledanja naletili na Landinia,ono sto smo primjetili da traktor nema bocnih reduktora, iskreno nisam upoznat sa sistemom te krute veze osovinom,ako sam dobro shvatio,mada volio bih da mi neko pojasni kakva je razlika između traktora sa i bez bočnih reduktora,mane prednosti, te kako funkcionište taj sistem bez bočnih reduktora
 
Svi jaci traktori imaju reduktore samo su kod nekih napolju kao kod Zetora,Rakovice,IMT,LTZ... a kod nekih su reduktori unutra,u kucistu diferencijala pa se ne vide,tako je npr. kod Belarus MTZ,John Deere.Dakle,nemoj da brines o manama i prednostima jer svi iole jaci traktori ih imaju.Reduktore nemaju jedino bas mali traktori kao npr.IMT 539,540...Kod nekih marki cak i mali traktori od 40-50ks imaju bocne reduktore jer to omogucava da mjenjac bude manji i mnogo manje opterecen.

Poslato sa Samsung Galaxy
 
Koje ulje ide u landini 5500 u hidraulik I menjac. Hoce drug da menja pa nezna koje ide. Mislam da je odvojeno!?

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk
 
Nazad
Vrh