YTO

  • Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Kako da znam koliko mi 504 ide na sat da bih nastelovao prskalicu po tome.?

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka
Брзина, сама по себи, ти није битна. Измери колико ти времена треба да пређеш са једног краја њиве на други крај (наравно да гас, тј обртаје мотора држиш константне) и онда је лако. Код куће пусти прскалицу да ради толико времена колико ти је потребно са краја на крај њиве (може и дупло мање) и ухвати воду коју избаци једна дизна. Знаш колики захват има прскалица и пошто си ухватио воду из једне дизне помножи са бројем дизни и то је потрошња воде по једном проходу. Ако си хватао воду дупло краће само резултат помножи са 2 и то је опет потрошња по проходу.
 
Aj može to j jednostavnije...dok sam terao stari traktor koji nije imao nikakav sat znao sam da upucam prskalicu u litru...naspem vodu, odem na njivu od neke duži za koju zmam dužinu,izmerim koliko vode potrošim u jednom prohodu,i posle je lako izvoditi matematiku...
 
Опа... Добро те служио и са мајсторима се не дружио, што се каже.

Нека је са срећом. :ppozdrav:
 
U zdravlju da sluzi,veliki napredak u kabini,klima "ladi" dobro?

Radi sve za sad, a klimu teško da sad baš mogu proveriti baš valjano obzirom na spoljnu temperaturu. Unutrašnjost kabine je značajno poboljšana ali AV i dalje radi stari tip kabine, ovakva je samo kod uvoznih.
Reče mi Ćorić jutros kad smo tovarili mašinu i preuzimali da je naručeno još 100 ovakvih za Srbiju. On je i par komada za sebe naručio da zamene ruse 1224.
 
Kačim sutra prekosutra kad stignem jer sam malo u gužvi nekoj.
Inače razočaralo me jedino što nema brzinomer. Ali i to nije problem jer je svakako plan da se montira navigacija i pilot u skorije vreme...
Inače i drugari koji su danas gledali, a imali su stari model 120-130 i ovako gledajući sam tačno se vidi da su sve što su bili manje više problemi ranije rešili ovim modelima što se kojekakvih sitnica tiče.
 
Код мене у кабини има једна наНџараста. Је ле се то рачуна да је близу жуте ручице или не?
 
Nazad
Vrh