Vremenske prilike u 2024-oj godini

Peet, Accuweather se samo drži pijan plota iscrtane prognoze u jednoj tački i to je to. Ne uzima u obzir osmatranja, radare i slično kako to radi npr. vreme & radar aplikacija.

Paore, nije baš da ne može da padne, ali to je uvek jednocifrena količina. Mislim, nije to svojstvo samo nas tj. naše košave- kada duva vrlo jak vetar u celom profilu atmosfere, a posebno u nižem sloju nekih velikih padavina može biti samo na navetrinama (planine) na takva strujanja.

Banatski Karlovac sa prosekom vetra od 15M/S najvetrovitija nizijska stanica u Evropi jutros.:pecanje:
Ciju prognozu preuzima Vojvodina meteo?? Moze se reci da od pocetka godine promasuju sa prognozom.
 
@Lentic_98 - pisi kako ste prosli . Ide vam zajeban oblak .
Kosava i dalje duva ali sada je ovo podnosljivo u odnosu na jutros .
Okolina Uba je proslo odlicno sto se tice kise, nemam kisomer u planu je da nabavim ali ponegde ima gde lezi voda u njivama.
E sada bilo je i grada, kako gde je zakacio, moje selo nije bilo nikako, susedno je bilo mnogo, kukuruz skoro da se ne poznaju vrste..

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka
 
Nisam koristio tu WOW aplikaciju nikada @Rasa91 ali vidim da se spominje Norveški institut, dakle model je yr. no (odnosno ECMWF). Statistički najbolji model, ali je dosta klimav u toplije doba godine (konvekcija).
Što se VOjvodinameteo tiče, koristi se lokalni WRF model razvijen za naše područje bar bih ja tako rekao. Oni su ponekad zaista dobri da nanjuše konkretno za neko područje akciju, efekat navetrine, zapinjanja oblačnosti i slično ali u tome znaju da preteraju sa količinama.

Paore, ja bih rekao da se vreme vraća regularnom za ovo doba. U narednom periodu reklo bi se košava može praviti probleme samo u njenom epicentru, na krajnjem jugu Banata i donjem Pomoravlju, ostalo svuda će biti (obilnijih) pljuskova svakog dana lokalno, što brežuljci i pokazuju:

ens-image-9.png
 
Za moj kraj smanjili padavinu za sledeću nedelju.Biće super ako padne 20l mada teško.Kanda startujem tifon...
 
Hoce li biti nesto od tih padavina u okolini beceja i srbobrana? Mi ostali na onih 10 lit oko prvog maja


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
I sta kazu Kimi ovi tvoji forumasi na meteo forumu 🤔
Puff, sad ga vidis, sad ga ne vidis.
Jel nije jasno sta se radi?
Mislim da i maloj deci ne treba objasnjavati.
 
Evo opet se vraćaju neke padavine.
U roku od 12 sati tri različite prognoze. Vreme kao vreme uopšte me ne čudi kako bude biće ,ali me čudi ovoliko bauljanje i nemogućnost preciznije prognoze ni za 24h.
 
Nazad
Vrh