VLADIMIREC T-25

Stavi ih samo ako imas potrebe za tim... A inace ako te ne propinje nemas potrebe da ih kupujes i montiras samo ce teze da se mota..

Još nešto me zanima...
Raspravljam sa jednim u selu, kaže mi da moram da kupim poseban topling za Vladimirca, a ja mislim da me maloooo z...
Trebalo bi da bude kao i za Fergusona?
Grešim li?

Ja za teze poslove koristim topling od Rakovice (jer je jaci) a mozes i od IMT 539 samo tad nece da ti bude klin knap sa rupama tamo gde se kaci topling zato bolje od Rakovice... Zbog kategorije kacenja...

- - - - - - - - - -

Opasnu tanjiracu ima za Vladimrica!!!!

Dobro je i vuce jos ,meni se cini da je pravljena ali zemlja je dosta solidna za obradu . Neznam dali bi kod nas u prvom prohodu ovako radila .

- - - - - - - - - -

Dobrodol i ja sam koristio vise toplinga bez ikakvih problema lako je za topling nego je problem za kardane posto imt ima krace poluge i neki kkardan koji je dobar za imt-a kratak je za t-25 i jos jedna stvar meso oko kugli na polugama ima vise t-25 tako da mi se desilo na jednoj tanjiraci da nije moglo da prodje izmedju rama i tog dela gde se kaci dok je imt-ova poluga tu prolazila ,

Ali sve se to resi .

ja sam kacio rasipac koji ja 539 nosio. kardan originalni i u potpunosti mi odgovara. danas treba frezer da kacim IMT619 pa cu bas videti. frezer je radio normalno i na 539 i rakovici i tu ide i kraci topling kao na vlatku. prema tome veceras javim.

Ma ja sam probao rasipač,ali nije mogo kardan kraći ,a na ciklonu ojačani kardan onaj pljosnati i ide na ciklon na dva šrafa tako da nemogu da stavim od ničega drugog.A na vladku su duže poluge nego na 533~539 provereno pa i od 542 proverena stvar . I vlatko može da diže višlje

laž, kaže ti neko ko ima oba traktora, poluge su na oba traktora iste dužine 81 cm od centra kugle do centra kugle i ferguson višlje digne - provereno

toplink na oba traktora koristim isti kupljen na vašaru navodno indijski na njem piše imt tractor

Ma kako me ubedjuješ kad kum ima 539 i 542 i za njih kardan odgovara bez problema a kod mene kad zakačim kraći poprilično baš ću promeriti poluge pa ću napisati koliko su koje !!!!!!!!!!!!
A što se tiče visine kum podigo na postolje drljaču varili ram i menjali onu glavnu gredu za kačenje i nije mogo da je zakači za fergu da je spusti ja sam je sa vlajkom spustio zakačio na toj visini i spustio ,nemože niko da me ubedjuje u suprotno kad sam lično iskusio !!!!!!!!!!
I nije bitna samo sama dužina poluge već na kom mestu je na traktoru .

- - - - - - - - - -

I plus gume ,i plus štelovanje hidraulike pošto ljudi šteluju graničnik na fergusonu da podigne dovoljno ali opet ne toliko da se optereti sigurnosni ventil znači do samog trenutka kad treba sigurnosni da odreaguje to je kod nekog višlje kod nekog niže jbg

- - - - - - - - - -

A mi na poslu na landiniju imamo dve dužine poluga i sa jednima tj kraćim nemože da nosi sejalicu.

JA imam oba traktora i Vladimirca i Imt 539 i kardani vecinom odgovaraju...

Moze da se desi da na rasturivac otkosa mogao sam da ga zakacim za 539 a na Vladimirca nisam mogao bio je previse dugacak kardan!!! Skratio sam ga za 5cm i sad ponovo odgovara na oba traktora...

A Vladimirec ima mnogo mesta za stelovanje poluga koliko da spusti i koliko da podigne.. Dok 539 nema tu mogucnost stelovanja sem na jednom rukavcu... ::lose::

danas sam kacio frezer bez problema. kardan je drugarov skracivan da ga nosi i imt539 i rakovica 65. isti taj kardan je potpuno odgovarao na vladimirca. samo sto sam imao drugi problem danas da cu ga zapaliti. obidjem krug frezovanja i poce da gubi gas nacisto. trokoce trokoce pa proradi. 20-30 m isfrezujem on ponovo. kad je radio bez filtera nafte i sa predfilterom punim blata i vode radio besprekorno po ceo dan .a vide ga sad,:zli:::samo bes::. ma malj ce da radi sad i to golem.izgleda me nepovratni ventil poceo da zeza

uf stalno zaboravljam jednu jakooo bitnu stvar - da je moj vladimirec u niskom podešavanju traktora, tako da PKB izvinjavam se, jer u srednjem podešavanju kako su fabrički dolazili je sigurno tako kako kažeš

inače ovako meni fergo višlje digne jer znam po tom kad zalamam vinograd ćaća vozi traktor, a ja stojim u traktorskoj korpi i držim električnu kosu za živicu na agregat i tako skidamo vrhove lastara pa kad držim 5 kila u ruci itekako znam koji višlje digne jer nije isto nešto stalno držat u visini očiju i u visini pupka

a za kardan neznam pošto na vladimirec mogu zakačit jedino malčer a da mu lanci nesmetaju (smetaju al mogu dignit dovoljno za transport), al taj isti malčer opet kačim i na fergusona naravno sa tim istim kardanom

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: PKB
VUce negde vazduh druze!!!!!! Mozda prilikom vracanja filtera nisi dobro zadihtovao sve cevi...

Ma nista izmericu sutra pa cu da se i sam uverim metar ce najbolje da pokaze i slikacu da se i ja razuverim .

Verovatno vuce vazduh dovoljno malo da radi ovako lepo a na opterecenju zanemoca .

ma radi pod opterecenjem jedno 5minuta sve normalno pa samo odjednom pocne trokotati i izgubi gasili se cak ugasi. pun gas a radi na leru i trokce. i opet sam od sebe pocne prokidati i proradi .minut dva radi i opet isto. tako da nisam ni slikao jer mi doslo da ga izlupam ko kantu. zurim da zavrsim jer treba frezer da drugi tera a on izdade. u svakom polozaju visine vlatko ce da podigne priblizno koliko ferguson cak i vise.samo se za niski polozaj ili visoki trebaju rukavci sto podizu da premeste na nutovima u odgovarajuci polozaj. fabricki je uskladjen za srednji polozaj i tako je isporucivan na trziste. tako bar pise a sto se stelovanja tice u to sam uveren.ja u srednjem podesavanju visine podignem sigurno vislje nego fergo. bio je u niskom i tako mi rukavci ostali tako da nesmem ni da dizem do kraja jer topling udari u cev iza sedista

- - - - - - - - - -

jedino mesto gde sam primetio da mi flisuje naftu je onaj predfilter -cedilo. ali prespojio sam ga crevom direktno danas i opet isto. dovukljam se do kuce on prokine i proradi.odem kupim jos 15L nafte tako da je oko 30 L u rezervoaru i opet isto. na filterima nije sigurno jer je sve suvo ko barut i vodim racuna oko toga kad namestam a cevi nisam ni dirao.probam na pumpici ali pritisak je toliki da se jedva da i pomeriti. i tu kad je odvrnem jedino fliska naftu i dok je drukam. moguce je i tu da na gumicama falsira na samoj pumpici. ali kad je zavrnem i obrisem potpuno suva posle.moracu ja sve iznova da pretresem izgleda.

Vica, Cira92 Hvala na odgovorima sa predhodne strane, za sada cu da uzmem sa T-40 pinjon, posto ni tamo nemam sat (obrtomer), tamo su mi bitni radni sati za sada, tako da cu da odradim zamenu (pinjon za brojac), naravno ako odgovara. A T-40 ce da se naceka jedno vreme za obrtomer, neradim sa njim nista na kardanu, niti imam u planu pa mi nije potreban, a u oranju/spremanju znam po osecaju na kojim obrtajima da ga teram, gde mu je najlakse.

Danas sam opteretio vlatka, nista posebno, 2.5 kubika peska, i lagano, neposustaje :osmeh:

Iduce sto me ceka je sredjivanje kocnica, tj stelovanje (dotezanje), slabo mi koci, kad je prazan uredu, ali kad ga opteretim u prikolici onda je povuci potegni.

I juce je odradjeno produzenje registracije, za njega i prikolicu, zajedno sa osiguranjem (isto za traktor i prikolicu) 3710 din, neznam koliko je posebno za traktor, nisam ni gledao na racunu. Sad smo legalni iducih godinu dana.

Vica pogledaj da ti se slucajno nije neka cev od vibracija ostrugala i sad tu vuce vazduh!!!!!!

- - - - - - - - - -

LTZ- Pasuje od T-40 siguran sam na vladimirca... :ppozdrav:

Čitam Vaše odgovore cenjene kolege, ali opet neuhvatih suštinu, i ne nađoh konkretan i nedvosmislen odgovor na moje pitanje u vezi tipa toplinga potrebnog za Vladimirec-a.
Ponoviću pitanje i molim odgovor da znam šta da kupim ili nabavim (hvala na razumevanju) konkretno:
Dakle, da li da kupim topling koji je namenjen IMT 539 traktoru i time regulišem treću tačku kačenja priključaka na Vladimirec?

Odgovorio sam ti vec... Nemoj da kupujes za Imt 539 jer onda nece da ti odgovaraju kategorije kacenja!!!!!!! Na Vladimirca je druga kategorija kacenja dok na 539 prva!!

Pa kad kupis njegov topling (od 539) neces moci klin da stavis debeo koliko su one rupe gde se kaci topling za traktor jer je rupa na toplingu manja i klin nece moci da prodje kroz njega..
Kupi SLOBODNO topling za Rakovicu i miran si dugo vremena sa njim!! Ja koristim topling za Rakovicu kad treba nesto teze da se nosi jer mi negov varen i slabasan....

i rakovicin je mislim kraci topling i odgovara. ja sam dobio od ursuza 355 isto je kategorija 2 i kratki. provericu kod rodjaka na ursuzu dal je tacno te duzine ili je kracen, posto je sav prevarivan od pucanja.a moze i od 539 samo sto malo onda klamce na nosacu toplinga

Nazad
Vrh