Ursus

Moze jedna pomoc,sta moze biti ako traktor neradi ravnomerno a odradjena generalka

Sent from my 2107113SG using Tapatalk
 
Како не равномерно? Може бити Бош пумпа, до паљења,... Опиши мало не равномерни рад.
 
Pa sam sebi dodaje gas(poveca obrtaje)pa sam smanji a kao pumpa i dizne radjene

Sent from my 2107113SG using Tapatalk
 
Тако је регулатор гаса, ко је радио пумпу није је урадио како треба. Ја сам тај проблем имао, радио ми Тома из НС после је било све ОК једино је после био тром на гасу.
 
Moram sebe da citiram. Rešena misterija. Ipak je ac pumpa bila uzročnik, ona je pustila dizel u korito motora a preko pvp. Ugradnjom električne problem je rešen.
Moram opet da citiram sebe. Vlasnik mi je rekao da je kvar rešen ugradnjom električne pumpe za gorivo, međutim ipak nije ali mi to nije odmah rekao. Tek juče se ponovo požalio.
Gorivo mu i dalje pušta u ulje. Po 4-ti put je skidao pvp i nosio bošisti..... sad već prilično uzheban. Bošista mu je nekako pregradio pumpu, isključio centralno podmazivanje i rekao mu da sipa ulje u nju. Uzalud. Gorivo je opet završilo u karteru. Onda sam ga ja savetovao da napravi prelivnu cev ili crevo koje će služiti da tečnost-gorivo curi iz pumpe napolje ustvari u neku bocu, kantu i sl., umesto u motor i da ustanovimo kojom brzinom curi. Bio sam ubeđen da su elementi u pitanju jer drugo nema šta da bude, ne? Ac pumpa je eliminisana. E međutim postoji i treća opcija za kvar. Pumpa je negde puknuta unutra jer za 4 sata gruberovanja izbacio mu je 1,5lit goriva napolje ali i oko 1 lit i u motor a toliku količinu elementi ne mogu da propuste a da se ne odrazi na snagu motora. Sumnju da je pumpa puknuta je potvrdio jedan moj poznanik mehaničar-bošista (hobi) a dvojici bošista profesionalaca je to promaklo.... Ovaj moj poznanik ima drugu polovnu pumpu i verovatno će ta biti ugrađena pa da vidimo da li će ta mešati gorivo i ulje.
 
Nazad
Vrh