Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

Prijatno

14vjvnp.jpg

Ovaj ima opremu za sabljarke i ostale morske nemani. Inače ovo mi je najukusnija vrsta ribe, pogotovo kad se zaliva sa onim iz gajbe. Prijatno! :ppozdrav:

Jučer sam bio u Mađarskoj pa sam se vozio pored Drave i vidio na jednom rukavcu petnaestak ribiča kako pecaju pa sam malo stao i popričao s njima, riba je počela raditi i grizla je večinom bodorka, uklija i tu i tamo koja deverika. Najviše me začudilo što je u plićaku bilo sve puno mlađi. U Mađarskoj sam uzeo dva Nevis Winner Carp štapa (isti su kao i Formaxovi samo umjesto Formax piše Nevis). Kako sam dosta trapav ne isplati mi se uzimati skuplje,meni će biti samo za štuku i trebali bi biti dovoljni a ako mi se ne dopadnu onda će na prodaju jer sam odmah jučer imao ponudu za njih i to 50% više nego što sam ih platio.

Da si mi bliže to bi radilo jer su kod nas cijene dosta više, jedino bi bio problem zbog ograničenja od 1000 kn ( ~ 15 000 dinara) dok iz mađarske mogu voziti pun auto a da me nitko ništa ne pita osim naravno za račun i to samo ako voziš više robe, evo ti primjera baš tih Winnera

http://www.njuskalo.hr/ribolov/stap-saranski-winner-carp-3-lbs-360-oglas-8218119 to bi bilo cca 3000 dinara i to je s najnižom cijenom jer ima oglas gdje traži za njih cca 3750 dinara.

http://www.formaxstore.com/proizvod/5846

http://www2.walterland.net/268-nevis/17112-nevis-winner-carp-paros.html

a ja sam ih platio 4490 forinti što je cca 1700 dinara (dobio sam nešto jeftinije jer sam plačao eurima).

Nisam imao pravu masinicu za varalicarenje. Imam stapove prave varalicarce ali ne i odgovarajucu masinicu koja bi mogla da se upari sa jednim od tih stapova. Stapovi za varalicarenje su:http://www.formaxstore.com/proizvod/373

Imam tri komada tih stapova i sluzili su mi za pecanje babuske na hranilicu. Medjutim sada sam jedan upario sa ovom novom masinicom a jedan bih ostavio kao rezervu a treci prodao. To sve vazi ako nadjem dvodelne karbonce od 3,3 m 2,50-2,75 lib. koje bih koristio za pecanje babuske sa hranilicom. Jako ih je tesko naci pa cu i dalje dva michela koristiti za babusku i dodacu im jedan stari teleskopski od 2,70 m.

MOLIM sve koji mogu da mi pomognu u pronalazenju tih dvodelnih karbonaca da ako ih negde u nekom prodajnom objektu vide da mi jave.:ppozdrav:

@Milos D.T.

Milose na ovu varalicu sam varalicario:

Nadam se da se vidi dobro posto je sa mob. slikano.

Pozdrav drustvo. Prosle godine izgubio sam ovu varalice a bila je u mom vlasnistvu sigurno blizu 30 god.:osmeh: prosle god. sam poceo i da varalicarim i eto ostala mi u vodi. Ako neko zna gde mogu da se nabave, kupe ili ukradu iste tekve (Toby) varalice neka javlja.

Dobio sam na poklon mašinicu Evox promaxx runner 50 koja ima prednju kočnicu (valjda). Ukratko imam problema sa uključivanjem kočnice ili to ne radi ili ja ne umem da je uključim. Jel može neko malo da pomogne?

Dobio sam na poklon mašinicu Evox promaxx runner 50 koja ima prednju kočnicu (valjda). Ukratko imam problema sa uključivanjem kočnice ili to ne radi ili ja ne umem da je uključim. Jel može neko malo da pomogne?

Najverovatnije ti je na masinici ukljucen BR pa stalno spulna proklizava.

Kocnica funkcionise tako sto se stegne ili popusti , zavrnes ili odvrnes , ako je odvrnes spulna moze da se okrece rukom ,ako je stegnes ne. Ako sam dobro razumeo tvoje pitanje

Kocnica funkcionise tako sto se stegne ili popusti , zavrnes ili odvrnes , ako je odvrnes spulna moze da se okrece rukom ,ako je stegnes ne. Ako sam dobro razumeo tvoje pitanje

Ta masinica ima BR (bajt runer) i mozes prednju kocnicu da dotegnes koliko hoces ako je BR ukljucen ona ce proklizavati, odnosno spulna ce se odmotavati.

Imas pozadi na masinici jedan preklopnik i stavis ga u kontra polozaj sadasnjem. On sluzi kao radna kocnica a ona na spulni je borbena. kada zabacis na sarana a pre toga si nastelovao kocnicu na spulni i jacinu BR i dodje saran on ce povuci i izvlaciti najlon iz spulne sve dok ti ili preklopis rukom BR ili okrenes za jedan krug rucicu kojom namotavas i onda se tek ukljucuje kocnica na spulni.

- - - - - - - - - -

[TABLE="width: 558"]
[TR]
[TD="align: center"] Tu gde je rucica za namotavanje vidis onu polugu (preklopnik) on treba da se stavi u kontra polozaj. Ako kocnica na spulni ne moze da se dotegne onda je najverovatnije nesto silom radjeno pa proklizava.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

- - - - - - - - - -

Pozdrav drustvo. Pao ponov u vidu masinice "Pen slamer 360". Masinica ce mi sluziti za varalicarenje soma i uparena je sa jednim od onih mitchell stapova sto imam. Sada je jos samo jedan stap ostao slobodan i on ce najverovatnije biti rezerva. Evo kako to izgleda:

I evo kako sa tim istim stapovima izgleda uparena "Daiwa legalis 2500", koju sam ranije kupio: :

Jbg bila struna na drugoj spulni ali sam je zeznuo. bice ponovo.

Juče izvadio dozvolu. Razmišljao sam da li da je vadim, ali pošto sam od pošetka godine bio već tri , četiri puta na vodi i to uglavnom na nepoznatim terenima, rešio da je ipak izvadim.

Pozdrav drustvo. Prosle godine izgubio sam ovu varalice a bila je u mom vlasnistvu sigurno blizu 30 god.:osmeh: prosle god. sam poceo i da varalicarim i eto ostala mi u vodi. Ako neko zna gde mogu da se nabave, kupe ili ukradu iste tekve (Toby) varalice neka javlja.

Hoće to da se desi na mutnom Dunavu. :osmeh: Čuo sam da tamo ima mahera koji skupljaju varalice na madrac. Tamo gdje se dobro varaličari potope stari madrac i povremeno provjere šta su upecali. Kažu da ponekad nađu varalica koje nikad nisu ni vidjeli da postoje. Možda je i Toby završio tamo.:haha:

Hoće to da se desi na mutnom Dunavu. :osmeh: Čuo sam da tamo ima mahera koji skupljaju varalice na madrac. Tamo gdje se dobro varaličari potope stari madrac i povremeno provjere šta su upecali. Kažu da ponekad nađu varalica koje nikad nisu ni vidjeli da postoje. Možda je i Toby završio tamo.:haha:

Zezaj zezaj, ali istina je to za madrace sto si napisao. Obicno to rade na mestima gde hrane sarana na jezerima i oni tacno znaju gde treba zabaciti da ne zapne. Ako dodje novajlija na to mesto, obrao je zelen bostan.:osmeh::ppozdrav:

Dajte mi neki predlog.Pokusavam da zaplovim u vode fider ribolova pa bi trebalo i da kupim odgovarajuci stap.Bilo je preporuka za Energo team Competition feeder 3.60m ,i cini se kao dobar stap,mozda malo i skup za mene.Moze li neko koje ima iskustva da kaze sta bi bilo pametno da kupim za cenu do 9000din ili dosta manje samo ne vise.Vidim ima formaks neke Daive,ali nemam iskustva.Pecanje je na jezeru i za ribolov bele ribe ne velike tezine,da kazem do par kila i trebalo bi da se ostvari relativno precizan zabacaj i daljine 30-40m.
Znaci preporuka za bilo koju marku,samo da stap nesto vredi.Jos bolje ako neko nesto moze da kaze za ovaj gore energo tim.

- - - - - - - - - -

Niko nista ne rece.

Nazad
Vrh