izvinite moja greska nije bilo pred skupstinom nego pred vladom,i taj protest po meni nije nista doneo,samo su ljudi potrosili skupu naftu a nisu mogli s traktorima da udju u beograd i da idu pred vladu nego su ostavili traktore negde van beograda i autobusima su isli pred vladu i tamo pravili protest jel tako??ispravite me ako gresim?
slusajte me sad dobro ovako je meni danas govorio moj tata:
nasa drzava je takva kakva jeste i u njoj najvise vlada kapitalizam i monopol,tajkuni i to i svima nam je lose i nemamo para zbog svecke ekonomske krize koja je svuda u svetu pa i kod nas a do toga je dovelo to sto su ljudi uzimali previse kredita i nisu ih mogli otplacivati pa su banke pocinjali propadati i to je izazvalo ovu veliku ekonomsku krizu u svetu pa i kod nas,i kod nas su ljudi uzimali kredite za povecanje stocnog fonda i drzava je obecavala visoke cene mleka i mesa samo da bi navukla ljude na to i da oni uzmu sto vise kredita a onda kad je drzava videla da ima previse stocara i previse mleka i mesa na trazistu,onda sjebala cenu mleka i mesa koja je sad jako niska i tako stocari sad nemaju zaradu a jos teze im je da vracaju skupe kredite a tako je i sa malinarima i oni su uzeli previse kredita podigli malinjake a sad kad je veliki visak te robe od lane a cena maline je lane bila 80 do 100din/kg(neznam tacno) i hladnjace su otkupile te maline po toj ceni a do sad jos nisu to prodale a sad ove godine je cena malina 15 20din/kg koliko sam cuo i zato malinari i neberu svoje maline jer je cena jako mala pa im se uopste ne isplati,a to upravo zbog toga sto ima previse malinara a slab je izvoz jer su ostale jos stare zalihe od lane koje se nisu prodale,a nove maline ima isto jako puno ali cena je jako mala jer nikome netrebaju i niko ih netrazi,a krediti stizu
...tako je i sa vocarima i svima,pa i nama paorima koji smo nabrali previse zemlje a sad nista nema cenu jer je velika ponuda a slaba potraznja zbog ekonomske krize jer su stocari poceli prodavati stoku,krave i bikove u klanicu zbog niske otkupne cene mleka i mesa pa sad nikome netreba kukuruz,zito,soja i to,eto to je to..,i niko je vas bilo da ste paori,stocari,vocari ili slicno,niko vas nije terao da uzimate kredite pa da ih sad nemozete vracati a hteli ste vise zaraditi pa ste podigli kredite,povecali stocni fond,obradive povrsine,vocnjake,malinjake i to a sad cena nikakva a i niko vas nije terao da posejete previse psenice koja je sad solidno rodila i eto sad da se necudite da je cena samo 10 din/kg pa i nize a to je zbog toga sto je velika ponuda a slaba potraznja,a da je bilo manje posejanog zita cena bi bila veca i tako to sve ide redom kad ima necega visak(kao ove godine sa psenicom i malinama) i ima vise nego sto je potrebno onda je cena ovako niska...a sad vam je drzava i ministri krivi sto nista nema cenu,pa da ljudi nisu bili tolko gladni i nisu uzimali toliko kredita,ova kriza nebi bila takva kakva jeste ali sta cemo,moramo je nekako preziveti a mozda ce i nasa drzava dobiti neku pomoc jer je u ozbiljnim sranjima pa i mi zajedno s njom ali moramo se boriti za svoje i da nekako opstanemo