HIROŠIMA-koktel herbicida za korove u kukuruzu.

Juce radio sa oplemenjenom :) hirosimom. Mezotrion 0.25l, Terbutilazin 1l, Nikosav 1.2l, rimosulfuron 50g, dikamba 0.5l Inox 0.1%. Doze su hektarske, a kukuruz 5-6 list.
 
I ja sam prošle godine ubacio Dikambu.Mezotrion i Terbis sami nisu baš opaučili ambroziju pa je moralo da se doda nešto.
 
Juče radio sa Calaris Pro 2.3 lit, Siran 1 lit, Rimex 30 grama po hektaru. Na 4 prljave parcele dodao Lodin 0.6 lit, a neke parcele gde ima lozice dodao Dikambu od 0.3 do 0.5 lit.
Parcele koje sam radio pre nedelju dana sa isto ovim kombinacijama efikasnost odlična.
 
Coci064 jel to baš zakorovljena njiva kad si išao sa pojačanom dozom?
Doze nisu pojacane, nego je pojacan sastav. Njive nisu nesto veliko zakorovljene, naj vise ima samoniklog suncokreta i to onako na zbunove, pa kad vec idem preko njive odem sa maksimalnim dozama i svim dozvoljenim sredstvima.
 
Coci064 ovde kada sam čitao ovu temu u početku je data receptura. Mezotrion 0,25+Terbutilazin 1 + Nicoslufuron 0,7 (kod tebe je 1,2) + Rimsulfuron 0,33 (kod tebe je 50 g). E sad ima još nekih kombinacija sa dodavanjem Dikambe 0,4 (kod tebe je 0,5) i Lodin 0,4.

Darko ne znam koliko si ti plaćao preparate ali gledajući cene na netu ovo je jaka kombinacija sa cenom (ako je moja matematika dobra onda je to malo preko 9 hiljada za hektar).
 
Sa lodinom prelazi 9.000 din. Sa dikambom manje jer je jeftinija.
A na većini površina ide calaris, Siran i rimex i to izlazi 7.500 dinara po hektaru. Njive budu bez travke.

Zemljišno u kukuruzu ne radim punih 10 godina
 
Da li će 40gr/ha Rimsulfurona i 1l/ha Nikosulfurona uraditi semenac?
Razmišljam da li da rizikujem rimsulfuronom i nikosulfuronom ili da prskam Laudisom.
Sirak je otporan na sulfonil uree, ali ovako sitan ne bi trebao da preživi ove doze.
fe5d599ef83bf6b7a4775629f2354524.jpg

459938a59a70e81e875c95c903c8b009.jpg
 
Poslednja izmena:
Ovakav semenski sirak Laudis skida sa malo vise od pola doze, i kukuruz ga ne oseti. Moj ti savet Laudis.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
 
Da li će smetati koktelu Hirošima ove jutarnje temp od 8-10C? Nisu neke ni dnevne. Tek za vikend najavljuju malo veće temp.
 
Danas sam obisao parcele. Kukuruz je nastavio sa rastom a trava je nekako dobila svetlu zelenu boju i stala sa rastom. Skoro pa da se vise i ne vidi na parceli. Izgleda da uspeva Hirosima. Ima na jednom mestu mali zbun od sirka koji je sigurno jedno 30-40cm. Njemu ce trebati verovatno duzi period da ga unisti. A ako i ne bude. Ja cu asov pa da ga izvadim. Dok se nije ukorenio dobro. Msl da je to od semena a ne iz rizoma. Cekam jos celu sledecu nedelju i onda ide spartanje i da ga prihranim i to je od mene sve za ovu godinu. Onda on ceka kombajn.
 
Pozdrav radio sam kukuruz na crno adengom u 5 je lisu ide prema 6 nema jos trave sem uz komsiskim slogovima poceo cicak bocka mislim da sa plamenom odradim u prskalici i pustim jedan deo to je nekih 1,5m a kasnije ako izadje da idem 1l rezon
1,3l talisman
0,25 skaut
30g sorgum
Plus okvašivač ali to u 8 listu ako ima trave ima i ovako po negde neki poponac ali ne bih to prskao mnogo je retko uskolisno skoro i da nema sem zubace pirevine to isto uz komsiske slogove ali tu nema leka ili pak laudis 1,5l u 8 do 10 listu kad ide prehrana sta mislite mene sve strah da se ne okisi pa da ne mogu da udjem posle a od cicka se plasim najvise
3dd88e457caaf4b9eed8edb97c5e41b6.jpg


Sent from my SM-A528B using Tapatalk
 
Ma ne diram ga spartacem zbog adenga jer deluje po 2 meseca i nemam drugo hoce da izadje sirak ili poponac i bocka to mi resi skaut i talisman trenutno sirka nema nigde

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
 
Ma ne diram ga spartacem zbog adenga jer deluje po 2 meseca i nemam drugo hoce da izadje sirak ili poponac i bocka to mi resi skaut i talisman trenutno sirka nema nigde

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Ako je palo preko 50 litara kiše od prskanja Adengom, mozeš slobodno da špartaš,Adengo je svoje odradio.
 
Kad već spominjete Adengo, da pitam nešto. Kako deluje na soju ako se greškom oprska na crno tamo gde će biti soja? Imam njivu, ide u špic, komšijska takođe. E sad on ima kukuruze a ja soju. I crkava mi se soja na jednom parčencetu baš na samom špicu, a ne razumem od čega. Jedino logično mi je da je kod prskanja uvratina kukuruza komšija prošišao među jer su mu i uvratine bile dosta zašle u moje. A koliko znam on već godinama prska adengom kukuruze. I onda zbog špica imam trougao žute soje od kojih je pola biljaka već skroz suvo a i druga polovina će uskoro da se osuši...
 
Adengo se jako teško razgrađuje i ništa čudno da dogodine pravi problem ponaročito gde je preklapano, malo padavina imamo i spiranje je otežano u dublje slojeve.
 
Ma ne od prošle godine, sad su tamo kukuruzi, a ja pored imam soju. Prvi red soje do kukuruza sam odmakao na 80 cm i on je li-la, pola žut pola zelen, a taj sam špic se suši jer je tu verovatno dobio punu koncentraciju.
Uzgred, i na drugim njivama imam ponegde situaciju da su mi od lenije pa jedno 20-25 metara u dubinu soje požutile. Naravno, preko puta su kukuruzi, verovatno prskani po vetru sa dikambom. Da se ja pitam dikambu bih zabranio...
 
Nazad
Vrh