Donacije za poljoinfo forum

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
9.370
Lokacija
Apatin
Na poljoinfo forum je dodata stranica sa uputstvima kako se mogu uplatiti donacije za rad poljoinfo foruma.

Sve više zajednica na internetu se oslanja na sistem donacija, pa sad taj proces se i ovde pokreće. Pored samog foruma deo tih sredstava će se koristiti i za snimanje priloga za Poljoinfo YouTube kanal i ako treba za PoljoWiki.

Postoje 4 načina za donacije, to se može pogledati na stranici gde je sve lepo objašnjeno, to su Patreon, Paypal.me, direktne uplate preko banke i na kraju i kupocina majica.

Stanica sa objašnjenjem kako se rade uplate donacija za poljoinfo.

poljoinfo-krug-logo-350.png

Sistem donacija se zasniva na mikro donacijama u visini 1, 2 ili 3 evra mesečno. To je sistem direktnih uplata da se otvori trajni nalog za iznos 100 ili 200 dinara mesečno, a za devize to je Patreon koji nudi mogućnost da donaciju budu 3 evra.

NAPOMENA - Obratite pažnu na to da svaki od servisa naplaćuje proviziju, pa je potrebno da i nju uračunate u ukupnu sumu.

Sad ima onih kojima će se učiti da je to sa mikro donacijama smešno, jer šta se može ako neko uplati evro ili dva svakog meseca. Ali da odmah kažem da to mnogo znači, ako je forum ovoliko dugo opstao bez donacija, znači da sa donacijama može samo da napreduje. A znači i kao pokazatelj da imamo podršku od članova koji koriste ovaj forum (naravno da i oni koji nisu registovani članovi na forumu nego ga samo čitaju kao gosti mogu da ga podrže donacijama).

Kada se pravi sistem donacija treba da se odredi i neki cilj, pa da kažem da je to za sada na nivou od 15 000 dinara mesečno (kalkulacija ide ovako 75 donatora sa mesečnom uplatom od 200 dinara). I naravno to je dugoročna prognoza jer očekujem da bi do toga mogli da dođemo tek za godinu dana.

U planu je i jedan online sastanak preko ZOOM-a na ovu temu gde ću odgovarati na sva pitanja. Tako da neću ovde u temi previše odgovarati na neka pitanja i predloge, već ću samo povremeno pisati novosti kako stoje stvari oko donacija.
 
Poslednja izmena:
Ovde ne spominješ PayPal..ja sam danas uplatio preko njega Nikoli,ali mi PayPal uzeo skoro 2 eura provizije.Stoga ovo s mjesečnim mikro donacijama ne drži vodu.
 
Da se prvo da se zahvalim na donaciji. Ima posebna stranica gde ima više informacija za donacije, a sutra ću tamo dodati info da se uračunaju i provizije.

Link prema stranici sa više informacija -
Mesečne mikro donacije samo preko banke, mada i one uzimaju neke provizije. I pod mikro donacijama mislim na do 3 evra. Sa Paypalom je stvar još i lošija, jer će uzeti i od mene proviziju kad povučem taj novac. Ali tako je kako je.

Prilikom uplate se te provizije moraju odmah uračunati, ako želite da donirate 5 eura, moraćete da uplatite 3,5 eura i kad se na to doda provizija, to će doći blizu 5 eura. Pay pal je za jednokratne donacije iz inostranstva, ima jako loše provizije da bi se novac uplaćivao svakog meseca, za mesečne donacije Patren je možda bolje rešenje.

Hvala i na javljanju, ovaj info o provizijama će svakako dobro doći za druge koji bi da pomognu rad poljoinfo foruma.
 
Nazad
Vrh