Benzinska kosacica

Imam kosilicu Villager i koristim ono njihovo ulje. Kad sam jesenas odneo kosilicu kod ovlašćenonog servisera da nešto vidi, jer je u garantnom roku, on pogleda ulje i iskritikovao me što sam prepunio i kaže da to može štetiti motoru???
 
Kod mene 0.7l ...Briggs 850e ic,tako pise u specifikacijama.Isto kad sam rekao u prodavnici da ide toliko,covek se cudi ...jbg sipao sam 0.6l i ipak pokazuje malo manje od max na meracu.
 
Imam kosilicu Villager i koristim ono njihovo ulje. Kad sam jesenas odneo kosilicu kod ovlašćenonog servisera da nešto vidi, jer je u garantnom roku, on pogleda ulje i iskritikovao me što sam prepunio i kaže da to može štetiti motoru???
Ne znam koliko si sipao, ali teško da može da šteti. Ako nije dimila pri radu onda nisi mnogo prepunio.

Inače gledao sam video gde je lik motor od auta testirao sa više ulje. Čak i sa tri puta većeom količinom od propisane motor je radio normalno. Tek kada je karter bi skoro put počeo je da izbacuje.
 
Nije dimila, a možda se i majstor " pravio pametan"
Možda, a možda da bi te malo cimnuo da vodiš računa.
Voleo bih da čujem na koji način višak ulja može oštetiti motor. Pogotov ako je nešto malo iznad maksimuma i ako ne radi tako duži perod.
Kažem da je bilo baš previše dimilo bi ko ludo kad je upališ. Ako se tako koristi duži vremenski period može da dodje do stvaranja naslaga karbona, ali čisto sumnjam da bi iko normalan tako vozio kosačicu pošto sam video kako to dimi.

Jedan poznanik je ranije imao kosačicu koja se punila uljem do čepa tj. do one crte kod čepa. Posle toga je kupio sa meračem ali je sipao ulje kao da je ova stara. To je trebalo videti kad je upali. :ROFLMAO: Ali tu je bilo sigurno 2-3l ulja u kosačicu za koju je propisano oko 5 dl.
 
Garage54 je radio experiment u Ladi ,sipali su ulja nekoliko puta vise od preporucenog ,ima negde video na njixovom kanalu o tome.
 
Čitao sam malo i druge forume, spominje se kao odlična kosilica marke Toro. Ja prvi put čujem za tu marku, a koliko vidim ni ovde je do sada niko nije spomenuo.
Ima par prodavnica u Srbiji koje je prodaju pa ću razmisliti i o njima.
Gledao neki dan profi kosacice , ne da mi treba , bila jedna toro , hoda se iza nje cijena oko 3000E, za tu cijenu huskvarna na kojoj se vozi ,ta toro nije imala nista plasticno, vrlo solidna izrada a i cijena.
 
Možda bih i uzeo Toro… baš ima sve što mi odgovara, jedino što nema servisa u blizini… jedini u Srbiji koliko sam ukapirao je u Subotici… tako da me to odbija
 
Nazad
Vrh