Redukovana obrada

To sam i ja danas primetio da ima puno glista gde sam uradio sa Agromerkurovim podrivačem gde god sam čeprkao našo jednu glistu,dok u oranju nisam našo ama baš ni jednu glistu.:osmeh:

danas posejao suncokret
predusev kukuruz
jesenas tanjirano,pa Agromerkurov podrivac na cca 38-40 cm.
ovih dana setvosprmac jednom,inkorporacija BACTOFIL-B
sutra dan inkorporacija TRIFLUSAV 48 EC 2l/Ha
Suncokret NS Oskar i NS Gigant na 21,5 cm
sve u svemu veoma dobro izgleda nije bilo problema sa zetvenim ostatcima u radu setvospremacem
nisam stavio sllike jer je sunce jako jako bilo i cela slika bljesti
videcemo rezultat na jesen

Kukuruz na parceli koja je letos podrivana a jesenas urađena gruberom (kultivatorom).Što bi Momo rekao "ne smeta mu što zemlja nije prevrnuta"

Сад га треба пратити кад је наишла нова суша и видети дал има разлика између тог и на ораном, или чак и ако има само на тањираном.

Imam kukuruz na podrivano + tanjirano.Ta parcela je u delu atara koji je dobio dosta više kiše od ove parcele sa slike.

- - - - - - - - - -

Mislio sam da ima za kuvanje ali nije još za te stvari.Ovo je parcela gde je posle suncukreta prošao "podrivač" + tanjirača.
Ima dva hibrida
4795

Pionir PO216

DKC 4795 levo i PO 216 desno.

Ovaj sa zadnjih slika ,dobar.Dkc je završio a pionir je još zelen.Slika od juče

sf7yz26sp51q6cezqza8.jpg

danas posejao suncokret
predusev kukuruz
jesenas tanjirano,pa Agromerkurov podrivac na cca 38-40 cm.
ovih dana setvosprmac jednom,inkorporacija BACTOFIL-B
sutra dan inkorporacija TRIFLUSAV 48 EC 2l/Ha
Suncokret NS Oskar i NS Gigant na 21,5 cm
sve u svemu veoma dobro izgleda nije bilo problema sa zetvenim ostatcima u radu setvospremacem
nisam stavio sllike jer je sunce jako jako bilo i cela slika bljesti
videcemo rezultat na jesen

rezultat je 5620 kg JUS na povrsini od 1,9 Ha ispada 17 meteri po jutru
ja zadovoljan,naravno sa prinosom a cena je ::jako_besan::::jako_besan::::jako_besan::

- - - - - - - - - -
narednu sezonu sve radim podrivacem, ovo je danasnji posao i to direktno bez tanjiranja, videcu kad ce ici tanjiraca dal posle ili tek na prolece probacu obe varijante

20urby8.jpg

2n1rz2e.jpg

idd8xh.jpg

Juce i danas za 25 sati uradjena sa gruberom parcela od 76.5 KJ ( 44 Ha ) koja je 2012 god. isto samo gruberisana a 2011 god. je radjena sa podrivacem. Dubina obrade je na 25 cm a brzina je bila na 70 % parcele 9.2-9.5 km/h a na 30% oko 8.5 km/h. Potroseno je 640 lit goriva sto iznosi 8.3 lit/KJ ( 14.5 lit / Ha ). Zatvarati brazdu nema potrebe jer je zemlja ravna. U ovakvim parcelama u prolece samo jedan prohod sa germinatorom i moze setva.

Juce i danas za 25 sati uradjena sa gruberom parcela od 76.5 KJ ( 44 Ha ) koja je 2012 god. isto samo gruberisana a 2011 god. je radjena sa podrivacem. Dubina obrade je na 25 cm a brzina je bila na 70 % parcele 9.2-9.5 km/h a na 30% oko 8.5 km/h. Potroseno je 640 lit goriva sto iznosi 8.3 lit/KJ ( 14.5 lit / Ha ). Zatvarati brazdu nema potrebe jer je zemlja ravna. U ovakvim parcelama u prolece samo jedan prohod sa germinatorom i moze setva.
kakvo planiras mineralno djubrivo?

Nazad
Vrh