Motorne testere

Ja pravim mesavinu tako sto pomesam bocicu od 100ml sa 4,3 litra benzina. Kada sam pre koristio tu recepturu od 5 litara, i kada nisam koristio husqvarna ulje, desavalo se da mi testera posle nekog ozbiljnijeg rada usporava sa radom i gubi snagu (znaci da se pregreva). Sada tih problema nemam.

Juce kada sam prvi put palio testeru, sipao sam pola bocice tj 50ml ulja koje sam dobio, i sipao u 2 litra benzina. To je zapravo 2,5%, pa sam onda u rezervoar dodao jos par kapi iz ove druge polovine, da smesa bude malo bogatija. Dok je radila, pod gasom je malo pusila (ne mnogo nego malo) sto je po meni znak da je to bila odlicna mesavina za razradu masine.
 
Tako je,bez forsiranja u pocetku,original ulje i majstori,a bogami i prodavci delova, nece imati za 'leba.
 
Sada sam narucio zube za testeru u sumoopremi. Veoma ljubazan covek sa druge strane, treba pohvaliti stvarno.
Zubi kostaju svega 220 din + dva vijka kostaju 60 din. Narucio sam i jednu bocicu od 100ml originalnog ulja koje kosta 200 din.
Pricali smo malo o ulju, i kaze da im direktno is stihl-a stizu ove male bocice od kojih sam jednu porucio, i jedno veliko bure od 50 litra sa pratecim malim originalnim nalepnicama. Oni to bure odnesu u dinaru (nemaju pravo da sami pretacu), koja za njih vrsi prepakivanje u male bocice i lepe tu originalnu ambalazu na te male bocice. Takva bocica kosta 150 din, i verujem da je i to original, ali eto, kako mi je rekao, postoji neka minimalna sansa da pomesaju prilikom pakovanja sa nekim drugim uljem kako bi dobili na kolicini ili sta vec.

Ostalo je da pojurim i male turpijice i sablon za ostrenje ovih dana da se kompletiram i stavim tacku na to.
 
Turpije i sablon takodje naruci kod njih.
Imaju original Stihl, ali ja bih ti preporicio Italijanski koji je po meni bolji a kosta oko 5-6€.
Tako da ti ide zajednicka postarina.
 
Narucio sam i ovaj sablon, uzeo i turpije 4 i 4,8 i uzeo jos jedno ulje neka se nadje. Sablon kosta hiljadu i nesto dinara,,ne secam se tacno.
A inace, ovaj sablon ne moze da se koristi i za lanac 3/8 i za 3/8 pico. Posebno ide za jedno a posebno za drugo sto je i normalno.
Za H266 imam ovakav sablon i sasvim sam zadovoljan kako radi.

http://cdn.husqvarna.com/dimage.axd...2/kombinovani-sabloni-za-ostrenje-2662104.png
 
Brujalo bi celo selo :)

Nego, upravo sam doziveo jednu neprijatnost.. zovem radnju gde sam kupio testeru juce, da pitam da li mi je stigla rucna testera koja ide kao poklon, i rekose mi da ova testera uopste nije na akciji, i ne znapju odakle mi to (kao da sam ih ja juce, prekljuce ubedio i slagao). Ja im rekoh da sam video link na sajtu, da sam pisao stihl-u i da su motvrdili akciju preko maila (ima par strana copy/paste razgovora kada sam pitao da li mogu da uzmem kraci mac).
Otisao ja u radnju, a pokazem im razgovor i link ka testeri, a link vise ne otvara ono sto je otvarao, vec izbacuje drugaciju akciju.
I eto, ipak ova stihl ms 180 nije na akciji ove godine.

Kaze prodavac da je bilo sta je bilo, i bas mi je krivo jer sam malte ne ispao prevarant iako postoji prepiska mailom.
Doduse, shvatio je covek da nije problem bio do mene i da su oni to tako promenili akciju najverovatnije.
 
Upao si bas kad su menjali podatke i azurirali sajt,mala zbrka u kojoj nisi imao lose namere,cena je kako vidim sad 230e,sta je bilo bilo je...
 
Drzim Stihl reklamni flajer ispred sebe od 15.marta do 15.juna promocija za MS180 je sto na nju daju 3 godine garancije i kosta 26.100 din.
 
dečki dal ko koristi ovak nekaj,?el se isplati uzeti,kod nas Hr po strojnom brušenju lanca uzmu 2 eura



- - - - - - - - - -



piše na deklaraciji made in Norway
Sve su to igračke... a naročito ako imaš nameru da osim sebi i još nekom da brusiš lanac! Ozbiljnije mašine su npr Oregon ili Stihl, ali i koštaju od 300 evra pa na više. U Beogradu je brušenje 150-200 dinara (oko 1,5 evra).

- - - - - - - - - -




Nemoj povećavati procenat ulja za mešavinu! Nije dobro manje, nije dobro više! Bitno je da je ulje original. Stare testere i niskooktanski benzini su druga priča. Ako meni ne veruješ pročitaj uputstvo, pitaj prodavca. Gorivo za Stihl testere (original) se pravi tako što se u 5 litara benzina sipa 100 ml dvotaktola, crvenog, Stihl original. Tako je Bog zapovedio, kao i firma Stihl! I ne puštaj da troši rezervoare na leru, to je guši... seckaj manje grane, dodaj i puštaj gas prvi rezervoar, bitno je da ne radi odmah pod jakim gasom. Puno testera sam viđala ge su ljudi sami pametovali, pa su im zaribale, prikucale - i u servisu dobiju "žao nam je", umesto popravke u garantnom roku!

Gospodjo Motorka,

Kada bi se mesavina pravila vasom preporucenom metodom(na 5lit benzina bocica od 100ml), sta bi hobi korisnici koji potrose 1l mesavine trebali raditi sa ostatkom? Po vama bi trebalo da je negde bace i zagade okolinu ili neznam sta vec. Nebiste valjda preporucili da se tako napravljena mesavina koristi tokom godinu-dve?..
Licite mi, ovako na prvu, kao vlasnica radnje za prodaju delova za testere. Ne?

Ako je tako, verovatno ste upoznati sa slucajem prodaje nekoliko bacvi crvenog 'stihl' ulja obojenog sokom od maline. To je mozda glasina, ali nekim cudom posle distribucije te kolicine ulja na nasem trzistu, neverovatno je porasla prodaja delova za testere i dvotaktne motore. Prodavci delova su dobro profitirali u toj prici 'zakivanja' testera..
Toliko o kupovini ulja u nezapecacenim pakovanjima kod nasih lokalnih prodavaca, i kojekakvim savetima za procente..

Mineralno ulje: Stojim iza toga da je 2.5-3% kolicina koja ce obezbediti pouzdanije podmazivanje, bez stetnih efekata.
Sinteticko ulje: 2-2.5%
Gospodine mirosti,
čime se ja bavim nije tajna, ali Vas molim da ne savetujete ljude tako da će morati brzo do servisa, kad ne budu mogli da upale testere zbog prejake mešavine. Pošto niste pročitali koje dvotaktno ulje sam preporučivala, ako budete imali vremena - pročitajte, tu je. Juče ste savetovali :" Mesavina u pocetku 3,5%, bar jedno dva tri rezervoara a kasnije 3%.", danas je to 2,5-3% ili 2-2,5%.
Da ponovim: Stihl ulje (original, bočice kao ampule) koristiti 100ml na 5 litara benzina. Kome treba manje, neka izračuna ili pita, važno je da je 2%. Isto važi i za Husqvarnin dvotaktol. Ne važi za ono koje kupujete na pijacama, pumpama ... njega i NE kupujte!
 
Ja sam od tih stihl dvotaktola u bočicama od alkohola odustao jer nema nikakve garancije da je to ono što piše.
Litarsko pakovanje ako ima kupim, pa po potrebi pravim količinu koja mi treba. Često uzmem flašicu od kokakole, smućkam pola litre i završim posao umjesto da kao neki odma pravim pet litara da ima kad zatreba (a treba im da pokose 2-3 ara trimerom).

Takođe, dugo sam koristio i dvotaktol sint rafinerije ulja Modriča, nikakvih problema sa mašinama. Lako pali, odlično radi, svjećica idealne boje i naravno uvijek preporučeni odnos 2% ili malo jači.
 
Nazad
Vrh