FREZA prikljucak za traktor

Jesi li koliko isfrezao sa njom jel trosi nozeve brzo?

- - - - - - - - - -


Rade jel ovo ona imt stara od 125 zahvata.
Ovo ji Imt 612.836 od 1,40 m. ja imam ferguson i rasteretio sam ga tako sto montiram tri moticice po nizu i lepo mi frezira i moj imt 539 je sasvim lepo okrece

- - - - - - - - - -

sada sam stavio nove nozeve termometal ada ranije sam koristio neke iz Dubica.. lepo mi radi i nije tesko za traktor
 
kratko vreme ja imam ja kupiv 10mesec 2014 od utre pocnuvam so rabota pa ke vidime kako ke bide
 
Evo rade je imao problema da postavi sliku njegove freze koja je olakšana tj ima 3 motike po rotoru da bi se olakšalo traktoru.

RSXtl2v.jpg
Freza IMT 612.836 od 1,40 m. fabricki ima 6 reda po 4 moticice...sada radi na 6 reda po 3 moticice...mnogo lakse za traktor.
 
Jos jednom da pitam posto niko nije odgovorio. Sta je bolje da freza ima pogon na lanac koji se kupa u ulju ili na zupcanike?
 
Kažu da je bolje na zupčanik e sad ne vidim neke velike argumente zašto je tako.Na zupčanik su neznatno i skuplje.Ko bi ga znao i jedna i druga imaju svoje prednosti i mane,po meni je bitno da ona ima dobru konstrukciju i da lepo radi poso ostalo su nijanse.Ovo je moje mišljenje ako neko ima drugačije neka iznese pa da vidimo.
 
Jos jednom da pitam posto niko nije odgovorio. Sta je bolje da freza ima pogon na lanac koji se kupa u ulju ili na zupcanike?
Nekada je Imt Boljevac proizvodilo freze sa zupcanicima i sa reduktorom samo sa jednom brzinom...Proizvodilo je i freze sa cetvorostepenim reduktorom ali sa lancem sa strane..Posle privatizacije firme,..kupio ju je Agromehanika iz Slovenije nastavili su sa proizvodnjom freza ..objedinili su najbolje karakteristike od svih tipova...Sada se u Boljevcu proizvodi freze sa zupcanicima sa strane i sa cetvorostepenim reduktorom. Izvanredne su...biras stepen prenosa po potrebi i po jacini traktora a zupcanici sa strane su stabilni,,,,ne istezu se kao lanac ...Sto znaci da je bolja freza koja ima zupcanike od onih sa lancem.!
 
I sa zupcanicima je rad ravnomeran, dok lancani prenos nema kontinualnu ugaonu brzinu rotora freze :osmeh:, ali to kod freze nema veze :ppozdrav:.
 
[video]http://www.zaslike.com/[/video]

- - - - - - - - - -

Reduktor za IMT frezu...jednostepeni.!!

- - - - - - - - - -

reduktor za Imt frezu...cetvorostepeni.!!

- - - - - - - - - -

Kombinacijom zupcanika dobija se cetiri brzine obrtaja na moticicama.

- - - - - - - - - -

Imt 612.836....zupcanici sa strane

- - - - - - - - - -

Na Imt frezama je moguce montirati tri.....cetiri ili sest moticica po sekciji.

- - - - - - - - - -

Reduktor od traktorske freze Imt 612.836 jednostepeni.
 
Ova u vlazno nece moci lepo da freza jer su 3 noza po sekciji, gde je idealno suvo tu ce biti lepo
 
Samo prvi nozevi na njoj kad je kupljena bilo ih je cetiri ...posto je opterecivala traktor drugi nozevi su montirani ovako...frezirali su lepo...ovo su joj treci nozevi od kad je kupljena...termometalovi..Ovako je traktor ne oseca a sve je stvar u brzini reduktora...reduktor je brz..nozevi se vrlo brzo okrecu tako da je sasvim dovoljno da isfrezira a i za traktor je lako.
 
Blagojce pise da je video privatan treba to da promenis da mogu svi da vide.

- - - - - - - - - -

vidim...a ova moja nema tu mogucnost...ima samo jednu brzinu i okrece se brzo tako da je jedino resenje bilo smanjiti broj nozeva...priznajem ..nije bog zna sta....ali sluzi...
Ima 539 brz kardan pa je dobar za freze.
 
Nazad
Vrh