Cene junadi i gotovih bikova

Dogovorio sam da prodam ove junice sa jednim trgovcem iz okoline pre više od mesec dana nikako da dođe po njih ,kadga nazovem ponedeljak utorak tako već tri četri puta.A lepo mi nudio pare unapred ja neću da uzmem.Dali znate nekog go kupuje junice a da placa realno,ako znate bio bi zahvalan za kontakt tel junice nisu na prenemoraju da se vraćaju potvrde od klanice.Ovde mije njih par nudilo 190 din/kg nedaju mi se za te pare,znali ko koja je cena kod matijevića

 
kolege po vama kolika bi realna cena bila za ovu kravu 5 tele sad za 2 mes kao daje od 30 -35l mleka Rumbina cerka
attachment.php
attachment.php
ja se IZVINJAVAM kolegama ovo nije moja krava kupio bi je
 
Poslednja izmena:
Boki svaka cast, koliko dugo ti krava drzi posle telenja iznad 20 litra?? Da li si uspeo odabirom da sacuvas krave cija perzistencija ima neki tok? Tj da li ti krave recimo neposredno posle telenja daju 30 litra a kasnije uz istu hranu smanje drasticno na 20 litra??? Da li si uspeo da zadrzis oko 30 litra 4-5 meseci nakon telenja?
 
Boki svaka cast, koliko dugo ti krava drzi posle telenja iznad 20 litra?? Da li si uspeo odabirom da sacuvas krave cija perzistencija ima neki tok? Tj da li ti krave recimo neposredno posle telenja daju 30 litra a kasnije uz istu hranu smanje drasticno na 20 litra??? Da li si uspeo da zadrzis oko 30 litra 4-5 meseci nakon telenja?
iznad 20 l drze evo vec neke i 5 meseci posle telenja.kolega jugi jos biram i trazim dobre krave za mene nemam ja bas neke muzare..
 
Boki,ja mislim da je on nju malo precenio,da je reko od 25 pa do 30 plafon,ali ne verujem da prelazi 30 litara,nema ona vime za taj kapacitet iako je zasušena. Nije baš ni mlado grlo ipak joj je 7-8 godina. Da je baš toliko dobra ne bi bila na prodaju,neku manu ima,pošto se vidi da ima još krava u štali a prodaje jednu od boljih po njegovoj priči. Po meni ne vredi više od 1500 evra,i to da ta priča bude istinita i da je sa kravom sve ok. To ti je mačka u džaku,ne znaš šta kupuješ dok se ne oteli,krava je krupna,lepo izgleda ali dal vredi rizika,verovatno da ti traži oko 2000 evra za nju ako ne i više.
 
Daj 1300e i vozi je kuci, nemoj da nasedas na te price od 30 l jer kad je uzmes i kasnije se zalis kako nije ni priblizno onom pazaru ,reci ce ti kako je ne hranis propisno i zato nema mleka.
 
tozo trazi 2100...::novac::mnogo je znam.zasusena je pre koju nedelju...a neprodaje samo nju ima jos jednu te su mu kao starije sve ostale su 1 i 2 telenje a ima i junica dosta pa oe da ubaci njih tu zato ih daje.da ima mane sto posto ima neku cim je prodaje.bre ja sam mu rekao ako ne bude imala tolko mleka ja je vracam.zvacu ga da dodje da vidi koliko muzem i ako nema to sto tvrdi ide nazad.meni nije u interesu da je vratim al ako ne valja ide..kifler nema sanse jedva sam spustio 100 e cenio 2200
 
U bre sto ste vi navalili , a sta ako je sve istina sto je covek rekao?
A i za simentalku peto tele nije nista , moze ona jos pet bez problema.
 
A sta ako je istina?

Ima dobro genetiku i posle sa dobrim bikovima ako ima srece da bude zensko tele imace jos bolje potomstvo.
 
Neminovno je da se kvalitet mora platiti e sad da je cena jaka to jeste, ali kad pogledad dobijas I tele I dobijas kravu celu laktaciju uskoro sto ce se na neki nacin isplatiti. A ja sam bio na darmi od 50 krava simentalaca I covek je cenio krave pred teljenje 3000 na pola l as ktacije je imao nekoliko od 2700 I izmuzene 2000,mlecnosti su sve od 30 do 35 litara, pa ti sad vidi sam znas najbolje svoje ciljeve I mogucnosti...
 
Nazad
Vrh