Pušnice za dimljenje mesa

Primetio sam da od kada sam stavio filter od kamencica,da se teze "farbaju" kobasice od dima.
Sutra bi trebalo 5. vatru da palim,a kobaje su tek malo promenile boju.
 
zidao sam roštilj,pušnicu i česmu za vodu
30.12.14.%2B-%2B1
 
zar u ovom periodu ova tema nije ziva,ajmo ljudi malo da se bacimo na poslastice,ko kako sprema suvinu,kakvi su predlozi i sugestije,znacice svima zar ne...
 
Evo ja baš sad prevrnuo slaninu i dosolio :)

Kod mene je pušnica niska, starinska neka. Moraću čim se bude moglo da je srušim i ozidam višu, sa tim filtereom i loženjem spolja.

Gore je neko pominjao da mu ne čadi meso posle stavljanja filtera. Pa u tome i jeste poenta, da se meso što manje očadi, plus da visinom dobiješ da po njemu ide hladan, a ne vruć dim, pa da obari meso. To su dva postulata pušnica, koliko ja znam :)
 
svaka cast kis ::000:: ja sam tek ove sezone sazidao pusnicu,pa nisam smeo da se upustim za prsutu,mada nemam ja ni uslova za susenje na promaji,nije kod mene takvo mesto da ima dovoljno vetra za tako nesto,ali zato sam sa susenjem pecenice i kobasice extra zadovoljan,slanina nije ni pipnula takoreci a vec joj je 5-6 dan kako se lozi... a najavljuje se tek jos toplije vreme ::lose::
 
Kolega Kish tebi neće pomoći poslije onakvog solenja ni da oslobodiš vršačku vinariju od švaba

- - - - - - - - - -

crni gruja tako su mislili i radili i naši pobratimi iz mrčajevaca dok se nisu pobratimili sa nama i vidili kako mi radimo,imate vi savršene uslove za sušenje samo niste toga svjesni
 
Nazad
Vrh