Alati i radionice

Druze, zaj...o si i mog cala sto se tice kolekcije alata:haha:

Ma ne.. Istina je da imam dosta alata (problem mi je što je to na 2-3 lokacije pa moraš imati duplog alata i opet negde nešto zafali) a uvek ti treba još nešto. Pogotovo ako voliš alat i radiš sa njim. Ovo zadnje što sam uzimao sam uzeo za svoju dušu, što se kaže.:osmeh: A recimo fali mi neki dobar komplet nasadnih ključeva sa polugom, velika brusilica, dobrog mernog alata, nareznice... Dok naprimer bušilica imam 5-6, imam i 2 ručne bušilice koje ne koristim. :osmeh:

Sinoć dok sam ronjao po garaži nađem punu kutijicu nožića za skalpel (9mm) sa jednim metalnim Olfinim skalpelom. :osmeh: Mislim da ih ima bar 100 komada. Neko je to zaturio iza stola ko zna kad. A gledao sam i ovaj komplet šrafcigerčića koji imam dugo a nikad ga nisam ni koristio (potpuno je nov). Zanimljiv je.



Ima baš sitnih, finih šrafcigera koje nisam viđao nigde. Desno su pljosnati šrafcigeri sa vrhom širine 0.8mm, 1.4 mm... A ovi sa gedorom na vrhu imaju dimenzije 4.2, 4.5 mm... Mislim da je ovo za elektroničare, sajdžije...
 
Takve je srafcigere imao moj cale,ali ih vise ne vidjam nigde,sve pogubio.Inace sa njim imam velikih problema jer opasno gubi alat ili ne vrati na mesto pa moram da trazim kad mi zatreba,a desi se i da pozajmi nekom pa zaboravi.
 
Trebao bi mi kompresor od 50l za ciscenje vazdusnog filtera,farbanje tanjirace,pluga,drljace itd nista ozbiljno i profi....s obzirom da ce vise stajati nego raditi,sta mi preporucujete?
Napravi sam sebi,po svom ukusu....preporuka:plinska boca za autoplin,jednoklipna glava od Dajca ili slična,ventili,el.motor 1.5kw....neće te koštati mnogo manje nego kineski iz radnje ali će biti puno bolji.
 
Poslednja izmena:
Postoji li mogućnost i na koji način da pištolj za farbanje povežem sa kompresorom na imt 539 , može li da odrađuje posao ? Treba da prefarbam drljaču, tanjiraču, grablje, garažna vrata....
 
Trebao bi mi kompresor od 50l za ciscenje vazdusnog filtera,farbanje tanjirace,pluga,drljace itd nista ozbiljno i profi....s obzirom da ce vise stajati nego raditi,sta mi preporucujete?
Imam od 50l kompresor elektro maschinen već 7-8god s njim radim sve to što si nabrojao i zadovoljan sam ,ako naletiš negde na isti nećeš se pokajati.
 
Imao sam jedno staro crevo od kompresora.Jedan deo se zavrti na traktor a drugi se postavi na pistolj.Mislim da treba jedna brza spojnica.Bitno je da se ne radi po hladnom vremenu jer kompresor traktora pravi dosta kondenzata.
 
Ja sam povezao crevom bocu i brzu spojku
e22b04380444275.jpg
[/URL] [/IMG]
 
Ma kakvi,ja u to nisam ulagao i necu nikad.Farbam i ovako i za moje potrebe je ekstra dobro.Uglavnom te radove radim leti ali ne izjutra kad i nema kondenzacije to mi je OK.
 
To je prva koja se pojavila u pretrazi,pa sam postavio sliku cisto za primer.Zauljivac ne mora da se koristi,jednostavno-ne sipa se ulje kad se farba,a bocica se predhodno ispere (pretpostavljam da moze tako).

Vojkane,kad se farbaju vece povrsine-npr. vrata,ako nemas regulisan pritisak,poznavace se skoro svaki "prohod" pistolja,zbog nejednakog pritiska,a to ce biti jos izrazenije kad je boca za vazduh mala.
Ali,dobro,ako si zadovoljan,nastavi tako :ppozdrav:
 
Nisam do sad farbao nesto veliko.A ovo sto jesam nisam primetio neke razlike u nijansi.Da farbam nesto duze onda bi i kupio neki kompresor.
 
Nazad
Vrh