IMT

Kako se meni cini da na automobilu grijaci dodju u neposrednu blizinu vrha brizgaljke. ujedno malo zagriju kompresioni prostor dok se ne uzare, i kad krene verglanje motora dizna izbacuje maglu neposredno kraj uzarenog grijaca koji pomaze u zapaljenju smjese.

Mislim da mjesate grijac na usisnoj grani s grijacima kompresionog prostora. Svrha im nije ni priblizno ista.

Ako imate onaj fen za skidanje farbe, njega dovedite na mjesto gdje motor usisava zrak izvana ili ako postoji mogucnost da ga nabijete direkt u usis. Ako akumulator ima snage da okrene motor, nema da ne pali. Motoru treba toplog zraka sto vise to bolje, sve dok mu se rad ne ujednaci.

Tako decki pale zmaj kombajne po izrazito hladnom vremenu gdje je grijac zablindiran zbog problema s podizanjem nivoa ulja.
 
Ja sam u moj 560 ugradio 2 akumulatora po 100 ampera bosch alternator od 55 ampera nov alnaser i traktor pali kao mina
 
560 je govno za zimu neka prica ko sta hoce.Mislim da je za njih lek inaj brzi anlaser sto ugradjuju u tamice ja sam ga svojevremeno imao u 123-ci strasno kako vrti,evo moj stric uradio gen na 560 sve novo radjena pumpa dizne ustelovano paljenje antifriz u njemu upali on ali verglaj grej verglaj itd.Ne znam sasto su tako lenji dok ovi s44 kao mine?
 
Drugarov 567 pali ko mina da je skoro jedinstven u selu i okolini jer ni ja nisam video da tako moze gruvati.sa 75ah banerom i sve fabrickim stanjem sem dizni sto su proverene i prestelovane.tek ispod -5 mozda mu treba malo grejac a iznad 0 samo pipni kljuc grune. ali zato i malo vise trosi nego ostali jer je izgleda na pumpi malo pojacan ili sta li je vec fabricki moglo da se tu uradi
 
Nezz kod mene jedan 560 iz sela ali pali dobro ima isti alanser kao moja sedmica ista i godina proizvodnje.
 
Majku mu staru, pa zar po nekoj "teoriji" m34 nije radjen na istom principu kao i m33 motor?? Istina, "cesce" pali motor s vise cilindara nego motor s manje ali da je tolika razlika to je nesto cudnovato.

Jos je cudnovatnije da s44 motor da je ne znam koliko los skoro pa uvijek pali na dodir kljuca... Isto motor s 4 cilindra ali drugacije konstrukcije i odmah razlika nebo i zemlja.

Jos da se oglase kolege koji imaju 565 pa da cujemo kako oni pale. Kod mene 549 pali jako jako lose, treba ga cak i vise puta grijati, dok 539 zagrijem i BRM! samo upali...
 
Da si radio generalne na tim motorima video bi u cemu je razlika izmedju m33 i m34 i zasto troklipas bolje upali.
Kod nas je 549 palio kao mina,kao i rakovica 65.Uvek bez grejaca.
Rakovica 65 je palila na minusu sa jednim akumulatorom i brzim indijskim RTD anlaserom kao mina bez grejaca i ostalih afrodizijaka.
 
Da si radio generalne na tim motorima video bi u cemu je razlika izmedju m33 i m34 i zasto troklipas bolje upali.
Kod nas je 549 palio kao mina,kao i rakovica 65.Uvek bez grejaca.
Rakovica 65 je palila na minusu sa jednim akumulatorom i brzim indijskim RTD anlaserom kao mina bez grejaca i ostalih afrodizijaka.

Kako ja to vidim, rijec je sto cesce dolazi do sabijanja kompresije a anlaser jednak kao i na 539... Klipovi, klipnjace, glava bi po svakoj teoriji trebale biti jednake kao i na 539 samo taj nesretni klip viska.

Nemam 560 ali svjestan sam da mnogi muke muce s paljenjem po hladnom vremenu. Mucio se i ujak s 558 dok mu nije ugradio brzi anlaser a onaj original je doslovce bacio kad je vidio kako ovaj vrti.

kombajn sam jedno ljeto palio s jaaako losim akumulatorom 75Ah (motor s44) a taj isti akumulator je JEDVA okretao 539 ali ga je palio nekako. Da je taj akumulator bio na 560, ne bi ga ni pomakao s mijesta kako mi se cini...

Veliku ulogu igra i tezina zamajca na 560 u odnosu na 539 pa i njega treba zaletjeti, i malo po malo se tu nakupi.

Ako ima jos koja razlika osim gusceg rasporeda paljenja i tezeg zamajca, molim te da napises...
 
Zimsko paljenje u mnogome zavisi od podesenosti ugla paljenja i kolicine goriva tj. startnog punjenja. Ja sam imao slucaj da 2 identicna 577 totalno razlicito rade i pale samo zbog kolicine goriva. Sto vise goriva, bolje pali i jace zadimi.
 
Dobro, to je jasna stvar... Garantiram da su oba palili kao na benzin, ipak je s44 u pitanju.

A i ovo sto ciro pise, ima i vise trenja unutra to se podrazumijeva, ali ipak mislim da je glavni krivac sto je jos jedan cilindar dodan pa je mal razmak izmedju dva kompresiona takta a drugi krivac je tezi zamajac. Ne vjerujem da tolike probleme moze praviti trenje jednog klipa i (valjda)3 lezaja vise u cjelom motoru...
 
Ja ne znam sta je sa vasim motorima u pitanju jer imam na viljuskaru onaj M-34 valjda kao sto je kod 558 i valjda rakovice 60.Trosi ulje skoro kao i naftu leti pali na dodir a i sutra ga mogu upalim sa baklju jer mu grejac ne radi i to lepo snimim i garantujem od dva okretaja da nece vise okrenuti.a kada bi mu jos odradio motor kakvi grejaci i baklje sve do -5 mu nista nebi trebalo.
 
Nemam problema sa punjenjem kupio sam dva nova tudor akumulatora od 100 A lepo ih upakovao napravio unutra leziste povezao kleme.Sve je namontirano pre dve godine i merio sam punjnenje mu je 14.4 V tako da je sve u redu.Povremeno ih prikljucim na punjac kad ga dugo ne palim cisto da ih osvezim.Dojadili su mi oni akumulatori od 130 ampera i spori alnaser sad je na njemu brzi i pravi akumulatori ovo je ipak roba proverena i nema da brinem oce li ili nece
 
Ne znam koji ti je to tip alternatora i zato bolje procitaj na tablici sta pise,ako stoji 14V,onda proveri legler da ti ne bi prokuvavali akumulatori.
 
577 po ladnom vremenu grijač 15 sekunda i upali .
A svo ovisi jel stroj ispravan ako nešto ne valja neće ni da pali pogotovo ako ventili ne drže.
 
Nazad
Vrh