Prikolice

U medjuvremenu sam nasao na drugim forumima da je neko napravio osovinu od cev 80x80x4mm,i da vec nekoliko godina nema problema,ali cekam da to jos neko potvrdi iz licnog iskustva.

Nije isto kutija i cev. Cev se oslanja po ivici i moze da se samo savije i spljosti, kutija se oslanja po celoj jednoj strani. Ako bi probao sa tom cevi morao bi da je ojacas na mestu dodira sasije i gde prelazi napolje ka tocku, uzmi plocu 6-8mm (bar 10x15cm), izbusi fi 60, pa izvari za cev i sasiju da bude kao celo, i jos dodaj sparinga po duzini cevi i sve to izvari za sasiju. E sad je problematika kako bi hteo da vezujes osovinu za sasiju montazno ili bi je zavario. Ako bi hteo montazno onda na mestu dodira sa sasijom, ubaci cev u kutijast profil i napravi cela sa jedne i druge strane.
 
Znam da je kutija 60x60 jaca od cev fi 60 iste debljine zida,e sad da li da je uhvatim cugovima ili zavarim...bas se razmisljam jeste da nema potrebe malte ne nikad da se skida ali nekako zavarena mi deluje neprofesionalno pa videcu da je usrafim.
 
Na mojoj sumskoj, puna :osmeh:.


2bs3uq.jpg
 
Bile su jedne u Padini,od novije zmajevke,veliki rol,prikolica je bila 98 godiste,450 ili 500 evra su bile,mislim da je to nas neki clan prodavao sa foruma.Ja sam to na polovnim automobilima video.
 
Koja je realna cena za prikolicu kiperku od 4-5,5 tona u solidnom ili dobrom stanju? Nebitna marka, Loznica, Dubrava, bilo koja..
 
Cudo tehnike ovaj pufer. Ja sam odusevljen kako to radi .Ko koristi kamionke ,i pati se sa zapadanjem i prekacanjem kao ove god.
28tyt84.jpg
 
Sa kog si kamiona skinuo? Pitam posto bi i ja tako nesto hteo napraviti samo me interesuje koliko smes povuci tereta sa njim??? Nesto mi slabo deluje.
 
Nazad
Vrh