Leopard i IMT plugovi

Orao je rus bez tocka imam i slike... :osmeh: Ali sa Lemindom,spstim ga do KRAJA i samo gas nema da regulisem dubinu uvek do kraja.. :haha:
 
Vidi prvo probaj kako ide ako puno hvata onda pomeraj osovinu oudesno. i ako se "guzi" zadnjica pluga ka neoranom onda zarotiraj ka nazad ovo

1o2ltz.jpg
 
Znaci jos da pomeri tu osovinu... Ostavicu to na njivi da podesim sve kako treba,razradio sam ja tu osovinu i sad ide to sve bez problema... I ako treba zarotiracu to nije problem... Hvala na savetima kolega.. :ppozdrav:
 
Welcome ako sam pomogao :osmeh: za pomeranje osovine udesno sam rekao onako odoka dali sam u pravu ili ne videcemo za neko vreme . :ppozdrav:
 
MA svaki savet prihvatam (dobar) i ucim od svih... Videcemo kako ce da ore a i potrosnja kakva ce biti sa njim... Nadam se da nece biti velika jel je zemlja lagana i icicu brzo sigurno... Daj boze da sve bude kako treba pa me nece biti zao da mu kupim pretpluznjake... :osmeh:
 
Posedujem isti takav i njega nosi ursus 360 bas lepo ( jednom sam gario/ orao 3com na 20 25 pa skoro bubrege odbio ) za rusa mislim da jos jedna glava bi isla bez problema samim tim sto ide dosta lakse od ostalih domacih tog zahvata e sad potrosnja rusa i njega ne bi znao mislim da ce zvrljati na prazno .
 
Nema Rus sta da trazi sa jos jednom glavom na tom plugu... Mozda ako se ore plitko i malo malo poplicuje ako uslovi ne dozvoljavaju...

Pa takav plug 3x35 kod mene vuku sa 5106 a ipak je to puno jaci traktor od 820 tako da cu ja probati sa dve glave ali da to STVARNO dude oranje... I da mogu da orem i kad je blato sneg ma bez obzira na uslove... A ako mi se nesvidja potrosnja onda cu da potrazim do godine IMT 756.30 ili neki drugi plug (mozda strani) ali zahvata 3x30 i to ce biti taman za 820...

A mozda i neki obrtac 3x30 dodje u obzir sve zavisi... :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Dobio i raonike i odradjen je i klin za kacenje poluge sad je stegnut kao puska.. :osmeh:

091014181504.jpg


091014181515.jpg
 
Evo i mojih obecanih slika:

Ovo su raonici i deflektori koje ce moj leopard dobiti uskoro. Ovi raonici su samoostreci, poljske proizvodnje i jako jako sam zadovoljan koliko dugo traju (imao sam raonike istog proizvodjaca na 755 plugu 4 ili 5 godina, plug sam prodao a raonici su jos uvijek u radnom stanju). Cjenom su povoljniji nego naj obicniji PLAMEN raonik za otkivanje bez kljuna.

11t505i.jpg


Ovako trenutno izgledaju glave kod mene. Tvornicki deflektori ali su daske mjenjane. Ni prijasnji vlasnik pluga mi nije znao objasniti zasto je na nove novcate daske navarivana traka na celo i zasto su busene na kozlacima sve nove rupe za montazu daski za 3cm u stranu i isto tako za raonike... Nebitno, radi super i ovako...

id57c1.jpg


Ovdje se vidi kako je "peraja" zarezana, povinuta prema naprijed i ubacen komad gromobranske trake (radis s onim s cim imas ;) )i tako je cjeli deflektor povijeniji nego original. Da nisam kupio IMT deflektore, ove bih skinuo i sa zadnje strane navario na svaki neki flah bazicnom elektrodom i tako ga ojacao protiv ispravljanja...

99kljc.jpg


I zadnja slika je glava koju sam nasao na otpadu i ona ima tvornicku uporu za deflektor samo sto je netko bio brzi od mene pa deflektora nemaaaa ;)

2uf7dbs.jpg
 
Ja raonike menjam skoro svake godine... Za cenu po kojoj ih uzimam nevredi zafrkavati se sa tupim raonicima...
 
Ne znam kako je kod vas po pitanju potrosnje raonika ali evo od kako sam kupio onaj vogel FOP jos uvijek raonici nisu ni odvrtani s pluga. leopard je orao dvije godine s raonicima koje sam dobio na njemu i jos bi za silu islo ali ja necu.

Ovaj jedan raonik sa slike kosta 95kn 12-13€ i trajat ce mi ohohohoho dugo tako da ne vidim smisla kupovati raonike koje moras svako malo nositi otkivati i zezati se. Ovako ih namontiram i zaboravim...
 
JA kupujem ove raonike po 1700din (danas sam se pogadjao i za 1700 uzeo par) i nevidim potrebe da se maltretiram i da ih nosim da mi ih kuju kad novi kostaju manje nego da mi ih neko kuje... Kod meen traze 20e da mi otkuju raonik a oni su novi 1700-1800din!!!!!!!! PA ko je tu lud????!!!!!!
 
Ja raonike menjam skoro svake godine... Za cenu po kojoj ih uzimam nevredi zafrkavati se sa tupim raonicima...
Navari na stare platnu od gibnja i nema brige. Kod nas skoro svi tako rade, pa i ja. Kovac je za varenje platne, kovanje i klepanje, sto nije mali posao uzeo 3000din. Kad mi je rekao cenu, mislio sam mnogo, ali kad sam video kako je odradjeno, shvatio sam da to uopste nije mali posao i da je odlicno uradjeno:ppozdrav:
@ Bobo,
Jesu li to original raonici za Leoparda? Imaju 3 rupe za sraf, sto je kod IMT-a, a na Leopardu su ja mislim 2
 
Ali zasto dati 3000din kovacu da to odradi kad za te pare uzmem 4 raonika???? Koji ce sigurno vise da traju od tog sto je kovao kovac... JA tako radim godinama a i moji... Kovac nikad nije video moje raonike... Kad se istupe idu novi (obicni ne samoostreci) odradim sezonu i sledece godine opet novi... Jel 1800din nije nista...

- - - - - - - - - -

Ciro nevaljaju ti raonici,slikaj ti meni plug sa strane sa ovim namontiranim raonicima.

Slikacu... Zasto mislis da ne valjaju??? Uzeo sam kao od najboljeg majstora sto dovozi raonike ovamo na pijac,ostali imaju mnogo goru robu od njega...

Sledeca solucija mi je da ih narucim iz cantavira ali prvo da probam plug... Ovi raonici su itako dzabe kazem 1700din par...
 
Ne znam kako je kod vas po pitanju potrosnje raonika ali evo od kako sam kupio onaj vogel FOP jos uvijek raonici nisu ni odvrtani s pluga. leopard je orao dvije godine s raonicima koje sam dobio na njemu i jos bi za silu islo ali ja necu.

Ovaj jedan raonik sa slike kosta 95kn 12-13€ i trajat ce mi ohohohoho dugo tako da ne vidim smisla kupovati raonike koje moras svako malo nositi otkivati i zezati se. Ovako ih namontiram i zaboravim...

Manje je važno kolko vremenski izdrži, važniji deo je posle x hektara izoranog sa raonikom zreo za menjažu.
 
Ovo je raonik za Leopard sa smanjenom potrosnjom materijala,fali njemu sirine.Znam ovaj format,znam i ko ga proizvodi.Trajace ti 5-6 hektara i onda ce ti se desiti da plug vise nece u zemlju jer se oslanja na plaz.
Raonik Leoparda je mnogo uzi pozadi nego napred,mislim vidi se okom a ovaj sto ih radi radi inh na fazon 755 i 756 raonika,misli i ovde moze tako.Leopard ima svoj format i u srbiji ga radi kako treba Plamen,Hudjik,Cantavir i Rapid.
 
Nisam video post kad si napisao cenu po kojoj ih kupujes:osmeh: To je bas jeftino. Ja nisam imao gde da kupim druge, a stari bili potroseni i ostade mi ova solucije, no nezalim jer je posao uradjen veoma dobro, sto se pokazalo kad smo upregli plug, pa u njivu, nasteluj i gaas. I tako dok nismo uzorali 10hektara, a raonici i dalje izgledaju odlicno:ppozdrav:
 
Cantavir izdrzi na Leopardu 70-100 hektara bez problema,kosta 2500 komad i kad pogledamo to je dzabe u odnosu na ove sto se menjaju svake godina sa 10-15 hektara oranja.
 
Mirko- Da si onda video ostale raonike danas na pijaci smejao bi se.. Ovi bili najveci (ali video sam da i njima fali duzine) ... Jbg svi stede na materijalu!!!!!!!!!! On je veliki skoro kao potroseni raonik ali gde da kupim veci i bolji???

Neka traju 5-6h i bacicu ih i naruciti ili iz Cantavira ili iz Plamena,to bar nije nikakav problem... Sad me mrzelo da cekam da mi posalju zavrsio bi plug.. :osmeh:
 
Ne fali mu duzine vec sirine na vrhu.

Plamen i Rapid kupuj obicne,Hudjik i Cantavir samoostrece.
Da si narucio stigli bi ti za 1 dan.
 
Nazad
Vrh