Alati i radionice

Jel ima neko Rodcraft pneumatski alat?
 
au sta mi sve rece, ja otvorio i probo jednu nema sanse.. sad mi je jasno. to mi je starac doneo iz slovenije.pise EVB50.elekrtode jesenice
pa sta cu ja sad stim, nemam kako to potrosit. jel su one skuplje od ovih...

Pa ne možeđ sa običnim trafom da ih pržiš. Da imaš invertor ili rotacioni, video bi kakve su... Skuplje su od rutilnih, to sigurno.
 
I ja imam od neke Austrijske firme, ali sam se P.R.C.nuo jer na pistolju malim slovima pise proizvodjac: p.r.c. par puta sam tek radio sa njim i samo duva vazduh napolje ali ne okrece:udri:
 
I ja imam od neke Austrijske firme, ali sam se P.R.C.nuo jer na pistolju malim slovima pise proizvodjac: p.r.c. par puta sam tek radio sa njim i samo duva vazduh napolje ali ne okrece:udri:

Za te vazdusne alate treba da imas na reduciru pored i posudu za zauljivanje, jel se od kondenzovane vode vremenom oce da zapece rda. ako nemas taj zauljivac kani nekoliko kapi ulja u ulaz vazduha u pistolj.
 
Novi imaju ulja u sebi za da rade par sati ali ako voda odnosno kondez dodje u njega gotov je imam i ja jedan novi ista stvar tri puta reklamiro daju mi samo novi dok je u garanciji posle sam sam otvorio i rešio kao i druge alate koje imam .
 
Jbg. dizel... sad kad si ih otvorio jedino pokusaj ako znas nekog u metaliji sto prodaje elektrode da ti zameni za rutilne. Bazicne su nesto skuplje od rutilnih, pa ce mozda hteti da ti ucini jedan za jedan u njegovu korist i nema veze sto su otvorene jer se u ducanima prodaju na kilu. A ionako si ih dobio za dz. da su neke deblje pa da pravis kuke za meso a ovako nista,tanka zica.

Ovoj starudiji od cikago pneumatika ne smeta nista i ne secam se kad je zadnji put vidio ulje

p1010014ff.jpg


dok ovom vasarskom sve zivo smeta, ali posluzi za neke sitnije radove
fotografija0376.jpg


trenutno ne mogu da koristim zauljivac posto sa tim crevom i farbam pa odvrnem ponekad taj mali imbus na boku i naspem malo ulja.
 
Poslednja izmena:
A pise lijepo na pistolju "OIL DAILY" iliti po naski "NAULJIVATI SVAKODNEVNO". Naravno, ako se svakodnevno i koristi a kad pistolj ili neki drugi pneumatski alat nije u upotrebi neko dulje vrijeme (pogotovo kineska roba s vasara) ne bi bilo lose nauljiti alat malo vise i zacepiti rupe da ne ide vlaga. Zbog tih 5-6 kapi ulja necete propasti ali alat hoce pa je dugorocno gledano isplativo "tu i tamo" kanuti malo ulja tek toliko nek se nadje.
 
pa tako ce i bit zamenit cu sa nekim. il ako treba nekom od forumasa eto ja sam za... glavu za glavu.
 
Uzeo sam veoma povoljno pneumatski pištolj i račvu marke Atlas Copco.Nisu korišćeni.Rad sa njima je veoma pozitivan jedino je račva prejaka,hoće ruke da lomi ako se ne pazi pri radu.
 
Pitanje za kolegu muhanicar-a i ostale drugare iz HR, jel se mogu jos kod vas naci elektrode EZ11F sa sivom oblogom i EZ5KSP sa crnom oblogom, da li se to jos pravi uopste ili sam ja ostareo pa nisam u toku.
 
Da bi zadovoljio taj alat, neki minimum zapremine boce je 100 litara, sve ispod toga je tuga, a naravno sto veca zapremina to bolje.
Imam "DARI" kompresor 300 litara koji se tek ponekad upali, a ovaj od 100 litara sam sam napravio, dve boce od Mercedesa 26-ice i kompresor dvoklipni od "PPT" (mislim da je od nekog Dajca ili FAP-a), i podmiruje ga solidno.

p1010011.jpg
 
Pa pazi ovako, zavisi sta planiras da radis sa tim.
Ti pneumo alati su jako veliki potrosaci vazduha e sad ti mozes raditi i sa Einhelovim kompresorom 25 ili 50 litara, ali je veoma brza potrosnja i opada ti pritisak i alat nema snage.
Svi moji kompresori su podeseni da iskljucuju na 10 bara tako da mogu raditi sta hocu. I jos jedan veoma vazan podatak, nemoj da mislis da je recimo 8 bara isto sa bocom od 50 litara i npr 300 litara, jer iz veceg bureta je veca kolicina vazduha koja pokrece alat i samim tim bolji ucinak.

EDIT: Taj kompresor od dajca sto imas bas i nije nesto. Ne znam tacno promer ali dosta je mali klip i ima kratak hod, od tih jednoklipnih koji se lako nadju je dosta dobar kompresor od FAP-a 13ice koji ima klipinu 90mm i druka veoma dobro.
Ja sam ga imao na boci 50 litara i jako je brzo drukao, ali zbog malog kapaciteta boce brzo se praznila pa sam dodao bocu od Rakovice (mislim da ima oko 20ak litara) i tada sam dobio dobar kompresor sa kojim sam i farbao kamione i on me stizao.
Jedini problem je sto je taj kompresor predvidjen za centralno podmazivanje, znaci podmazuje ga uljna pumpa iz motora, pa moras da ga preradis na sopstveno podmazivanje.
 
Ja sam skoro uzeo pistolj na struju.Kad stezem neke slabije(tanje) srafove malo,malo pa zajebem navoj.
 
Treba da varim kolevku kod rusa,kako da razlikujem da li je od gusa ili od gvozdja.
 
Nazad
Vrh