Ponešto iz moje radionice

Pojačava se podizna moć odnosno da može da podigne obrtač plug trobrazdni ,isti ima snage za vuču inače motor je 66KW,plug je težak 800kg a nemože da ga digne, dukačak ali isti diže i nosi podrivač od 900 kg razlika u dužini tereta.

- - - - - - - - - -

sutra kopčam creva i proba

- - - - - - - - - -

Evo slika sve je OK
fotografija0735.jpg
fotografija0736.jpg
fotografija0737.jpg
 
Verovatno na istu rucicu/komandu dizes kojom si probao i pre(bez dodatnih klipova), tako?
Kako je onda reseno da na tu komandu krenu i ti dodatni klipovi da dizu, tj da ulazi ulje u njih?
Nisam upoznat kako je to na JD
 
Gledam slike iz posta 59 i ove zadnje pa mi je nejasno nešto, ti si dodao pomoćne cilindre na "produženu" osovinicu koja spaja rame i viseću polugu. (na prvoj slici)
Na drugim slikama koliko vidim je cilindar u ušici ramena a vertikalna poluga je na "produženoj" osovinici.
Sada pitanje:
1. zašto si im promenuo mesta?
2. misliš da je dovoljan samo mali osigurač od 5-6mm da osigurava vertikalnu polugu koja može da se iskrivi osovinicu jer ima samo jedan oslonac?
3.zašto su ušice na poslednjoj slici spojene sa gornje strane a na prvoj slici (post 59)nisu nego mi deluje da je još uvek original rame?
 
To ni nije isti traktor samo pogledaj gde su gore kačeni cilindri da ima razlike i ima par sitnice koji se ne poklapaju kao da nije reč o istom traktoru.
 
Došlo je do male zabune , da pojasnim reč je o istom traktoru post 59 je slika dok je još bio u razvoju da se osmisli ploča nosač donjeg dela cilindra da se odmeri radni hod klipa i da se naprave pozicije za dalji rad klipove sam ja izradio sam i pozavršetku sam ih ofarbo u crno ali na zahtev gazde cilidri su prefarbani u zeleno .
 
Prioritetni ventil nema pomoćni cilindri se zajedno napajaju sa glavnim cilindrom.Milane nisam im promenio mesta taj kockasti deo sam ja dogradio na podizno rame kako levo tako i desno samo se na sliki desno nevidi baš jasno skriven je iza blatobrana znači cilindi su dodati sa vanjske stane vertikalnih poluga .

- - - - - - - - - -

ima prioritetni ventil na glavnom vodu koji razdvaja ivode za kipu i hidraulik

- - - - - - - - - -

Preuzmi prvu sliku u postu 61 pa zumiraj biće ti malo jasnije kako izgleda desna stana .
 
Moraju raditi sihronizovano original cilindar ispod ploče prečnik 100mm pomoćni 63 mm.za vrme podrivanja imao je havariju puko glavni cilindar jednostavno odvalio dance od cilindra posle čega je doneo odluku o ugradnji pomoćnih na ovaj način .
 
Juče završio sređivanje elevatora kojeg sam kupio u očajnom stanu.Elevator je bio jako zapušten,sad je koliko toliko uredan,promenjeni svi ležajevi napravljene nove lopatice,komplet ofarban,još čekam da mi stignu točkovi sa ležajevima,radi lakšeg transporta.


Ovakav je bio kad sam išao po njega (elevator je inače 9 metara ali se treći element nije koristio kod prethodnog gazde)



2h5r3bo.jpg




A ovakav kad sam završio sa sređivanjem



14bj6rn.jpg



Komlet sređivanje sam stavio u video klip,pa koga zanima neka pogleda


 
Komšo lepo i pedantno urađeno :ppozdrav:. Jesi ga kupio u Gradini:sta: od člana foruma ?
 
Pre par dana sam kupio držač za bušilicu.Dok smo sušili seme ,namestili smo tronožac.Momentalno je stavljena bošova hobi bušilica.


 
Nazad
Vrh