Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

  • Da

    Glasovi: 180 54,2%
  • Ne

    Glasovi: 152 45,8%

  • Ukupno glasača
    332
Hvala ti na komplimentu Nikola,vidim da si bolje upucen pa objasni ti.Alipre nego sto pocnes procitaj moje postove unazad par stranica.
 
Danas Gebi od 10 sati placa 12.10din za kukuruz nisam hteo verovati ali je istina ne treba im kukuruz imaju na lageru do novembra tako su mi rekli
 
Isto sam vam napisao jos poslepodne, bio sam tamo kad je odkupljivac sa sefom (Zs. Zsolt) pricao preko telefona.....
 
To su cisto okacili da bi ubili ljude u pojam,ako im vec ne treba sirovina trebali su reci ne otkupljujemo vise a ne ovako!Imali su vec ovakav ispad kada je pre jedno 3 nedelje isto pala cena sa 19.20-19.30 na 17,50 oni su spustili na 14,5-15,00 i to je trajalo mozda 3-4 dana pa su opet dizali cenu!Jos jedni u nizu manipulatora,da sam na vasem mestu sa takvima nikada ne bi radio pa makar ga vozio 100 km dalje od njih!
 
Ne mogu da shvatim samo jednu stvar a to je koliko ljudi cekaju neku cenu kukuruza...Pa jel ste zaista mislili da ce cena doci do 20 ili 22din?Sta je vama po gotovo pred pocetak zetve a o kraju iste da ne divanim.Ja sam moj prodao jos u Aprili po 18 sve do zrna ajd i morao sam zbog para.Pa evo ga nov kukuruz za mesec ipo nada bice cena 12 din...po mojoj proceni.
 
Danas Gebi od 10 sati placa 12.10din za kukuruz nisam hteo verovati ali je istina ne treba im kukuruz imaju na lageru do novembra tako su mi rekli
mani ti gebi koliko oni placaju oni su nebitni to je sve za stocnu hranu ide kukuruz za njih tako da gebi malo vece selo napuni njihove silose i lager to maciji kasalj gebi ima vecih igraca za otkup koji ide za izvoz kukuruz
 
posto vidim da na ovoj temi ima dosta "upucenih" molio bih doticne da objasne kako se onda desilo da je zetva psenice vec pocela ili da ne preterujem bila je na pocetku a psenica proslogodisnjeg roda se drzala na 23-24 dinara ( najskuplja na svetu).
Zalosno smo mi trziste ako lom zrna psenice iz ovogodisnjeg roda treba drasticno da utice na cenu ??? Koja to moze biti kolicina u ukupnoj kolicini ovogodisnjeg roda ??? Mislim da je to amo "zvaka"za seljaka kako bi necim obarali cenu !!!!
Ako je Gebi sad stavio cenu 12 din sto je onda popunjavao zalihe sa robom cene od 17-19 din??? mogao je da saceka pa sad pocne da se puni kad ce vec cena biti u *urcu ???
Moj kukuruz,moja muka, prodacu ga kad ja hocu a od filozofiranja mi vec dosta. A sto je najgore kapu nam kroje spekulanti gde veci ,gde manji.
 
Nemoj dvaput kazati...
Kod lagera ima troškova na sve strane, procenti se samo gomilaju, a i cena varira kao i kod ovog iz čardaka. Ja sam moj sa lagera dao po 17.80, a imao sam u maju 19.00. Koliko ukupno procenata me je koštao lager nisam se ni usudio da računam...
 
Mene neće jahati ni otkupljivači (ucenjivači) a ni (ne)radnici,jednostavno sam smanjio površinu na 5% (a dogodine ni toliko) od ukupne samo za svinje i arendu .
 
Dobro si proso Gorane dobio si ful cenu ,nasa je za 20 para uvek jaca od okolne ali stvarne po kojoj otkupljuju.
 
Gebi povukao cenu od 12 din i bitno da je velikim slovima ispisano NE OTKUPLJUJEMO...sta se dere koji moj pa niko ih ne tera a farm 16.5
 
Nazad
Vrh