Kretanje cena tovnih pilića:jednodnevni,žive vage i očišćeni.

Evo spustaju i kod mene ::lose:: Pada ekspresno na 170.Internet i protok informacija je cudo.Tronedeljni 190 do 200,a kilasi 220 do 230 po kili.
 
To je super,ako je masinsko cerupanje u pitanju za vecu kolicinu.Rucno je ipak malko skuplje :osmeh:
 
a koja je cena malog pileta kod vas i koncentrata?

Jednodnevni oko od 65 do 75 rsd (na male količine) a večina ih kod mene hrani sa sano protamino fino i on je cca 110 rsd/kg. Ovih kod par koji se time bave i kod kojih ja kupujuem imaju od 10 000 do 30 000 u turnusu. prije smo sami hranili za sebe, ali kad se sve izračuna ispadne mi jeftinie kupovati te gotove za klanje ( od 2,5 do 3 kg) nego kad ih sam tovim.
 
Masa ljudi koji i kod nas hrane,ne hrane zarad dobiti,vec zarad ukusa.Sano program,bas i nije ukusan.:osmeh: Isto tako imam veliki broj musterija,koji hoce da jedu pile,za koje su sigurni da nije uginulo prirodnom smrcu,vec da je zaklano.Crkotina bas i nije trazena,a ne retko se u prodaji nadju pilici indigo boje :osmeh: Sve to naravno ima svoju cenu i kad takvih kupaca ima u kriznim vremenima kakva su trenutno,pretpostavka je da ce ih biti jos vise kad kriza prodje.Ako se naravno zakonski ne naredi,da je jestiva piletina samo ona ne kvalitetna,tj ako se zabrani drzanje po kucama.
 
Veliki padaju iz dana u dan.::lose:: Trenutno pijacari placaju 160 na vise desetina komada.Na kamion nesmem ni da pitam.::samo bes::
 
Bila je velika navala na jednodnevne pilice pre 2 meseca i nadam se da je ovaj pad cene posledica toga jer bi to znacilo da nece trajati bas dugo.Inace jedna velika kompanija koja se bavi zivinarstvom trenutno ne isporucuje tako da bi trebalo da i cena bude OK.Ali u ovoj drzavi su mnoge stvari nelogicne a ni zivinarstvo nije postedjeno domacih trendova.
 
:haha: Ovde cena stagnira na nekih 150 din. za kg.zive vage.Malo ohrabruje to sto je solidna cena jos po marketima.Recimo IDEA ima akciju od 299 din.sto i nije tako lose.
 
E baš uzas!!!Nisam sigurna ali ipak mislim da se nesto desava!!Danas me je zvao jedan klanicar i trazi pilice i jos me pita koja je cena? A on zove samo kad je gusto jer smo mu daleko. Nasi jos nisu stigli za prodaju ...ali kao da se cujemo sledece nedelje da se dogovorimo.....Daj Boze da se nesto promeni!!!
 
Na pijaci u Zr je cena 250-260 s tim sto daju i nize za vise komada, ja sam danas prodao 20kom uredjenih po 240 dinara
 
Nazad
Vrh