Herbicidi u suncokretu

Dobro je to japanac nego nema to kod nas.Sasa k ja sam mislio da idem mont i terbis ili terbis i acetohlor??
 
Malopre zavrsio sa prskanjem suncokreta na crno i jos samo kisa veceras da nas obraduje!Jedno pitanje posto sam isao sa Acetosavom 2l/ha i hemazinom1,5l/ha ali sam prskao malko vise od preporucenog.Mesto 3kj prskao sam 3,4kj pa me brine oce li biti puno to razblazeno?
 
Ja pulsarom idem kad je drugi par listova jer tada mi se cini suncokret najlakse preboli taj sok, a i korovi se suzbiju dosta lakse, a fusilejd kasnije jer sirak kasnije izlazi, odprilike kad je oko suncokret 25-30 cm visine, naravno ne dozvoliti da ga gusi sirak,.. mora se pratiti situacija pa sam procenis
 
Povlačim reč!!!!
Nije kriv herbicid kriva je doza.
Na mojih 5 jutara ubacio sam 3 x20g (3 kesice) i posle 3 dana pola doze kletoksa danas posle 8 (od prvog prskanja)dana sam se prijatno iznenadio, palamida i prošlogodišnja neoma kojih sam se najviše plašio potpuno požuteli ,ostalo široko takođe,semenski sirak otišao a rizomac ošamućem ali se još drži.
Drugi put neću prskati jer prerasta suncokret dobiće samo rizomac(po potrebi).
Mislim da će sledeće godine biti više zastupljen A31 jer se korov rešava sa 1600 din po ha (za sada) no sačekaćemo da vidimo šta kaže vaga.

Ovo je iz 2012godine, ali zanima me dali je neko od tada prskao suncokrete otporne na sulfonil ureu sa Cerealis-om i kakvi su utisci?
 
A koliku razliku pravite izmedju pulsara i nekog herbicida za uskolisne korove (mislim u danima)?
 
Gogi ja sam prošle godine obišao njive pod suncokretom i ustanovio da ima sitnih izniklih korova.Radio sam u drugom paru stalnih listova sa 0,8l/ha pulsara računajući da za sedam do deset dana idem još 0,4l/ha.Za tim drugim prskanjem nije bilo potrebe.Njiva je bila čista kao vojna pista do samog kraja ,a suncokret nije patio uopšte.Nekima se ove godine javili problemi na pšenici koji su po zaštitarima uzrokovani pulsarom prethodno primenjenom u suncokretu.Kod mene nema znakova toga verovatno zbog manje doze.
 
Nazad
Vrh