Herbicidi u soji

Prvo stomp obavezno se mora inkorporirati i to u roku par minuta . Drugo ni stomp ni harmony neće spriječiti ambroziju skoro ništa , nema bez metribuzina (sencor) kolko tolko .
Ovo prvi put cujem,prijatelju stomp ide na crno to jest posle setve pre nicanja kakva bre inkoporacija.Prvo proverite sta pisete nemojte da dajete pogresne informacije.
I ja cu ici sa wingP jer je stvarno dobar i radi posao.
 
Kod mene obrnuto kad ne prskam na crno moram i dva puta na belo.U soji sam jednom preskocio na crno i naj...ao.Pepeljuga je bila samo tako od 1h vrsio sam oko 0,7h a imao sam tada 3 hektara.Vise se ne kockam pogotovo sa redukovanom obradom.
 
Nemože da promakne ako budeš koristio Harmony ili Promony itd.

Navodno sam čuo da se može koristiti Rampa u kombinaciji sa Bentazonom i promonijem. Dali je to neko probao?
Rampa je za crno prskanje ali navodno može i posle nicanja sve do treće troliske. Time se rešava divlji sirak iz semena i neki širokolisni korovi.
 
Pozdrav svima. Nov sam na forumu i treba mi savet. Kako da najbolje zaštitim soju od ambrozije i čička? Da li inokorporacijom i preko lista ili samo preko lista? Ne znam jer nemam iskustva...
 
Moj savet je da protiv ambrozije na crno , a protiv cicka kasnije na zeleno, svakako kasnije nice. Osim toga, gledaj ako je moguce da te korove resis posle psenice prskanjem strnjista:ppozdrav:
 
Poslednja izmena:
Imo sam najbolju soju prošle godine (od 3.3 do 3.5 t/ha ) na njivi gdje je zaorana ambrozija visoka skoro ko traktor gusta ko četka . Tako je bilo , moram da napišem.

( Senkor prije nicanja i Basagran 2 puta su joj došli glave , Senkor je najviše zaslužan , isto tako nelogično ali Pulsar mi je slabije radio nego Basagran)
 
Wing P je nov herbicid Basf ga uvodi tek od ove godine.sadrzi dve aktivne materije stomp i frontier super i ne verujem da ga je neko koristio.
 
grunt, Corum je novi preparat, ja sam ga tražio pre mesec dana jer sam hteo grašak sa njim da tretiram ali ga nigde nije bilo u prodaji. Sad bi već trebalo da ga bude. Promoter njihov za južnu Bačku, inače veoma ne prijatan, ne kulturan i ne razuman čovek, kao da je pao sa Marsa, mi reče da će litra biti oko 40 evra.
 
Da , stim da bi ja radije išo jednom Basagranom , drugi put pulsarom punom dozom nego oba puta istim načinom djelovanja polovičnom dozom . Sad ko kako oće.
 
Nazad
Vrh