Postrna setva(opšta tema).

Moj odavno otisao po lepoj ceni
2r57qc2.jpg
4.000 klipova sam uspeo da spakujem i prodam,ostalo ce pojesti svinje,kws 3381
Prodavao si kws 3381 kao secerac?

- - - - - - - - - -

Moj odavno otisao po lepoj ceni
2r57qc2.jpg
4.000 klipova sam uspeo da spakujem i prodam,ostalo ce pojesti svinje,kws 3381
Prodavao si kws 3381 kao secerac?
 
Ne kao obican,za pecenje a u tom periodu nije bilo secerca na trzistu,pa su ljudi kupovali s obzirom da je dosta sladak kada se skuva!Kada je poceo da uvlaci zrno prestao sam da ga prodajem,inace bi sav otisao ovako!
 
Koji domaci hibrid kukuruza se dobro pokazao prosle, predprosle susne godine kao posrni usev? radio sam do sada kws 3381
 
Imam poprilicno kukuruza koji vrsemo u zrnu, a njive pod jecmovima planiram sejati neku ranu sortu kukuruza koji bih brao u klipu. Ako Bog da jecam da se kosi oko 10 juna.
 
Dali bi vredelo pokusati posejati neku ranu sortu soje posle psenice sta mislite?

Bez navodnjavanja ne treba ni pokusavati postrnu setvu, pogotovo u ovakvim godinama. Dok su godine bile "normalne" komsija sa njivom je imao postrnu soju pre par godina i bila je ekstra soja, godina bila kisovita, ali nije uspeo da je ovrse jer nije mogla da sazre, istarupirao je svih 17kj i zaorao.
 
Što je nije "spržio" nečim ako je imala zrno ?

P.S : vidiš da njemu navodnjavanje nebi pomoglo.

Jeste probao je da je sprzi, ali nije imao srece 2x je prskao i oba puta kisa oprala u roku od 15min.
Ta godina je bila specificna po padavinama pa nije trebalo navodnjavati, a sada bez navodnjavanja ne treba ni razmisljati, osim ako neces da bacis pare ( nekada su i kupus kod nas radili bez navodnjavanja, a sada zadnje 2 godine ti nisu imali nista ali bili su uporni pa su sadili, ali vise nece )
 
Što se tiče postrne soje važno je samo da nikne , čudna je biljka , kasnije može bez kiše jako dugo , e onda joj je bitna kad dobije mahune , al to je već druga polovina avgusta i tada obično bude "Gospojinska" , ako nebude , onda pušiona.
 
Nazad
Vrh