gasno ulje 01

Ma sta zna ovaj ''doktor'' imamo mi vece doktore ovde koi ce i dalje tvrditi da treba aditiv u ED jer je ''suv'', bog te kao da se pravi od baruta pa je suv!
 
Ma sta zna ovaj ''doktor'' imamo mi vece doktore ovde koi ce i dalje tvrditi da treba aditiv u ED jer je ''suv'', bog te kao da se pravi od baruta pa je suv!
u tome i jeste problem sto mi imamo priucene poljoprivredne tehnicare koji daju savete kao diplomirani agronomi, mehanicare koji su skolovani *66 koji daju savete oko motora sa najsavremenijim tipovima ubrizgavanja i savete o pumpama koje prave nekoliko puta veci pritisag ubrizgavanja nego one na kojima su ucili, onda sa druge strane imamo dobre prodavce koji prodaju te adetive koji samo sto jos ne povecavaju zapreminu rezervoara i goriva u njemu i onda ovi "savremeni" mehanicari a ima ih vise nago traktora u srbiji pocnu da sire price o "suvom" gorivu i kako crkavaju traktori i eto ti zbrke i gungule ispred prodavnica sa adetivima... dajte ljudi, ja nisam nesto veliki poljoprivredink ali sadm primetio iz licnog iskustva da potrosnja goriva raste srazmerno proporcionalno velicini pumpe. sto je pumpa manja i losije posluje losije gorivo kupujemo dok na nisovim pumpama na kojima ja kupujem gorivo za mene nisam primetio nikakve razlike na bilo koje gorivo da sam vozio.
 
Ma sta zna ovaj ''doktor'' imamo mi vece doktore ovde koi ce i dalje tvrditi da treba aditiv u ED jer je ''suv'', bog te kao da se pravi od baruta pa je suv!

Uvek je tako bilo Dragane, ne uzrujavajte se bez potrebe. Koliki god Vi intelektualac bili i čvrsto stajali iza onoga što radite, ostali će biti "doktori nauka" za vas.
 
Pretpostavljam da vi koji niste imali dovoljno regresiranog goriva,imate manje prijavljene obradive povrsine nego sto ustvari radite? Ja,npr.,nisam iskoristio sve gorivo koje sam imao na raspolaganju,a prijavljena mi sva zemlja,i moja i zakupljena.Tako da,necu ni dobiti subvencije u celosti

Inace,potrosnjom sam zadovoljan,nisam primetio da je veca od D 2
 
Ja sam kupio svu naftu i naravno iako sam radio i nesto usluga nisam uspeo sve da proteram krooz auspuh. Ostalo i za dogodine , mozda bude za celo prolece a mozda i dokupim jedno bure... Nisam imao problema sa gu1 i nije nesto vecaa potrosnja cak bih reekao u proseku...
 
Da je loše,loše je.Prvo su zeznuli sa nekom hemijom koja jede gumene elemente u pumpama.Na to se žali većina bošista.Sve rotacione pumpe na mašinama su mi procurile.Linijske nisu ali se čudno ponašaju pa se moraju proveravati.Sve to se desilo ove godine i to odjednom na svima.Da je do potencijalnih kvarova valjda bi išla jedna pojedna a ne sve odjednom.
Vec sam pisao,ali ponovicu i u ovoj temi...u kratkom periodu kako je krenuolo GU dve pumpe procurele...bosista kaze da ima povecan broj pumpi na kojima je problem curenje...i onda kome verovati?
 
Brankoviću da li je potrošnja goriva ista u svim atarima?Naravno da nije.Pa ako je neko trošio 10-12l/k.j u dubokom oranju on je u plusu za razliku od nekoga ko je trošio 15 i više litara po k.j. pa sve to puta broj uzoranih k.j i eto drastične uštede na gorivu.
 
Takodje i kod mene procurela PVP na MTZ-a dole na odusak.Odprilike ima oko 200 sati od remonta.Da li zbog goriva ili ne ....ali curi.
 
Ja sam ove jeseni potrosio jedno bure od400 L koje sam drzao kao zlatnu rezervu .Bilo je u njemu zuti Grcki lozak, ja bolje gorivo u zadnje vreme nisam koristio.Pre ovog lozaka sam koristio prolecno Nisovo,S....nje tacno se primetilo kaku su motori zivnuli i postali prgaviji na gas
 
KAda mi je procurela PVP na 577 odem do bošiste kod koga radim remonte da uzmem gumice na poklopcu jer je tamo procurela.Čovek mi dao i kaže za poslednja 3 meseca nije radio ni jedan remont PVP već samo sanacije curenja i to u velikoj količini.Šta mi onda sipamo u rezervoare?Živu sodu otprilike.
 
Tako je jedan liku kod mene u selu pustio pricu da najbolje da se u ED na nekih 100l sipa 0.5l ulja za servo uplavljace ili ti ATF ulja... E kad smo isli zajedno u lov jedn do drugog i poceo da me ubedjuje u to fino sam ga napusio!!!! To nije nrmalan covek za mene da razglasi tako nesto,a jos ima gomila ljudi koji ga poslusali!!!! :sjasi:
 
Bio danas do trezora da vidim da nije produzena uredba nije.Ja licno jesenju kvotu 60 posto iskoristio. U subotu zadnji dan nije ni bilo goriva.
 
Ne mogu da shvatim jednu stvar.Imam gomilu masina koje su napravljene za dizel D-2 ili sad ovo gasno ulje a ono se vise ne prodaje do prolecne setve.Znaci ako hocu da upalim traktor i ocistim sneg ili da idem do pijace da prodam neko svinjce ili imam mlin koji radi na kardan ja ga ne mogu koristiti jer drzava ogranicava kada cu kupiti gorivo.Jos za onoliku teritoriju Nisa kao grada i svih okolnih sela da stave jedinu mogucu prodaju na samo 2 mesta.Pa to je bruka.Ja dok dodjem do pumpe koja je daleko 50km moram da potrosim 10L goriva.Vise mi je puna ona stvar i sa ovom zemljom i politikom i neka je sve u...
 
Nazad
Vrh