gasno ulje 01

Gorivo ja samo čistije al nikako nije tačno da se manje troši,sobzirom kako je lako oranje ove jeseni bilo trosilo se vise nafte!
Drugare, ja sam do ove godine trosio od 20-25 litra po hektaru za oranje, sada sam sa kolicinom od 23 litara poorao potanjirao jednom a razmak izmedju njiva je do 400metara jedna je 60ari druga 45ari, doduse morao sam pesaka da dodjem kuci jedno 1.5 km po gorivo jer sam hteo da izmerim koliko cu da potrosim, pa nisam sipao vise... to je kod mene licno sto se tice Imt539, e sad zavisi i od kvaliteta, tezine, zemlje da li je ravna ili nije, sve to ulazi u potrosnju, kvalitet motora, goriva itd, jer ima ljudi u selu kod mene koji su se zalili na gorivo a ima i nas koji nismo :osmeh:.
 
Mislis da stradjavaju motori zbog dodavanja ulja u gorivo? Ta informacija ti nije Tacna. Pre ce pumpa stradati sa cistim ED. Ja sipam u sve masine samo euro, dodajem ulje koje mi se nadje pri ruci. sae 30, 15-40, nema to veze. Bolje je dodati ulje.

Nemoj da sipaš makar šta. Verujem da je tačno što reče neko da je dvotaktol bolja opcija od ovih ulja što idu u karter jer ona za razliku od dvotaktola nisu predviđena da sagore u motoru već na protiv, da budu što teže zapaljiva. Međutim postoji i za tu svrhu(dodavanja u nova goriva za stare mašine) specijalno proizveden odgovarajući aditiv, pa nema potrebe eksperimentisati ni sa dvotaktolom.

http://www.nisotec.rs/sr-lat/product/654/nisotec-diesel-lub

Konkretno ja taj problem sa podmazivanjem pumpe nemam jer je kod mene rotaciona pumpa sa sopstvenim podmazivanjem(sipa se i redovno menja ulje u pumpi, isto kao i za motor). Ipak o ovom aditivu me je informisao radnik na pumpi, a ja sam ga strpljivo saslušao jer ko zna šta ću "sutra" voziti.
 
Nemam prava da otvorim temu, ali bi voleo da cujem koliko ste iskoristili kvotu od 120lit. za ovu godinu?
 
Nije lose ni da se stavi kasika svinjske masti po buretu gasnog ulja!

Stvarno, sta se ovde moze procitati... kao Zona sumraka!

Neka mi neko nadje traktor koji je crkao zbog goriva, i ja cu da mu platim popravku!
 
zbog loseg kvaliteta goriva su mnoge pumpe otkazale. regresirana nafta pogotovu je pravila probleme sa zapusavanjem i filtera i pumpi .sta su sve progutali dobro su citavi. ali samo kad sam cuo i u to sam siguran da neki sipaju rabljeno ulje 50-50% sa naftom i to normalno ide onda sam se zacudio i mnoge reci padaju u vodu. trafo ulje jedan forumas je sipao u labin kultivator i terao mesecima bez problema. jedino pumpa na rabljeno ulje ima manji vek jer ga je tesko dovoljno procistiti .tako da ulje tesko sagoreva itd su price. sad se prica o bio dizelu da ide do 25% mah a neznam koliko je toga regresiranog progutalo sa 100% u rezervoaru. tada ni drzava ni Nis nisu rekli sta i kako. traktori sa zapusenim filterima i pumpama svud po njivama ostajali kad su mulj prodavali a ne gorivo. da je sve losije gorivo to je cinjenica a samo pojedinci mogu se pohvaliti da im za nijansu bolje radi i manje trosi sadasnji ED i gasno ulje. ja iz preventive sipam malo ulja ili dvotaktola u rezervoar pa kako mu bude a stetiti nece. to sam od starog bosiste cuo i tako odavno radim .
 
Da je loše,loše je.Prvo su zeznuli sa nekom hemijom koja jede gumene elemente u pumpama.Na to se žali većina bošista.Sve rotacione pumpe na mašinama su mi procurile.Linijske nisu ali se čudno ponašaju pa se moraju proveravati.Sve to se desilo ove godine i to odjednom na svima.Da je do potencijalnih kvarova valjda bi išla jedna pojedna a ne sve odjednom.
 
Ja u bure od 200 litara sipam pola gasno ulje pola evro dizel,i to tako ide,nije jos nijedna pumpa stala. Ali otkako sam kupio svu regresiranu naftu,sipam samo evro dizel bez dodataka,mozda malko vise trosi,ali nista znacajno.
 
Stvarno čitam ovde kakvih ste sve imali problema sa gasnim uljem 01, a ja mogu reći da moji traktori i kombaj uopšte nisu primetili razliku.To sama potrošnja pokazuje koja je na istom nivou kao i predhodnih godina kada je sipano ko zna šta sve, niti im fali snage...
 
Sagoreo sam ove godine oko 5000 litara, sto D2, GU, ili ED. Imam mogucnost da uzimam i GU, i ED, i odlucujem se prema tome koji pistolj je slobodan!
Ove godine sam imao najnizu potrosnju u dubokom oranju, u poslednjih 10ak godina! Da li to znaci da je sadasnjee gorivo mnogo bolje od D2!? Uz to, jos nisam cuo da se u mom kraju neko zali na postojeca goriva.
Sto se tice curenja, mogao bih se sloziti!

A za ova losa iskustva, nesto mi se cini da krivicu treba traziti u radnicima na odredjenoj pumpi koji krstge gorivo, nego u samoj rafineriji!
 
Nazad
Vrh