Prskalice

Najekonomicniju kombinaciju nemam na slici, ali to je definitivno moja baba sa ledjnim spricem dok prska krompir. :osmeh:
@branko91 zato pamet u glavu I iduce godine da birate gde cete na praksu. :ppozdrav:
 
Prva kombinacija, a da je kojim slucajom u pitanju neka vucna prskalica onda bi bila dobra kombinacija i sa ursusom.
 
prskalice-akpil-slika-7354830.jpg

da li neko ima ovakvu prskalicu i kako se pokazala. http://www.njuskalo.hr/zastita-gnojidba-navodnjavanje/prskalice-akpil-oglas-2962956

- - - - - - - - - -

niko nema ovako šta?
 
Kum moj ima prskalicu kao onu desnu na slici samo sto je cela pocinkovana. Nije nista specijalno, cak nema ni pravo kopiranje terena na krilima ali je dosta povoljna i radi posao. Masivnija je od bilo koje domace male privrede. Radio sam nesto malo sa njom ove godine ali nisam nista dokumentovao.
 
Ima kolega tu Akpil od 1000 litara sa 14m granama i 3 bureta. Uzeo ju je ove godine tek i zasad je sve ok, mozda samo da se uzmu komande u kabini jer on to nema. Kvaliteta izrade je onako, dosta losa ali opet i nije neka cijena. Vecina dijelova je mislim Arag, samo bi krila mogla biti problem jer dosta slabo izgledaju.
 
Ja sam se na kraju ipak odlucio za poljsku prskalicu,hteo sam agromehaniku,ali ona koju sam ja hteo je bila malo skuplja.
Cena joj je 1350 e,600 litara,kardan,rezervoar za pranje ruku,tripleks dizne,ima cak i ispirac ambalaze u situ,cekrk za podizanje grana,pumpa 120 l/min,grane 12 m.
Od stvari koje mi se nisu svidele je to da nema kopiranje terena (a telefonom mi je receno da ima,u planu je da ga napravim); nema dodatni rezervoar za pranje prskalice,takodje planiram da bude napravljeno;razvodnik deli sekcije na samo tri dela,mada opet dobro je sto ima tripleks dizne,pa se svaka pojedinacno moze zatvoriti,dok radi,nek radi,a posle cu ubaciti neki bolji.Stize tek u sredu,ali ovako bi trebalo da izgleda:

Bio sam kod tog lika danas,pa da skoro isto prodjem kao i clan Petar84,lik jedno prica,u stvarnosti je sasvim nesto drugo.
Prskalice iz 2009 godine,zaista imaju kopir grane,nisu kao AM,ali je bolje ista nego nista.
Sadasnje grane,koje se montiraju,koje su do zla boga krive,nemaju kopir terena.Imam utisak,da ih on komplet negde u nekoj supi pravi,ali pod imenom stare slave jos dobro posluje.
Firmu i lika izbegavati u sirem luku.
 
Naisao sam danas na prskalicu od 600l, svedske proizvodnje, mislim da je marka Hardi, barem mi na nju lici. Koliko moze da vredi takva prskalica?
 
Neznam za te manje prskalice ali znam za ove malo vece sto uvezu zajedno sa traktorima i traktor i prskalica obicno urade zlo i naopako i radnih sati i hektara. Pogotovo to kad su upareni ti su samo taj posao u vecini slucajeva radili . Znam za jednog maseja u Jakovu sto je uvezen sa prskalicom samo sejalica i prskalica nista drugo nije kacio .
 
Poštovani, izasao je konkurs za primarnu poljoprivrednu proizvodnju u koji spadaju i vučene prskalice zapremine do 2000 lit, a kupljene su od 01.01 2013 do 31.10.2013. papiri se predaju do 15 Novembra 2013te. imate kompletan konkurs na našem sajtu. www.agrometal-rs.com Srećno!
 
Nazad
Vrh