Prskalice

Ruda od agromehanikine prskalice se kaci na poluge, i lomi se na pola time se dobija to da ona ide tacno u trag za traktorom, dok mislim da to nije slucaj kod agrometala i slicnih. to su iskopirali sa zapada
 
Ja se izvinjavam. Imao sam prilike videti Agrometal 1500l, kod njih ne prati trag tako dobro. Takodje se kaci na pologe i ruda se lomi na polovini udaljenosti traktorska zadnja osovina i osovina prskalice. Danas sam bio da vidim zito, mogao sam slikati kako izgleda na uzglavnici gde je okretnuto. Pogazeno je daleko sire nego sto bi pogazio traktor sa nosenom prskalicom.
 
A jel ima i jednih i drugih tipova prskalica i da su im iste zapremine? Ali i mene zanima ako neko zna mogu i približne cene.
 
Nisam znao da imaju tolike nosene prskalice. A kad vidim sta sve od opreme ima ovaj Kverneland trebala bi mi obuka jedno 10 dana da naucim je koristiti.
 
Iz licnog iskustva mogu da kazem:sve preko 1000 lit zapremine,mnooogo je bolje da bude vucena nego nosena prskalica.Pogotovo ako se grane hidraulicno otvaraju.
 
Imam problema sa agromehanika kranj,440l jednostavno nece da radi samo jedna strana grane kad na regulatoru pritisnem jednu rucicu,a imam ih dve.Ranije npr kad mi ostane ne oprskano 4,5 redi bukvalno zatvorim jednu stranu i milina sta to moze biti?regulator je star 5 god
 
ako sam razumeo nemozes da iskljucis stranu koju zelis,promeni tu osovinicu gde ukljucujes i iskljucujes,osla gumica
 
Imao sam dosta problema s agromehanikom 440, ne mogu da povecam potrosnju vode pa to ti je, i povecavao sam pritisak, isao je 5,6, pa i do 7,8 bara, i nigde nije zapuseno crevo i vremenom sve manje vode trosi po kj. I uopste neznam koji joj je .
I na kraju pop...im i zakacim staru prskalicu iz 80 i neke , preporodio sam se u radu.
 
Jbg ja sam prezadovoljan,nov regulator sam stavio pre 5 god,od tad nemam problema ove god sam napravio nove cevi,bakarne.Samo me zeza to sto ne mogu da razdvojim grane ali resicu i to,danas sam cackao po regulatoru sve je cisto sve gumice su ok.
 
Nazad
Vrh