Cisterne za gorivo, vodu...

Upravu si mora minimum 1000e,sad sto nije kiperka manje vise.
Platio je 60000din,cisterna kosta sigurno oko 25-30000 din i gde imas jos za 30000 din sasiju na tockovima da kupis pa nek je u fazi raspadanja?Hocu da kazem da cela investicija nije skupa a on nek koristi za sta mu odgovara.Izvinjavam se:off_topic:.

Evo kris je nasao jeftinije,ali retko se desi.
 
A za 1550 evra uzmem kamionsku prikolicu i metalnu cisternu od 3000 litara u Bečej.Kamionsku sam odmah prodao za 1500 evra jednom momku iz sela i ostala mi cisterna za 50 evra.Slikaću ih ovih dana.:ppozdrav:
 
Ili ću sledeću platiti momački.:osmeh:

3265-Creina_Creina_Guellefass_3200_l-1032599-0kl.jpg


http://www.landwirt.com/gebrauchte,1032599,Creina-Creina-Guellefass-3200-l.html
 
Jeste to tako ali ne zaboravi da kada kupiš samo cisternu treba ti i prikolica.Ja sa tim stavljaj-skidaj principom uopšte nisam bio zadovoljan.Stavim tu plastičnu burad pa onda moram da fosnama kajlujem i učvršćujem sa strane da ne šetaju po prikolici.Onda treba da radim prihranu i moram đubrivo tovariti na kamionku koja je jako visoka.Nema cene za jedan ručni utovar kamionke.Pa onda mi zatreba prikolica na koj su burad pa skidaj sve dole.Pa onda napad insekata na pšenicu pa vraćaj sve gore.Gadna je to gimnastika i ko nije probao ni ne zna za muke.Pa onda za žetvu skidaj pa posle žetve opet vraćaj......i još pored svega toga treba uvek i motornapumpa.
Ovako će ono čemu je svrha tome i da služi.To što ja treba da uložim će me koštati taman tih 200eura koliko sam ja prodao one dve plastične cisterne.
 
Mi kajlamo plasticna burad sa balama slame.
za prskalicu od 440l sa Loznice komotno prirodnim padom izcuri sva voda.
a lepo sam napisao da sa kamionke-kiper sve izcuri prirodnim padom u prskalicu od 1000l koja je dosta vislja od prskalice 440l, tako da netreba motorna pumpa.
kako ces istovarati vodu iz ove cisterne?
 
jedan moj prijatelj je ovde na staroj cisterni majevica 3000 prepraviona poklopaac sa zadnje strane montirao cev od pola cola sa slavinom, posle produzio cev da moze da podvuce ispod cisternu a sa prednje zapusio rupe, stavio manometar i jos jednu slavinu za ispustanje pritiska i ugradio obican ventil od gume i preko kompresora duva vazduh u cisternu i tako tera vodu.. 8-9 minuta mu treba da napuni prskalicu 440l...
 
Na cisterni je nazad izlaz cevi sa navojem za 3 cola vatrogasni priljučak.Tu će doći prsten za prelaz i cev na 2 cola.Zatim ide kugla ventil od 2cola,zatim sito za prljavštinu takođe od 2 cola i potom klasičan vatrogasni priključak od 2 cola.Moja prskalica je 660 litara i sam vrh nje je tačno na pola visine te izlazne cevi.Što bi u prevodu značilo da će mi slobodnim padom izaći više od 4700litara.
Sito sam uzeo pod obavezno jer kod metalnih cisterni uvek ima prljavštine,rđe i koje čega.
 
Ko kaže da ove plastične nisu praktične. Imam dve od 1000l, viljuškarem očas posla ih nabacim na prikolicu ili skinem dole, i kada u njima ima vode, a pune se Kamom (50l/min). Sipanje na njivi u prskalicu ide slobodnim padom dok može, a posle prikačim crevo preko trokrakog ventila na prskalici, i izsrčem do kraja. Ovu cisternu koristim u još jednoj kombinaciji, nabacim je na auto prikolicu, i zakačim za prskalicu (na kojoj imam auto kuku), i idem sam na njivu :osmeh:.
 
Nazad
Vrh