Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

Porazavajuca cinjenica,ja sam imao potraznju,al imam samo jedno jagnje 45 kg sto sam ga letos kupio za 5000,to hranim sebi za Casne Verige.Pitalo je dosta njih za i za Bozic.Ostaje nam da se nadamo...
 
Pozdrav svima:ppozdrav:
Ne znam gde baš da postavim pitanje, ali zanima me gde mogu da kupim malo jare i kako se kreće njihova cena, tj. da li se uopšte prodaju?Treba mi staro nekih mesec dana, tačnije potrebne su mi dve ženkice. Nameravam da ih poklonim jednoj dragoj osobi, koja obožava koze.
Svaka informacija je dobrodošla, hvala unapred. ::pomoc:;
 
Pozdrav svima:ppozdrav:
...............zanima me gde mogu da kupim malo jare...................Treba mi staro nekih mesec dana, tačnije potrebne su mi dve ženkice.................................... ::pomoc:;

Jare od mesec dana pored malo zrna i sena mora da sisa...znači zamena za mleko pa cucla, kanta sa "sisama"..= dosta angažovanja.. Zato je bolji poklon koza sa dva jareta. . Treba znati pijačne dane na kružnom potezu BG-Lazarevac-Aranđelovac-S.Palanka-Mladenovac-BG...naravno i sva mesta unutar toga..
 
Za svetog Simeuna i Trifuna su mi ljudi trazili,imao sam samo jednog i ko god je dosao kad sam rekao 300 nije bio problem,kasnije sam cuo da su kupovali u Sirigu po toj ceni.E,sad kakva je potraznja ovih dana ne znam.
 
Da li je neko prodavao ovih dana veću količinu jagnjadi i po kojoj ceni?
sve zavisi sta je veca kolicina,moj komsija prodao 12kom pre 6dana ona preko 35kg-250din,a ispod35kg 270din,toliko znam.Inace ponuda nije bila neka na pijaci,ali ni potraznjaIz mog iskustva znam sada cene idu dole,i ne samo to nego nema potraznje.I tako do 1.maja i Sv,Djordja.6.maja.
 
Trebalo bi utovariti oko 20 komada prosek 34-35 kg.Ponuđena cena 230 din. kaže čovek trenutno nemože više da plati, a treba ih sklanjati poješće nas.
 
Od nas je bez problema kupio bikove,samo smo registrovani,to je bilo besplatno,i svake godine produzavamo,znaci imamo onaj broj gazdinstva,ali ne placamo pio,bilo je bitno samo da postoji namenski tekuci racun.e sad mozda se nesto i promenilo.
20 komada je vec kolicina stvarno bi pojeli mnogo i prerasli dok ih ne rasprodas,jel da?slabo se koliko vidim traze jagnjad preko 40 kg.
 
Nazad
Vrh